Mini PC mi Laptopmu?

cansxxr

80+
Reaksiyon skoru
5
Eskiden görüntüye çok önem verirdim ama artık pek uğraşmadığım için bazı düşüncelerim var. Neredeyse her oyunu çalıştırabilecek bir mini PC’mi yapsam yoksa laptop mu alsam karar veremiyorum. Laptopları pek sevmiyorum; hem yükseltme imkânı sınırlı görünüyor hem de temizlik, fiyat gibi konular daha uğraştırıcı geliyor. Şu an 5700x işlemci, 3 fanlı 3060ti Gigabyte ekran kartı, 8x2 GB RAM ve akvaryum kasa bir sistemim var, ancak oldukça büyük. Daha küçük bir kasaya sıkıştırma veya benzeri bir çözüm yapılabilir mi acaba? Ufak değişiklirle aşırı masraf etmeden.

Neden küçük kasa istiyorsun? Taşıma amacın mı var?

Neden küçük kasa istiyorsun? Taşıma amacın mı var?
hem kolay olsun hem çok yer kaplasın istemiyorum. bi yere gideceğim zaman kolay alabiliyim ve evdeykende çok yer kaplamasın istiyorum ama performansta çok kaybetmek istemiyorum.

Eskiden görüntüye çok önem verirdim ama artık pek uğraşmadığım için bazı düşüncelerim var. Neredeyse her oyunu çalıştırabilecek bir mini PC’mi yapsam yoksa laptop mu alsam karar veremiyorum. Laptopları pek sevmiyorum; hem yükseltme imkânı sınırlı görünüyor hem de temizlik, fiyat gibi konular daha uğraştırıcı geliyor. Şu an 5700x işlemci, 3 fanlı 3060ti Gigabyte ekran kartı, 8x2 GB RAM ve akvaryum kasa bir sistemim var, ancak oldukça büyük. Daha küçük bir kasaya sıkıştırma veya benzeri bir çözüm yapılabilir mi acaba? Ufak değişiklirle aşırı masraf etmeden.
Anakartının modeli nedir, sana böyle kasalar lazım.

Anakartının modeli nedir, sana böyle kasalar lazım.
Asus B450MK II anakartım var. Bu sistemi böyle bir kasaya geçirmek iyi olur mu olmaz mı yoksa gereksiz bir uğraş mı karar veremiyorum. Dev gibi kasa kullanmanın pek bir anlamı olmadığını, gereksiz kalabalık yarattığını düşünmeye başladım. Böyle bir kasaya geçersem sıvı soğutucuyu değiştirsem yeter herhalde ama emin olamadım. 3D printerım var, onunla bir şeyler yapsam mı diye düşündüm fakat ona da emin değilim, nasıl olur ne yapabilirim bilemiyorum.

hem kolay olsun hem çok yer kaplasın istemiyorum. bi yere gideceğim zaman kolay alabiliyim ve evdeykende çok yer kaplamasın istiyorum ama performansta çok kaybetmek istemiyorum.
3d yazıcı kendi kasanı yapabilirsin. Onun dışında küçük parçalar çok pahalı oluyor ve zor bulunuyor. MSI ve Asus gibi markaların küçük hazır pcleri var. Hepsi normale göre pahalı.
Aşırı küçük lazım değilse sff kasa alabilirsin.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,222,081
Üyeler
198,234
Son üye
yildiz.
Geri