Millenicom’dan Türknet’e geçilir mi?

Hattiniza 88 mbps tanimlanmis yani 92 93 mbps alamazssiniz. Isterseniz 100 mbps paketi aldiginiz icin hiz yukseltme talebi edebilirsiniz. Ancak bunu onermem. Cunku hiz yukselirken SNR degeri duser. SNR dusuncede internette kopmalar yasanir. Suan SNR degeriniz 12 ve bu degerle stabil kullanim saglarsiniz. Ama isterseniz deneyin hat kalitenize bagli olarak stabilite yakalayabilirsiniz. Ayrica bu modemlerde SNR ayari manuel sekilde yapilabiliyordu sanirim. Hattinizdaki max alabileceginiz hiz 116mbps olarak gozukuyor. Tabi bu hizi almak SNRyi sifirlar ve baglanti gelmez. 😀 Bu max hizi dusurmeyi deneyerek SNR arttirabilirsiniz ve 92 93 mbps hizi gorebilirsiniz. Max hizi 95 100 civarina cekmek ise yarar gibi. Eger bu sekilde SNR yi arttirirsaniz 92 93 mbps hizi talep edebilirsiniz. Kopmada yasamazssiniz. Tabi biraz ugras gerektirir bu islem. Su videoda SNR ayarlama var:
Yani dediğinizi şu şekilde anladım, videoya bakarak SNR değerimi arttırıp max hızı 95-100 civarına getireyim. Sonrasında 100mbps'a kadar internet hızı istediğimi destek talebinde bildireyim, yani hız yükseltmesi istediğimi. Doğru muyum?

Yani dediğinizi şu şekilde anladım, videoya bakarak SNR değerimi arttırıp max hızı 95-100 civarına getireyim. Sonrasında 100mbps'a kadar internet hızı istediğimi destek talebinde bildireyim, yani hız yükseltmesi istediğimi. Doğru muyum?
Aynen oyle. 100 mbps hizi VDSL icin almaniz cok zor olsada 92 93 mbps degerleri gorebilirsiniz tahminimce. Islemi yaptiktan sonra dsl bilgileriniz ile tekrardan buraya mesaj atin.

Her iss de ki gibi bolgeden bolgeye degisiklik gosterme ihtimali var. Ben sorunsuz sekilde kullaniyorum.

NetSpeed uzmez. Yurt ici cikisi TT oldugu icin NetSpeed ve turknet ortalama olarak ayni pingi verirler. Ama millenicom superonline cikisi kullandigi icin aralarinda en cok pingi millenicom verir. Yurt disinda ise Netspeed TT cikisi Turknet kendi cikisini ve millenicom superonline cikisini kullaniyor. Atalarindaki en kaliteli cikis TT cikisi oldugundan dolayi NetSpeed en dusuk pingi veriyor yurt disi kaynakli oyun/serverlerde. Ayrica sunuda belirteyim haziran zamı gelmedi daha. Ama netspeed turknetten az zam yapacak diye tahmin ediyorum cunku turknet zam yaptigindan bu yana netspeed fazlasiyla abone kazandi.

Ve abone olurken LRS7H5 kodunu kullanirsaniz ayriyeten 12 ayligina 5'er TL indirim faturaniza yansitabilirsiniz.
Hocam aynı cümleyi niye 2-3 defa farklı şekilde anlatıyorsunuz? Kafayı yedirttin bana.

Aynen oyle. 100 mbps hizi VDSL icin almaniz cok zor olsada 92 93 mbps degerleri gorebilirsiniz tahminimce. Islemi yaptiktan sonra dsl bilgileriniz ile tekrardan buraya mesaj atin.
Hocam SNR yükseltiyorum kaydediyorum speedtest bakıyorum hız düşüyor, snr değerlerine bakıyorum max speed 100mbps olmuş ama gerçek hızım ve hatta verilen internet hızı düşüyor. SNR 12nin altında yaptığımda ise 12.5 db'de kalıyor. Yani ben ayarı yapıyorum kabul ediyor ama şöyle bir görüntü oluyor.

1651936688512.png

Yani tamam 8'e ayarladın ama 12.5'dan devam gibi bir şey bu anlayamadım gitti :D Yukarıdaki ayarlar geçerliyken yani SNR'i 8 yapmışken DSL Günlüğü ss'i:

1651936743645.png

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1651937070292.png

11 db'i kabul etti ve görüntü bu şekilde. Hız yine artmadı anladığım kadarıyla bu adımda destek talebi açmam gerekiyordu ve açtım. Yanıt bekliyorum.

Son düzenleme:
Hocam SNR yükseltiyorum kaydediyorum speedtest bakıyorum hız düşüyor, snr değerlerine bakıyorum max speed 100mbps olmuş ama gerçek hızım ve hatta verilen internet hızı düşüyor. SNR 12nin altında yaptığımda ise 12.5 db'de kalıyor. Yani ben ayarı yapıyorum kabul ediyor ama şöyle bir görüntü oluyor.

Alıntıyı görüntüle

Yani tamam 8'e ayarladın ama 12.5'dan devam gibi bir şey bu anlayamadım gitti :D Yukarıdaki ayarlar geçerliyken yani SNR'i 8 yapmışken DSL Günlüğü ss'i:

Alıntıyı görüntüle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
11 db'i kabul etti ve görüntü bu şekilde. Hız yine artmadı anladığım kadarıyla bu adımda destek talebi açmam gerekiyordu ve açtım. Yanıt bekliyorum.
Aynen hocam fazlada kurcalamaya gerek yok olmuyorsa. Eski ayarlara getirip talep acin belki hizinizi yukseltirler. Ama dedigim gibi yukseltmeyedebilirler size daha stabil hiz saglayabilmek adina.

• Beğen
Reaksiyonlar: ugo.
Aynen hocam fazlada kurcalamaya gerek yok olmuyorsa. Eski ayarlara getirip talep acin belki hizinizi yukseltirler. Ama dedigim gibi yukseltmeyedebilirler size daha stabil hiz saglayabilmek adina.
Teşekkürler hocam 11dbnin altını kabul etmiyor 11dbye çektim hız yükseltme istedim. eğer data ratemi 95 küsürlere getirirlerse alabilirim o hızları teşekkür ederim size.

Teşekkürler hocam 11dbnin altını kabul etmiyor 11dbye çektim hız yükseltme istedim. eğer data ratemi 95 küsürlere getirirlerse alabilirim o hızları teşekkür ederim size.
Hocam anladigim kadariyla siz snr azaltmissiniz. Arttirmayi deneyin birde. O sekilde sonuclara bakin.

Hocam anladigim kadariyla siz snr azaltmissiniz. Arttirmayi deneyin birde. O sekilde sonuclara bakin.
Arttırınca Downstream kısmındaki data ratem düşüyor. Yani hızım eksiliyor, max data rate de düşüyor ama hızım da düşüyor bir işe yaramıyor öyle zannediyorum hocam.

Arttırınca Downstream kısmındaki data ratem düşüyor. Yani hızım eksiliyor, max data rate de düşüyor ama hızım da düşüyor bir işe yaramıyor öyle zannediyorum hocam.
Anladim. Sadece max hiz azaltma olmuyor o zaman. Bundan sonrasi teknik ekibe kalmis. 😄

• Beğen
Reaksiyonlar: ugo.
Anladim. Sadece max hiz azaltma olmuyor o zaman. Bundan sonrasi teknik ekibe kalmis. 😄
Hocam selamlar, telefonla arayıp hızımı yükselttiler sesli onayımı aldıktan sonra. SNR 8dB değerinde 102mbps Data Rate görüyorum, aldığım 94 mbps gayet iyi 1-2 saattir bir kompa yaşamadım. Kompa yaşamaya başlarsam veya da CRC değerim artmaya başlarsa SNR değerini arttırmaya devam edicem zaten 8dB, 9 ve 10dB'de aynı hızları alıyorum üstünü vermiyor altyapı kaynaklı sanırsam. Bu çok iyi oldu, desteğiniz için teşekkürler tekrardan.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,001
Üyeler
185,012
Son üye
Apollo3131
Geri