Neler Yeni

Millenicom Geçerken Yaşadıklarım ve Sonuç

Muhammet Tunçay

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Muhammet
İstanbul içerisinde değilseniz türk telekom ekiplerini yönlendiriyorlardır. Altyapısal bir problem varsa bu biraz sıkıntı olabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yalnız konu güzel hortladı :)
Hocam Türk Telekom kullanıyordum 2 senedir. Memnunum aslında ama çok pahalı gerçekten. 4 Mbps için 55 lira veriyorum 290 lira cayma bedelini görmezden geldik.

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,764
İsim
Eren Yeager
İstanbul içerisinde değilseniz türk telekom ekiplerini yönlendiriyorlardır. Altyapısal bir problem varsa bu biraz sıkıntı olabilir.

Yalnız konu güzel hortladı :)
Türktelekomun yeni yaptığı altyapıyı kullanıyoruz ve zaten istanbulda oturuyoruz hocam yapacak bir şey yok :/

Excator23cm

80+ Gold
Bende 2-3 ay'a geçeceğim

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,754
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Oyun içi ping değerlerinde değişme var mı?

Peganeo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,039
İsim
Arda
18.03.2021 Perşembe:
00.00 civarı internet hızım 144 ping 2 mbps download 3 mbps upload oldu. Modemi resetleyince düzeldi. 02.00'da modemimin internet ışığı kırmızıya döndü ve 30 dakika kadar ip alamadı. Daha sonra bir şekilde düzeldi.
Bu bende hep oluyor büyük ihtimal Millenicom ile alakalı (kaç defa aramama rağmen çözemediler, saha ekipleride geldi bir şey olmadı halen). Eğer Millenicom'dan çıkarsam Netspeed'e geçmeyi planlıyorum bakalım.

BugraSamet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
904
İsim
Buğra Samet
Hocam bende bugün geçtim fakat hızlarım çok düşük.Ping yüksek.Neden acaba daha ilk günüm ve sinir oldum.

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,541
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
Merhabalar,

Kimseyi yormayacak şekilde kısa ve öz anlatmaya çalışacağım umarım becerebilirim.

Öncelikle Türk Telekom 35/3 paket kullanıyordum 1 yıllık taahhüt ile. 27.03.2021 Tarihinde taahhütüm bitecekti ve verdikleri hizmetten memnun değildim (COVID'den dolayı 6 olan upload bana hala 3 geliyordu ve 1.5 ay bu konuda çözüm aradım fakat hiçbir çözüm sunamadılar). Biraz araştırma yaptım, netspeed ve millenicom arasında kaldım. İki internet sağlayıcıyı da aradım ve konuştum. Altyapımın 66 mbps desteklediğini ve nasıl bir hizmet alabileceğimi öğrenmek istedim. Netspeed 75/8 mbps paketi önerdi ve altyapınıza göre hızlarını kısıtlayabileceklerini böylece dalgalanmayacağını söyledi. Millenicom ile yaptığım görüşmede ise böyle bir kısıtlama yapamayacaklarını fakat sitelerinde bulunmayan 50/8 paketleri olduğunu söylediler (Sitede olmamasının sebebi sanırım 100/8 ile aynı fiyat olması). Daha sonra 35/6'lık paketi alıp beğenirsem 50/8 geçecek şekilde millenicom tercih ettim (Sebebi müşteri hizmetlerinin daha fazla bilgilendirme yapması ve her türlü detayı belirtmesi).

Not: İlk aradığınızda ön başvuru açacaksanız arkadaş kodunuz varsa eğer belirtin!!
Not 2: Modeminiz olup olmadığını soruyorlar. Eğer varsa modem ücreti ödemiyorsunuz ve evinize gelmeleri gerekmediği için bağlantı yapmaya gelmiyorlar ve böylece hızlı bir internet bağlatma süreci oluyor.

İlk Ön Başvuru:
Millenicom müşteri hizmetleri ile görüşüp ön başvuru yaptım ve onay mesajı geldi. Onayladıktan sonra mail ile dökümanlarımı yolladılar ve imzalayıp wp/mail üzerinden imzalayıp yollamamı istediler. Bu belgeleri yolladıktan sonraki 7 gün içerisinde ıslak imzalı olacak şekilde aynı belgeleri yollamamı istediler. (Ön başvuru yaptıktan sonra her gün belgelerin gelmediği ile ilgili bilgilendirme yapmak için bot sizi telefonla arayıp konuşup kapatıyor. Bu olayı çok beğendim acaba belgelerim ulaştı mı diye düşünmüyorsunuz.)

Ufak not: Ön başvuruyu yapıp sonrasında iptal de edebilirsiniz. Herhangi bir şekilde ön başvuru yaptınız diye başvuruyu tamamlamak zorunda değilsiniz.

15.03.2021 Pazartesi:
İlk başta wp üzerinden belgelerimi yolladım ve başvuruyu tamamladım. Akşamında telefonla arandım ve sesli onayımı aldılar ve bir önceki iss kapama işlemlerini onayladığı zaman maksimum 2 iş günü içerisinde internete erişim sağlayabileceğimi belirttiler. Ben de çarşamba günü 18.30-20.00 arası bağlantımın kopmaması gerektiğini önemli bir işim olduğunu belirttim not olarak düştüler (İnternet aktarması yapılırken kopuyor malum).

17.03.2021 Çarşamba:
Bugün 15.00-16.00 civarlarında telefon hattımın aktarıldığı mesajı geldi ve internetimin aktarılması için bekledim. Tam olarak 19.00'da internetim kesildi ve aktarım yapıldı. Evet özellikle not düşmelerine rağmen :(. Kullanıcı adı ve şifremi verdiler ve hemen internete giriş yaptım. 20.00 olduğunda işimi bitirip hemen tanımlanan hızıma baktım ve hız testi yaptım. Yarın ups kargo kapıma gelecek ve ıslak imzalı dosyaları teslim edeceğim.

ÖNEMLİ NOT: ilk 1 ay ÜCRETSİZ kullanmak isterseniz özelden bana yazabilirsiniz ve arkadaş kodumu kullanarak 1 aylık bedava internetten faydalanabilirsiniz.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Herhangi bir sorunuz varsa sorabilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkürler.

Türk Telekom zamanındaki değerlerim.
Hocam şuan TT 24MBPS HİPERNET kullanıyorum. Ancak ping değerlerim 19-20 arası çıkıyor. Umarım bende millenicom geçtiğimde güzel sonuçlar alabilirim.

MrBonapart

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,378
İsim
Oğuzhan
Steam
https://steamcommunity.com/id/MrBonapart/
Discord
Bonapart#5796
Oyun içi ping değerlerinde değişme var mı?
hayır gayet düzgün

Hocam bende bugün geçtim fakat hızlarım çok düşük.Ping yüksek.Neden acaba daha ilk günüm ve sinir oldum.
modemi resetleyin hocam

18.03.2021 Perşembe:
00.00 civarı internet hızım 144 ping 2 mbps download 3 mbps upload oldu. Modemi resetleyince düzeldi. 02.00'da modemimin internet ışığı kırmızıya döndü ve 30 dakika kadar ip alamadı. Daha sonra bir şekilde düzeldi.
Bunu bir daha hiç yaşamadım.

eraychu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
958
İsim
Eray
İlgilendiği Kategoriler
Pokémon
millenicom da 75 mbps download paketi var mı

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,138
İsim
Umut Dağ
Bende Millenicoma geçtiğimden beri Ping sorunu ve Download düşme sıkıntısı yaşıyorum
Her 1 2 günde bir sürekli pingim 50 60'lara çıkıyor speedtestte bir süre sonra düşüyor ama yayın yaptığım için bu rahatsız edici bir hal almaya başladı
Bir de sürekli olmasa da Downloadım 1mbps'ye kadar düşüyor ve bir süre böyle devam ediyor modemi kapatıp açtığımda ise internetim gidiyor ve gelmiyor.
Agam DC gel öğlen sorunun devam ediyorsa halen çözmeye çalışalım.

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,764
İsim
Eren Yeager

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,138