Neler Yeni

Minecraft'ta fanlarım gereksiz hızlı dönüyor

Jaded Cat

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet Furkan Yalçın
Merhaba ben bir minecraft youtuberiyim. Yaklaşık 6 aydır düzenli her gün 1 ya da 2 minecraft videosu atıyorum. Ancak minecraftla ilgili bir sorunum var. Minecraftı yaklaşık 70 modla falan kullanıyorum. Ama kasamdaki fanlar ne zaman oyuna girsem kuduruyor. Eski bilgisayarımla aynı mod paketine girdiğim zaman bu kadar ses gelmiyordu kasadan. Şimdiki bilgisayarım mid tower bir kasa. Öncekinin boyutları normaldi. Minecraftın tekli çekirdek performansına dayandığını biliyorum. O yüzden belki işlemcim fazla ısınıyor olabilir ama eski kasama göre fan sesi aşırı boyutlarda oluyor.

Eski işlemcim i5-3. nesil
Şimdiki i7-10. nesil

Eski ekran kartım GT 730 2gb
Şimdiki RTX 2060 6gb

Eski ramlerim 16gb ddr3
Şimdiki 32gb ddr4

Thomas Angelo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Sıcaklık değerleri ne eğer sistem ısınıyorsa fanları hızlandırıp serin çalışmaya çalışır.

Tam i5 3. Gt 730 ile ne bekliyorsun diyecektim eskisiymiş

Sıcaklık değerleri nelerdir

Ve sadece mc de mi oluyor başka oyunlarda dener misiniz

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Merhaba ben bir minecraft youtuberiyim. Yaklaşık 6 aydır düzenli her gün 1 ya da 2 minecraft videosu atıyorum. Ancak minecraftla ilgili bir sorunum var. Minecraftı yaklaşık 70 modla falan kullanıyorum. Ama kasamdaki fanlar ne zaman oyuna girsem kuduruyor. Eski bilgisayarımla aynı mod paketine girdiğim zaman bu kadar ses gelmiyordu kasadan. Şimdiki bilgisayarım mid tower bir kasa. Öncekinin boyutları normaldi. Minecraftın tekli çekirdek performansına dayandığını biliyorum. O yüzden belki işlemcim fazla ısınıyor olabilir ama eski kasama göre fan sesi aşırı boyutlarda oluyor.

Eski işlemcim i5-3. nesil
Şimdiki i7-10. nesil

Eski ekran kartım GT 730 2gb
Şimdiki RTX 2060 6gb

Eski ramlerim 16gb ddr3
Şimdiki 32gb ddr4
Öncelikle daha güçlü bir işlemciye sahip olduğunu bilmen gerekiyor. Güç demek ısınma demek. Isınma demek yüksek fan devri ve sesi demek. Bunun yanında kasa fanlarının kalitesi de çok önemli. Kalitesiz fanlar çok sesli çalışıyor.

FERRUM

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Kasayla alakalı muhtemelen.Eski kasanızın fanları şu anki kasanın fanları kadar hızlı çalışamıyordur belki.

zexus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Taner
Yüksek perfonmans almayı düşünüyorsan unut gitsin. Gelecekte sorun çıkartabilir.

Jaded Cat

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet Furkan Yalçın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle daha güçlü bir işlemciye sahip olduğunu bilmen gerekiyor. Güç demek ısınma demek. Isınma demek yüksek fan devri ve sesi demek. Bunun yanında kasa fanlarının kalitesi de çok önemli. Kalitesiz fanlar çok sesli çalışıyor.
Evet doğrudur. Önceki işlemcim daha güçsüz olmasına rağmen aynı mod paketini daha sessiz ve ısınmadan çalıştırabiliyordu. İki işlemcimde de fps 60a sabitken daha güçlü sistemin daha fazla ses çıkartması sinir bozucu. Fanlar ekran kartının ve işlemcinin kendi fanları. Zaten lenovo'nun hazır kasasını satın almıştım

Foxt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
638
İsim
.
Evet doğrudur. Önceki işlemcim daha güçsüz olmasına rağmen aynı mod paketini daha sessiz ve ısınmadan çalıştırabiliyordu. İki işlemcimde de fps 60a sabitken daha güçlü sistemin daha fazla ses çıkartması sinir bozucu. Fanlar ekran kartının ve işlemcinin kendi fanları. Zaten lenovo'nun hazır kasasını satın almıştım
BİOS ile alakalı bir şey olabilir Anakart ayarlarından bakabilirsin. MSİ kullanıyorsan Dragon center ile ayarlama şansın var.

Jaded Cat

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet Furkan Yalçın
BİOS ile alakalı bir şey olabilir Anakart ayarlarından bakabilirsin. MSİ kullanıyorsan Dragon center ile ayarlama şansın var.
Cevap veren herkese teşekkürler bir deneyeceğim önerilerinizi

Top Bottom