Neler Yeni

Microsoft'tan korkuyorum

NespaY

80+ Silver
Merhaba arkadaşlar.

Ben neptün yüksel.

Arkadaşlar, Microsoft Swiftkey ile (genel olarak Android tarafında kullanılan, sanal klavye uygulamalası) her türlü girdilerinizi kendi sunucularına aktarıyor.
Mesela Whatsapp'ta birileri ile chat ediyorsunuz ve direkt ne yazdıklarını kendi sunucularına Meta'dan önce bile indiriyorlar.

Çok korkunç bir şey.

Resmen birileri bizi dinliyor, izliyor olay bu.

Bunu Swiftkey'e yapan, Windows'un en ücra köşelerine bile keylogger eklemiştir.
Yani yazma hızından tutun, yanlış yazdığınız şeye kadar ne varsa bunlar kayıt altında tutuluyor ve bizlerden bilgi öğreniyorlar.

Çok korkunç bir şey.

Bilgisayar kullanmam gerekiyor. Sizce Linux'a geçmek güvenli olur mu?
Harbi kafan Neptün Yüksel.

NespaY

80+ Silver
Senin de aklın neptün alçal :D.
Biz burada özel hayatımızı önemsiyoruz, sen bir koyun aklıya boş yapıyorsun burada.
İlk önce İnternette güvende olabileceğine inanan saçma sapan fikirli birisin yani sende bunu biz bilmiyormuşuz gibi paylaşıyorsun ki bu gizliliği ihlal eden şeyleri yapmayan firmalar yok bile yakında Bill Gates Koronavirüs'ü yaptı da dersin sen.

neptün yüksel

80+ Bronze
İlk önce İnternette güvende olabileceğine inanan saçma sapan fikirli birisin yani sende bunu biz bilmiyormuşuz gibi paylaşıyorsun ki bu gizliliği ihlal eden şeyleri yapmayan firmalar yok bile yakında Bill Gates Koronavirüs'ü yaptı da dersin sen.
Mesajları okumadığından saçmalıyorsun böyle işte :D.
Koş sen parmak izini ver Bill Gates'e. O sizin gibi koyunları her tarafta otlatır böyle. Hop hop :D.

Ben asla parmak izi kullanmadım bir yerde, rahatım.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,476
İsim
Oğuz
Kendi kurduğun sitede bile bunu kodlarsın pek olayı yok

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,958
İsim
tümen dağ

neptün yüksel

80+ Bronze
Kendi kurduğun sitede bile bunu kodlarsın pek olayı yok
Neyi kodlarım? Ben sadece kendi sunucuma SearX arama motorunu yerleştirdim. O arama motoru açık kaynaklı ve log tutmuyor hiç.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Benim E-devlet hesabım var. Bir de buradaki hesabım var. Bir de Whatsapp var. Whatsapp zorunlu ama sadece iş için.
E-devlet verileri çalındı diyorlar ama ortada çalındığına dair bir kanıt bilgi yok.

Livaković

80+ Silver
Merhaba arkadaşlar.

Ben neptün yüksel.

Arkadaşlar, Microsoft Swiftkey ile (genel olarak Android tarafında kullanılan, sanal klavye uygulamalası) her türlü girdilerinizi kendi sunucularına aktarıyor.
Mesela Whatsapp'ta birileri ile chat ediyorsunuz ve direkt ne yazdıklarını kendi sunucularına Meta'dan önce bile indiriyorlar.

Çok korkunç bir şey.

Resmen birileri bizi dinliyor, izliyor olay bu.

Bunu Swiftkey'e yapan, Windows'un en ücra köşelerine bile keylogger eklemiştir.
Yani yazma hızından tutun, yanlış yazdığınız şeye kadar ne varsa bunlar kayıt altında tutuluyor ve bizlerden bilgi öğreniyorlar.

Çok korkunç bir şey.

Bilgisayar kullanmam gerekiyor. Sizce Linux'a geçmek güvenli olur mu?
Devlet başkanı vesaire değilsen hayatta takacağın enson şey bu olmalı gerek diye düşünüyorım ki bence öyle olmalıda ben youtube gmail hep bilindik yerleri kullanırım saklayacak bir bilgim yok yeterki hesaplarım kredi kartlar çalınmasın yeterli siz bence konuyu fazla abartmışsınız isteyen her bilgiyi bulur işin uzmanı proton mroton dinlemez dostum o yüzden sen gerekli önlemlerini al keyfine bak ve böyle uğraşacak adamlarda senin gibi normal bir vatandaşın bilgilerini çalmaz gider ünlü veya devlet başkanlarının hesaplarını çalnmaya çalışır ama devlet başkanı veya bir ünlüysen ozaman başka tabi :)

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,476
İsim
Oğuz
Neyi kodlarım? Ben sadece kendi sunucuma SearX arama motorunu yerleştirdim. O arama motoru açık kaynaklı ve log tutmuyor hiç.

Benim E-devlet hesabım var. Bir de buradaki hesabım var. Bir de Whatsapp var. Whatsapp zorunlu ama sadece iş için.
E-devlet verileri çalındı diyorlar ama ortada çalındığına dair bir kanıt bilgi yok.
Sağlam alt yapıya sahip çoğu yazılımda veya site neredeyse hiçbirinde açık kaynaklı kod olmaz zaten. Milyarlarca veriden bizim kişisel bilgiler çok da önemli değil.

Livaković

80+ Silver

Kanıtın olmasınamı gerek var forumdan ban yemek istemem ama tek numaran ve isim soyadın şehrinden ben senin tcni ailevi soyunu sopunu bulabiliyorum :)

neptün yüksel

80+ Bronze
Devlet başkanı vesaire değilsen hayatta takacağın enson şey bu olmalı gerek diye düşünüyorım ki bence öyle olmalıda ben youtube gmail hep bilindik yerleri kullanırım saklayacak bir bilgim yok yeterki hesaplarım kredi kartlar çalınmasın yeterli siz bence konuyu fazla abartmışsınız isteyen her bilgiyi bulur işin uzmanı proton mroton dinlemez dostum o yüzden sen gerekli önlemlerini al keyfine bak ve böyle uğraşacak adamlarda senin gibi normal bir vatandaşın bilgilerini çalmaz gider ünlü veya devlet başkanlarının hesaplarını çalnmaya çalışır ama devlet başkanı veya bir ünlüysen ozaman başka tabi :)
TV'ye çıkan adamları görmediniz mi hiç? Hep web etkinliklerini paylaşıyorlar. Ben çok korktum. Yarın bir gün bu web etkinlikliklerinde ki diğer kullanıcıları da bulabilirler ve tesadüfen bizde çıkarız.

Çok korkunç bir durum.

TV'ye çıkan adamları görmediniz mi hiç? Hep web etkinliklerini paylaşıyorlar. Ben çok korktum. Yarın bir gün bu web etkinlikliklerinde ki diğer kullanıcıları da bulabilirler ve tesadüfen bizde çıkarız.

Çok korkunç bir durum.
Sağlam alt yapıya sahip çoğu yazılımda veya site neredeyse hiçbirinde açık kaynaklı kod olmaz zaten. Milyarlarca veriden bizim kişisel bilgiler çok da önemli değil.

Kanıtın olmasınamı gerek var forumdan ban yemek istemem ama tek numaran ve isim soyadın şehrinden ben senin tcni ailevi soyunu sopunu bulabiliyorum :)
Hangi programla yapıyorsun? Onun yetenekleri önemli. Sen gün sonunda script çocuğusun yani, senlik bir şey değil.

Livaković

80+ Silver

Çok korkunç bir durum.

Hangi programla yapıyorsun? Onun yetenekleri önemli. Sen gün sonunda script çocuğusun yani, senlik bir şey değil.
Kimseye laf etmezsen kimseye bulaşmazsan kimsenin bilgisini paylaşmazlar uğraşmazlar ha bu arada şunuda unutmayın o proton mailde olası bir durumda karşınızda işini bilen bir adam varsa çok uzun sürmez verinizi sızdırması alabileceğiniz maximum güvenliği alın gerisi allahın takdiri bende proton kullanıyorum fakat takıntımdan değil güvennli olsun diye yoksa gmailimde var ikiside var yani bana farketmiyor

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,476
İsim
Oğuz
Mark Zuckerberg'in bu yüzden mahkemesi bile var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,765
Üyeler
161,132
Son üye
KaizenTaha
Top Bottom