Mimarlıkta kullanılacak bilgisayar için Ekran Kartı & Anakart önerisi

ardzq

80+
Reaksiyon skoru
7
Öncelikle iyi forumlar. Mimar kuzenim için bir bilgisayar toplayacağım 13700kf işlemeci düşünüyorum anakart ve ekran kartı konusunda çok kararsızım programların ne tarz bir şey istediğini bilmediğimden tavsiye arıyorum olabildiğince f/p olması gerekiyor. Kullanılacak prokramlar ->3Ds Max corona d-5 . Her türlü tavsiyeye açığım.

Öncelikle iyi forumlar. Mimar kuzenim için bir bilgisayar toplayacağım 13700kf işlemeci düşünüyorum anakart ve ekran kartı konusunda çok kararsızım programların ne tarz bir şey istediğini bilmediğimden tavsiye arıyorum olabildiğince f/p olması gerekiyor. Kullanılacak prokramlar ->3Ds Max corona d-5 . Her türlü tavsiyeye açığım.
bütçeniz nedir

benim kasa gayet iyi, ben de 3d render ve mimari görselleştirme için kullanıyorum
İşlemci: AMD Ryzen 7 8700f
RAM: Crucial DDR5 16gb 6000Mhz x 2
SSD: Crucial P3 plus 1TB
GPU: Palit NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti 16 gb
Anakart: Asus B650M-R

İkinci elden Rtx 4070 Ti alabilirsin sıfır fiyatı 35.000+ iken ikinci eli 23.000TL'de başlıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

34-40 arası 4080 var bütçe yetiyor sanırım öylede yapabilirsin

İntel mi HAHAHHA Buna güldüm hocam . işlemci Amd olmalı bence ryzen 9 serisi düşünebilirsin . Ekran kartı olarak 4060 ti ortalamadır bütçene göre 4070 alabilirsin bunlar kaliteli iyi kartlar.

benim kasa gayet iyi, ben de 3d render ve mimari görselleştirme için kullanıyorum
İşlemci: AMD Ryzen 7 8700f
RAM: Crucial DDR5 16gb 6000Mhz x 2
SSD: Crucial P3 plus 1TB
GPU: Palit NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti 16 gb
Anakart: Asus B650M-R
Bahsettiğim kişi bir defa alayım daha sonradan ufak ufak yükseltirim diyor ama şuanda da işimi fazlasıyla görsün istiyor sence bu öyle mi? Bilmediğimden soruyorum yargılamak için değil.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İntel mi HAHAHHA Buna güldüm hocam . işlemci Amd olmalı bence ryzen 9 serisi düşünebilirsin . Ekran kartı olarak 4060 ti ortalamadır bütçene göre 4070 alabilirsin bunlar kaliteli iyi kartlar.
Aslında yola bir efsane olan 7800x3d ile çıktım ama emin olamadım bir de bütçeyi düşünmek açısından 13700kf dedim. Tercihen am5 soket amd işlemci önerin var mı.

Bahsettiğim kişi bir defa alayım daha sonradan ufak ufak yükseltirim diyor ama şuanda da işimi fazlasıyla görsün istiyor sence bu öyle mi? Bilmediğimden soruyorum yargılamak için değil.
şuanda bu sistem işini fazlasıyla görür, ilerleyen dönemde de gerekli yükseltmelere açık bir platform am5

Değil hocam AM5te 7900 gibi işlemcilere göz atmakta fayda var. Anakart ortalama b650 iş görür. Ram 32gb tek veya çift slot. Ekran kartı 5070-4060Ti 16gb-9070XT gibi bir şey düşünülebilir. Ekran kartını 4060Ti 16GB alıp işlemciye üst model tercih edilebilir.

Değil hocam AM5te 7900 gibi işlemcilere göz atmakta fayda var. Anakart ortalama b650 iş görür. Ram 32gb tek veya çift slot. Ekran kartı 5070-4060Ti 16gb-9070XT gibi bir şey düşünülebilir. Ekran kartını 4060Ti 16GB alıp işlemciye üst model tercih edilebilir.
X3d modellerin 3d render açısından çok iyi bir performans sergilediğini duymuştum 7900 onun yanında düşük kalır mı sence.

x3d modeller oyun performası açısından iyidir l3 ön bellek sayesinde ama render için aynı şey geçerli değildir. Render için çoklu çekirdek performansı büyük önem gösteriyor.

https://www.si nerji.gen.tr/patriot-32gb-2x16-viper-venom-rgb-6000mhz-cl30-ddr5-expo-ram-pvvr532g600c30k-p-53873?utm_campaign=cpcElcinHnm&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw47i_BhBTEiwAaJfPpkIOgrHfC3KWaRMG5MrCfEm2IdDhAz36_vb9rS2iqR5xFUclv5sFAxoCXG4QAvD_BwE

kusura bakmayın beklettim sistem böyle 59.636 TL oluyor değerlendirebilrsiniz

Geri