Mimarlıkta kullanılacak bilgisayar için Ekran Kartı & Anakart önerisi

https://www.si nerji.gen.tr/patriot-32gb-2x16-viper-venom-rgb-6000mhz-cl30-ddr5-expo-ram-pvvr532g600c30k-p-53873?utm_campaign=cpcElcinHnm&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw47i_BhBTEiwAaJfPpkIOgrHfC3KWaRMG5MrCfEm2IdDhAz36_vb9rS2iqR5xFUclv5sFAxoCXG4QAvD_BwE

kusura bakmayın beklettim sistem böyle 59.636 TL oluyor değerlendirebilrsiniz
4060 ti para israfı olur ikinci elden 4070 lere 4070 ti lere bakılabilir.

windforce kartların soğutma kötü oluyordu sanırım
hem öyle oluyor hem de fiyatı fazla.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

https://www.si nerji.gen.tr/patriot-32gb-2x16-viper-venom-rgb-6000mhz-cl30-ddr5-expo-ram-pvvr532g600c30k-p-53873?utm_campaign=cpcElcinHnm&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw47i_BhBTEiwAaJfPpkIOgrHfC3KWaRMG5MrCfEm2IdDhAz36_vb9rS2iqR5xFUclv5sFAxoCXG4QAvD_BwE

kusura bakmayın beklettim sistem böyle 59.636 TL oluyor değerlendirebilrsiniz
arkadaşın attığı sistem güzel bu arada 2. el 4070 , 4070 süper ile çok daha iyi olur.

ayrıca ssd yok soğutucu yok ram de yok ürünler arasında
3 ude var s!nerji linki veya ismi atılmiyor bu yüzden linkte boşluk bıraktım ram ler var dikkatli bakarsanız SSD yi de görürsünüz
soğutucu da en altta linki mevcut

Öncelikle iyi forumlar. Mimar kuzenim için bir bilgisayar toplayacağım 13700kf işlemeci düşünüyorum anakart ve ekran kartı konusunda çok kararsızım programların ne tarz bir şey istediğini bilmediğimden tavsiye arıyorum olabildiğince f/p olması gerekiyor. Kullanılacak prokramlar ->3Ds Max corona d-5 . Her türlü tavsiyeye açığım.
mimar için laptop daha iyi olmaz mı taşınılanirlik açısındna

Hocam merhabalar. Ben mimarım tavsiye sistem olarak arkadaşlar yazmışlar zaten ancak bir iki noktada ben de tavsiye vereyim.

İşlemcini amd almanı tavsiye ederim ryzen 7 7700 üstü her işlemci işini fazlasıyla görür. (x3d modellerine girme bence) (ryzen 7 7700 kullanıyorum)

Ekran kartı render için önemli temel mantık ne kadar kısa sürede ne kadar çok işlem yaptığı üzerine olmalı. Bu yüzden 8gb model kesinlikle tavsiye etmem. Bir de rtx 4000 serisinde ilk çıkan seriler düz bu isimle çıktı ve kısaca performans sorunları var. İkinci seri rtx 4000 super ismiyle çıktı. Super olan modelleri almanızı tavsiye ederim. (Ben 4070 super kullanıyorum.) Marka olarak da ucuz diye bilinmedik markaların ekran kartlarını almayın. Youtubeda aynı model ancak farklı markaların ekran kartlarının karşılaştırma videoları var onlara göre karar vermenizi tavsiye ederim.

Bir de ram konusu önemli mimar olduğumuz için genellikle birden fazla programı aynı anda açık tutmamız gerekiyor. Bu programların donmadan çalışabilmesi için de geniş bant değerlerine sahip ramleriniz olmalı. Bu da anakartinizi doğru secmenizi de tavsiye ederim çünkü biliyorsunuz anakartlarin desteklediği maksimum ram hızları var. (Ben 2x16gb 6000 mhz ddr5 kullanıyorum ram olarak. Anakartta da 4 slot var ihtiyaç halinde yükseltebilirim.)

Bunun dışında da her parçayı bir anda almak yerine her parçadan almak isteyeceğiniz 2 3 tane model belirleyin atıyorum anakart için 2 model secin ve onları favorilerinize ekleyin indirim denk geldikçe toplayın. (Ben yaklaşık 3 haftada topladim)

Dipnot: render süreleri uzadıkça ekran kartı ve islemciden kaynaklı kasa içi sıcaklık olması gerekenden çok daha yukarılara çıkabiliyor. Bu yüzden soğutma için de sağlam bi sıvı soğutma alın kafanız rahat olsun derim ben.

Hocam merhabalar. Ben mimarım tavsiye sistem olarak arkadaşlar yazmışlar zaten ancak bir iki noktada ben de tavsiye vereyim.

İşlemcini amd almanı tavsiye ederim ryzen 7 7700 üstü her işlemci işini fazlasıyla görür. (x3d modellerine girme bence) (ryzen 7 7700 kullanıyorum)

Ekran kartı render için önemli temel mantık ne kadar kısa sürede ne kadar çok işlem yaptığı üzerine olmalı. Bu yüzden 8gb model kesinlikle tavsiye etmem. Bir de rtx 4000 serisinde ilk çıkan seriler düz bu isimle çıktı ve kısaca performans sorunları var. İkinci seri rtx 4000 super ismiyle çıktı. Super olan modelleri almanızı tavsiye ederim. (Ben 4070 super kullanıyorum.) Marka olarak da ucuz diye bilinmedik markaların ekran kartlarını almayın. Youtubeda aynı model ancak farklı markaların ekran kartlarının karşılaştırma videoları var onlara göre karar vermenizi tavsiye ederim.

Bir de ram konusu önemli mimar olduğumuz için genellikle birden fazla programı aynı anda açık tutmamız gerekiyor. Bu programların donmadan çalışabilmesi için de geniş bant değerlerine sahip ramleriniz olmalı. Bu da anakartinizi doğru secmenizi de tavsiye ederim çünkü biliyorsunuz anakartlarin desteklediği maksimum ram hızları var. (Ben 2x16gb 6000 mhz ddr5 kullanıyorum ram olarak. Anakartta da 4 slot var ihtiyaç halinde yükseltebilirim.)

Bunun dışında da her parçayı bir anda almak yerine her parçadan almak isteyeceğiniz 2 3 tane model belirleyin atıyorum anakart için 2 model secin ve onları favorilerinize ekleyin indirim denk geldikçe toplayın. (Ben yaklaşık 3 haftada topladim)

Dipnot: render süreleri uzadıkça ekran kartı ve islemciden kaynaklı kasa içi sıcaklık olması gerekenden çok daha yukarılara çıkabiliyor. Bu yüzden soğutma için de sağlam bi sıvı soğutma alın kafanız rahat olsun derim ben.
4070 süper in altında girsem en kötü bütçeyi 12 bin kadar yükseltmiş oluyor.

Sıvı soğutucu da kesinlikle 360mm bir şey alacağım.

Şuan için neredeyse her şey yerine olurdu yanlızca ekran kartı kısmında net olamadım 4060ti 16 gb versiyonu sizce götürür mü ?
Bir de ram için çevremdeki mimarların neredeyse hepsi 64gb kullanıyor 32 az olmuyor mu ?

mimar için laptop daha iyi olmaz mı taşınılanirlik açısındna
Ofiste kullanılacak zaten ayrıca görüntüleme için bir laptop mevcut.

4070 süper in altında girsem en kötü bütçeyi 12 bin kadar yükseltmiş oluyor.

Sıvı soğutucu da kesinlikle 360mm bir şey alacağım.

Şuan için neredeyse her şey yerine olurdu yanlızca ekran kartı kısmında net olamadım 4060ti 16 gb versiyonu sizce götürür mü ?
Bir de ram için çevremdeki mimarların neredeyse hepsi 64gb kullanıyor 32 az olmuyor mu ?

Ofiste kullanılacak zaten ayrıca görüntüleme için bir laptop mevcut.
Hocam ram konusunda o senin bütçenle alakalı bu sistemde en kolay değişecek şey ram yani onu dert etmeyin. Benim için yeterli geliyor. Revit lumion ve Rhino genelde aynı anda açık oluyor ayrıca arkada spotify ve tarayici da genelde açık oluyor. Güncel fiyatlara pek hakim değilim ram kısmında sadece yüksek hz olmasına dikkat edin kaç gb olacağı size kalmış ama dedigim gibi ben 32 yle memnunum şu an.

Ekran kartına da şu şekilde kıyaslama yapabilirsiniz. Gpu benchmark siteleri var tarayicinizda aratirsaniz çıkar direkt. O sitelerde skorlarını inceleyin hocam. 4060 ti ve 4070 super arasında çok bi fark yoksa alabilirsiniz. Ancak dediğim gibi ben hangisini alırsanız alın super olan seriden almanızı tavsiye ederim. Bununla alakalı donanım arşivi youtube kanalında da bir video vardi.

Bir de hocam şöyle düşünün siz bu sisteme 60k para harcayacaksiniz bugün işlemciye 10k verseniz 3 sene sonra değiştirmeniz size dokunmaz ancak ekran kartına verdiğiniz para sistemin neredeyse yari parası olacağı için bu sistemde en uzun süre dayanması gereken parça ekran kartıdır bana göre. O yüzden imkan varsa her zaman ekran kartının iyisini alma taraftarıyım. Tabi sistem parçaları arasında çok fazla performans farkı olursa darboğaz sorununa yol açar ona da dikkat edin. Atıyorum düşük bi işlemciye çok iyi ekran kartı takarsanız o islemcinin gücü sistemin gücünü sınırlar ekran kartından en iyi verimi alamazsınız.

Telefondan cevap verdiğim için linkleri bulup atamıyorum kusura bakmayın hocam ancak hepsine dedigim şekilde aratarak kolayca ulaşabilirsiniz.

X3d modellerin 3d render açısından çok iyi bir performans sergilediğini duymuştum 7900 onun yanında düşük kalır mı sence.
X3D oyunlar için Xserisi render için hocam.

Geri