ardzq
80+
- Reaksiyon skoru
- 7
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Bir gelişme olursa haberdar ederim iyi forumlar.Hocam ram konusunda o senin bütçenle alakalı bu sistemde en kolay değişecek şey ram yani onu dert etmeyin. Benim için yeterli geliyor. Revit lumion ve Rhino genelde aynı anda açık oluyor ayrıca arkada spotify ve tarayici da genelde açık oluyor. Güncel fiyatlara pek hakim değilim ram kısmında sadece yüksek hz olmasına dikkat edin kaç gb olacağı size kalmış ama dedigim gibi ben 32 yle memnunum şu an.
Ekran kartına da şu şekilde kıyaslama yapabilirsiniz. Gpu benchmark siteleri var tarayicinizda aratirsaniz çıkar direkt. O sitelerde skorlarını inceleyin hocam. 4060 ti ve 4070 super arasında çok bi fark yoksa alabilirsiniz. Ancak dediğim gibi ben hangisini alırsanız alın super olan seriden almanızı tavsiye ederim. Bununla alakalı donanım arşivi youtube kanalında da bir video vardi.
Bir de hocam şöyle düşünün siz bu sisteme 60k para harcayacaksiniz bugün işlemciye 10k verseniz 3 sene sonra değiştirmeniz size dokunmaz ancak ekran kartına verdiğiniz para sistemin neredeyse yari parası olacağı için bu sistemde en uzun süre dayanması gereken parça ekran kartıdır bana göre. O yüzden imkan varsa her zaman ekran kartının iyisini alma taraftarıyım. Tabi sistem parçaları arasında çok fazla performans farkı olursa darboğaz sorununa yol açar ona da dikkat edin. Atıyorum düşük bi işlemciye çok iyi ekran kartı takarsanız o islemcinin gücü sistemin gücünü sınırlar ekran kartından en iyi verimi alamazsınız.
Telefondan cevap verdiğim için linkleri bulup atamıyorum kusura bakmayın hocam ancak hepsine dedigim şekilde aratarak kolayca ulaşabilirsiniz.