Minidump dosyalarımı okuyabilecek biri var mı?

Reaksiyon skoru
88
Bilgisayarım son zamanlarda sürekli mavi ekran yiyor ve yeniden başlıyordu. Geçen günlerde sorunu onaramadık dedi ve reset atmak sorunda kaldım. Şimdi yine başladı bu hatalar. Bazen ekran gidiyor ve bir fan (Ekran kartı olduğunu düşünüyorum.) aşırı hızlı dönmeye başlıyor ve çok gürültü çıkartıyor. Neyse o sorunu kablosunu çıkartıp tekrar takınca garip bir şekilde çözdüm. Artık öyle garip huyları yoktu fakat az önce oyun indirirken mavi ekran yedim ve yüzde 0'da takılı kaldı. Artık donanımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum. Hangi bileşenimde sorun olabilir? Dosyaları okuyup bilgi verebilir misiniz? Minidump

hocam bu arada olay goruntuleyicisini acip orada hata yazan yerlerin ekran goruntusunu paylasir misiniz sistem bilesenlerinizle birlikte

1753866941130.webp
1753866968109.webp

minidump'ın chatgpt özetini aşağıya bırakıyorum sorun ramle alakalı gözüküyor

Ne Çöktü
Bugcheck: FAULTY_HARDWARE_CORRUPTED_PAGE (0x12B) — Windows, bir sayfadaki tek bitlik bellek hatasını tespit edip verileri korumak için mavi ekran (BSOD) verdi.

Arızalı Bileşen
ntkrnlmp.exe (çekirdek) — Bellek Sıkıştırma (Memory Compression) yolu üzerinden.

İşlem/Yığın Akışı
MemCompression → kernel store manager (SMKM_STORE / ST_STORE) içinde sıkıştırma açma/okuma → StDmPageError → bugcheck.

BlackBox Verisi
SmDecompressionFailure alanları (PFN’ler, kaydırma ofsetleri), sıkıştırma/açma aşamasında bozuk bir sayfa ile eşleşiyor.

Hata Kovası
0x12B_c00002c4_StCtDecompressFailed_nt!ST_STORE...

Ne Anlama Geliyor

Bu tür bir hata neredeyse her zaman bozuk veya kararsız RAM modülüne işaret eder. Daha nadiren, CPU’nun bellek denetleyicisi (IMC) veya anakart kaynaklı bir sorun da olabilir. Üçüncü taraf sürücü veya disk/dosya sistemi hatası bu durumu açıklamaz.

En Olası Nedenler

1. Arızalı DIMM
  2. Hız Aşırtmalı/XMP/EXPO RAM (yetersiz voltaj veya agresif zamanlamalar nedeniyle kararsız)
  3. Marjinal IMC/BIOS Ayarları, yüksek ısı veya bellek modül ile soket arasındaki temas sorunları

Ne Yapmalı? (Sırayla)

1. Stok Ayarlara Dönün
    • BIOS’ta XMP/EXPO/overclock ayarlarını devre dışı bırakıp JEDEC stok profiline geçin.
    • Sistemi bu halde test edin.
  2. MemTest86 Çalıştırın
    • Önyüklenebilir MemTest86 ile en az 4 geçiş (veya gece boyu) test yapın.
    • Hata bulunması, bellek modülünün bozuk veya kararsız olduğunu gösterir.
  3. Modülleri Tek Tek Test Edin
    • Arızalı modülü belirlemek için RAM’leri tek tek ve farklı yuvalarda (A2 → B2) test edin.
    • Soket ve modül temas yüzeylerini temizleyip yeniden takın.
    • Sorunlu modülü değiştirin.
  4. XMP/EXPO’yu Yeniden Ayarlayın
    • Stok ayarlarda hata yoksa XMP/EXPO’yu yeniden etkinleştirip frekansı düşürün veya zamanlamaları gevşetin.
    • Gerekirse DRAM ve SOC/IMC voltajına küçük bir artış ekleyin ve yeniden test edin.
  5. BIOS ve Chipset Güncellemeleri
    • Anakart BIOS’unu ve yonga seti sürücülerini en son sürüme yükseltin.
    • Güç kaynağınızın (PSU) stabil olduğundan ve tüm sıcaklık değerlerinin güvenli seviyede kaldığından emin olun.
  6. Olay Görüntüleyici Kontrolü (İsteğe Bağlı)
    • Windows Olay Görüntüleyici → WHEA-Logger (Kimlik 18/19) günlüklerini inceleyerek, BSOD zamanına yakın “düzeltilmiş bellek hatası” olup olmadığına bakın.

Bu adımları takip ederek bellek donanımı veya ayar kaynaklı hataları tespit edip düzeltebilirsiniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kendi önerilerim chatgptden farklı olarak
ayrıca event loggerda whea error alıp almadığınıza da bakın.
bilgisayarı bu halde kullanmamanı öneririm ram hatalarından dolayı dosyaların ve işletim sistemin bozulabilir (hatta illaki bozulan dosyalar vardır)
occt kullanarak rami test et.

Son düzenleme:
Bilgisayarım son zamanlarda sürekli mavi ekran yiyor ve yeniden başlıyordu. Geçen günlerde sorunu onaramadık dedi ve reset atmak sorunda kaldım. Şimdi yine başladı bu hatalar. Bazen ekran gidiyor ve bir fan (Ekran kartı olduğunu düşünüyorum.) aşırı hızlı dönmeye başlıyor ve çok gürültü çıkartıyor. Neyse o sorunu kablosunu çıkartıp tekrar takınca garip bir şekilde çözdüm. Artık öyle garip huyları yoktu fakat az önce oyun indirirken mavi ekran yedim ve yüzde 0'da takılı kaldı. Artık donanımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum. Hangi bileşenimde sorun olabilir? Dosyaları okuyup bilgi verebilir misiniz? Minidump
RAM'ler sorunlu gibi. BIOS'u sıfırlayıp kaydedip çık bakalım. Ondan sonra bak bakalım devam edecek mi mavi ekran vermeye. Eğer devam ederse yeni Minidump'ı gönder.

Arkadaşlar farklı bir platformda ram testi yap demişlerdi daha yeni bitti o test ve evet haklısınız. Sorun ramlerde hatta testi tamamlayamadı 10.000den fazla hata mesajı aldık. Garantisi devam ediyor servise göndereceğim. Bir arkadaş anakartındada sorunlar olabilir yazmış onuda göz önünde bulunduracağım. Ve anakartın kontrol uygulaması yok olmuş dün kullanmıştım bugün yok yani dediğiniz gibi dosyaları bozuyor. Hepinize teşekkür ederim. Servisten sonra durumları paylaşırım unutmazsam.

Ekler

• 1000021467.webp
    1000021467.webp
    1.3 MB · Hit: 9
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,255
Üyeler
183,252
Son üye