Neler Yeni

Öneri Mimarlık Öğrencisi için Laptop önerisi

Dahası  
Reaksiyon skoru
218
İsim
Onur Altunay
Bütçe
55000
Arkadaşlar selam, bir arkadaşım mimarlık okuyor ve laptop önerisi istedi. Mimarlık uygulamalarında rahat olacak, sorun çıkarmayacak bir model arıyorum. Tabii öncelik olarak güç sonrasında taşınabilirlik vs. önemli. Bir model var bir düşük modelini kullanıyorum onu önerdim ama alternatif çok daha yüksek fiyatlı olmadan daha taşınabilir bir öneriniz olursa çok sevinirim. Teşekkürler.

Link:
Acer Nitro 5 I7-12650H 32 GB 1 TB SSD RTX 4060-8 GB 15.6’’ 165 Hz IPS Freedos NH.QM0EY.00B+325

qwerty1029384756

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,586
İsim
Qwerty1029384756
RTX 5000 serisini bekleyin.

Antexa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Emirhan
İncehesap üzerinden linkteki laptopu aldım. Şu an sanırım stoklarında kalmamış. Kesinlikle tavsiye ederim. Soğutma ve performans açısından gayet güzel. Estetik de duruyor. Malzeme kalitesi de aynı şekilde premium hissettiriyor. Güvenilir bir satıcıdan bulabilirseniz öneririm.
Biraz daha üzerinde RTX4070 modeli var.

Nezha

80+ Bronze
4060lı 140w 32gb ramli bi sistem alsın geçsin 35-40a. İnan hiç önemli değil 55k çok para sadece üniversite içinse. 3dmax göstermiyorlar ünide basit sketchup falan kullanıyorlar hep 3 boyut için. 2d için 4060a da gerek yok o derece.

Dahası  
Reaksiyon skoru
218
İsim
Onur Altunay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
RTX 5000 serisini bekleyin.
Maalesef hemen lazım hocam 2. Sınıf oldu zaten
Mesaj otomatik birleştirildi:

4060lı 140w 32gb ramli bi sistem alsın geçsin 35-40a. İnan hiç önemli değil 55k çok para sadece üniversite içinse. 3dmax göstermiyorlar ünide basit sketchup falan kullanıyorlar hep 3 boyut için. 2d için 4060a da gerek yok o derece.
47 ye linkini attığım laptop okey bence, bende 4050 modeli var çok memnunum. Ne dersiniz?

Leonidax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,302
İsim
Batuhanefe Özer
İlgilendiği Kategoriler
Anime

47 ye linkini attığım laptop okey bence, bende 4050 modeli var çok memnunum. Ne dersiniz?
O laptop biraz fazla ısınıyor diye biliyorum hocam performans modda ondan onu çokta tercih etmeyin

Dahası  
Reaksiyon skoru
218
İsim
Onur Altunay
İncehesap üzerinden linkteki laptopu aldım. Şu an sanırım stoklarında kalmamış. Kesinlikle tavsiye ederim. Soğutma ve performans açısından gayet güzel. Estetik de duruyor. Malzeme kalitesi de aynı şekilde premium hissettiriyor. Güvenilir bir satıcıdan bulabilirseniz öneririm.
Biraz daha üzerinde RTX4070 modeli var.

O laptop biraz fazla ısınıyor diye biliyorum hocam performans modda ondan onu çokta tercih etmeyin
Boşta kullanırken fan açmıyor ama dediğiniz gibi performans modda ısınıyor. Ama zaten okulda kullanacak şarja takılı masa üstünde. Oyun da oynamayacak. Isınması sorun olur mu ki?

Leonidax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,302
İsim
Batuhanefe Özer
İlgilendiği Kategoriler
Anime

Boşta kullanırken fan açmıyor ama dediğiniz gibi performans modda ısınıyor. Ama zaten okulda kullanacak şarja takılı masa üstünde. Oyun da oynamayacak. Isınması sorun olur mu ki?
Uygulamaları kullanırken ısınabilir hocam işlemci kullanan uygulamalar sonuçta bide illaki oyun oynar o zamanda performans gerekir o ara problem çıkabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
218
İsim
Onur Altunay
Uygulamaları kullanırken ısınabilir hocam işlemci kullanan uygulamalar sonuçta bide illaki oyun oynar o zamanda performans gerekir o ara problem çıkabilir.
Arkadaşım kız, bizim gibi sıkılınca agalarla cs valo girdiğini görmedim hiç :) Uygulamaları kullanırken ısınsa max fanları daha sesli çalışır diye düşünüyorum, drop yedirip işini aksatacak bir şey olmaz bence ya.

Antexa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Emirhan

Bence aradaki farka değer. Bu laptop ısınmıyor desem yeridir. Gerçekten soğutma sistemi başarılı. Yapacağınız işlerde de sizi üzmez diye düşünüyorum. Kendim de Blender kullanıyorum. Performansından memnunum. İleride ram yükseltmesi yapılabilir. Ramler DDR5 bu arada.

Acer Predator serisi harici pek önermem.

arifdgc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
349
İsim
Arif Dağcı

4050 varsa 2. Sınıfta kesinlikle fazlasına gerek yok. Bende mimarlık 2. Sınıf öğrencisiyim bende 3050 var sketchup autocad vs zaten rahat rahat kullanıyorum sadece lumıon gibi render uygulamalarında biraz bekliyorum onun harici hiçbir sıkıntı sorun yok. 1650 ile bu dönem gayet iyi proje çıkaran arkadaşım var yani isteyince yapılır çok uçup kaçmaya gerek yok 5000 serisini bekle veya son sene yükseltirsin şu anda kesinlikle gerek yok

Dahası  
Reaksiyon skoru
218
İsim
Onur Altunay
4050 varsa 2. Sınıfta kesinlikle fazlasına gerek yok. Bende mimarlık 2. Sınıf öğrencisiyim bende 3050 var sketchup autocad vs zaten rahat rahat kullanıyorum sadece lumıon gibi render uygulamalarında biraz bekliyorum onun harici hiçbir sıkıntı sorun yok. 1650 ile bu dönem gayet iyi proje çıkaran arkadaşım var yani isteyince yapılır çok uçup kaçmaya gerek yok 5000 serisini bekle veya son sene yükseltirsin şu anda kesinlikle gerek yok
Hocam 4050 laptop benim, benimkinin 4060 versiyonunu mimarlık okuyan arkadaşıma alacağız, onu soruyorum.

Leonidax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,302
İsim
Batuhanefe Özer
İlgilendiği Kategoriler
Anime
Hocam 4050 laptop benim, benimkinin 4060 versiyonunu mimarlık okuyan arkadaşıma alacağız, onu soruyorum.
Ryzenli modeli bu dahili ekran kartı yok full ekran kartı çalışır oda çokta problem olmaz pil konusu çokta dert değilse
https://www.n11.com/urun/lenovo-loq...d-dizustu-bilgisayar-60406026?magaza=sepetist
bu intellisi bunda dahili var pili 3-4 saat arası gider bazı şeyleri kısarsa
İşlemci lazım felan derseniz buda var 50k mis gibi laptop

Bu laptoplara 16gb ram eklemesi yaparsanız canavar gibi hepsi bence daha iyisi varsa arkadaşlarda eklerse sevinirim loq bendede mevcut olan bir model çok memnunum açıkcası soğutma bakımından olsun sessizlik bakımından olsun gayet güzel model

Çok çıkmak istemezseniz buda var ama victuslarda keyfi içini açamıyorsunuz direk servis dışı kalıyor yoksa bu laptopta fena değildir intel modellilerini önermiyorum ama amdli versiyonları güzel diye biliyorum bunada 16gb ram alırsınız servise yollarsınız orda takarlar

Top Bottom