Mining Sistemim Hakkında

Aynen öyle.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Evet ben sana işlemci madenciliği konusunda yardımcı olmaya çalışmıştım. Daha sonrada half life serisini alacağında konuşmuştuk.
Aynen. Hatırladım. Oradan 4 marta kadar ceza yedim buradayım şuanda. Burası daha çok sardı beni.

Ama hala işlemci neden 65w üstünde kazım yapmıyor anlamadım. Msr mi neydi o mod kapalı olarak başlıyor kazım yaparken. (Okulun i7 10700 işlemcili bilgisayarımda da denedim onda da aynı.)

Yok hesaplayınca geri kalan sisteme 140w kalıyor (ekran kartına 320w olarak hesap ettim)

120w tüketiyor o zaman sistem. Ama hesaplayınca ekran kartları yaklaşık 320w etmiyor mu?

335w ediyormuş. Baya bi güzel yuvarlamışım 15w'ı 😂😂
Aslında hiveosta yazan watt değerleri gerçekle pek uyuşmayabiliyor. Burak demiralp te belirtti sayfasında. Özellikle amdlerde hiveostaki watt ile gerçekte çekilen farklı. Gerçekte biraz daha fazla harcıyor.

Aslında hiveosta yazan watt değerleri gerçekle pek uyuşmayabiliyor. Burak demiralp te belirtti sayfasında. Özellikle amdlerde hiveostaki watt ile gerçekte çekilen farklı. Gerçekte biraz daha fazla harcıyor.
Hiveos değil. Windows üzerinde direk kazım yapıyordum. Ve core temp üzerinde kaç w tükettiği gözüküyor. 65w üzerine çıkmıyor. Ama normal prime 95 ile stress testi açtığımda 125w 200w görüyor.

Aynen. Hatırladım. Oradan 4 marta kadar ceza yedim buradayım şuanda. Burası daha çok sardı beni.

Ama hala işlemci neden 65w üstünde kazım yapmıyor anlamadım. Msr mi neydi o mod kapalı olarak başlıyor kazım yaparken. (Okulun i7 10700 işlemcili bilgisayarımda da denedim onda da aynı.)
Bende youtube sayfama destek olun diye yazdım forumdakilere ve reklam yaptım diye 1 ay engellenmiştim. İntel işlemciler madencilikte verimsiz. Admin yetkisi olmalı msr modda yanlış hatırlamıyorsam. Ben kanalımda işlemci madenciliğinde detaylı anlattım. Kendim elektiriğiye zam gelene kadar işlemci madenciliği yaptım ama sonunda elektrik yüzünden bıraktım artık.

Hiveos değil. Windows üzerinde direk kazım yapıyordum. Ve core temp üzerinde kaç w tükettiği gözüküyor. 65w üzerine çıkmıyor. Ama normal prime 95 ile stress testi açtığımda 125w 200w görüyor.
Senin o sorununu hatırladım çözüm bulamamıştık. 65 watt tdp bir cihaz 200 wattı görmez bir yanlış var orada bence hatta 125 watt ta görmez.

Bende youtube sayfama destek olun diye yazdım forumdakilere ve reklam yaptım diye 1 ay engellenmiştim. İntel işlemciler madencilikte verimsiz. Admin yetkisi olmalı msr modda yanlış hatırlamıyorsam. Ben kanalımda işlemci madenciliğinde detaylı anlattım. Kendim elektiriğiye zam gelene kadar işlemci madenciliği yaptım ama sonunda elektrik yüzünden bıraktım artık.

Senin o sorununu hatırladım çözüm bulamamıştık.
Aslında baya bi düşük hashratesi vardı. Ryzen 3 3100 bile daha fazla alıyordu. Hemde çekirdek farkı olmasına rağmen. Hele rapteroum kazoyordum bir ara 4.5k hashrate veriyordu.

Senin o sorununu hatırladım çözüm bulamamıştık. 65 watt tdp bir cihaz 200 wattı görmez bir yanlış var orada bence hatta 125 watt ta görmez.
Görüyor. Aha bunlarda kanıtlarım.

200w da duruyor sonra voltajı düşürüp 125 w civarında geziyor. Muhtemelen mosfet soğutucusu olmadığından veya elle ayar yapılmadığından düşüyor.

Ekler

• Screenshot_2022-01-29-06-45-23-327_com.teamviewer.teamviewer.market.mobile.jpg
    Screenshot_2022-01-29-06-45-23-327_com.teamviewer.teamviewer.market.mobile.jpg
    658.6 KB · Hit: 30
  • Screenshot_2022-01-29-06-45-00-252_com.teamviewer.teamviewer.market.mobile.jpg
    Screenshot_2022-01-29-06-45-00-252_com.teamviewer.teamviewer.market.mobile.jpg
    658 KB · Hit: 32
Overclocka kapalı bir işlemcinin o kadar watt çekmesi garip :unsure: yazılım yanlış okuyor olamaz mı

Overclocka kapalı bir işlemcinin o kadar watt çekmesi garip :unsure: yazılım yanlış okuyor olamaz mı
Yazılım yanlış okuyor olsaydı sıcaklıklar bu derecede olmazdı.

Ayrıca mşnşngde 65w sabit değer verdiğide kesin. Çünkü bu program üzerinden her daim kontrol ederim her daim doğru gösteriyor.

Aslında occt ile test etmek lazım şimdi ama bakalım bakalım.

Neyse açtım işlemciyi test ederim tekrar hw monitör ile bakarak.

Program doğru gösteriyor. Hw monitör ilede sonuçlar aynı.

Mining işini bıraktım ama aklıma bu takıldı.

@turquoise.blue biosta olan ayarlar bunlar.

IMG_20220217_114354.jpgIMG_20220217_114340.jpgIMG_20220217_114311.jpgIMG_20220217_114253.jpgIMG_20220217_114154.jpgIMG_20220217_114142.jpg

Biraz tuhaf çekmişim ama yapacak bir şey yok.

Ekler

• IMG_20220217_113717.jpg
    IMG_20220217_113717.jpg
    319.1 KB · Hit: 31
  • IMG_20220217_113653.jpg
    IMG_20220217_113653.jpg
    320.3 KB · Hit: 35
Son düzenleme:
Aslında rx 5500xt satılarak rx 6600 veya rx 6600xt zorlanabilir. Yani bence böylesi bence daha mantıklı olurdu.

Ve güç tüketimi bana biraz fazla geldi sanki.
rx6600xt tahmini getirisi hakkında bilgin varmı tek bir kartın direkt tl olarak ama

rx6600xt tahmini getirisi hakkında bilgin varmı tek bir kartın direkt TL olarak ama
Yani şuanda kazançlar konusunda bir bilgim yok ama 4 kart birlikte 1.7 dolar günlük kazanıyordu.

Muhtemelen yaklaşık 0.4 dolar kazanır günde. Elektrik desen zaten ucuz. Zaten 40 50w ile çok bir güç tüketimi olmadığından belki diğer şeylerden kısılırsa 210kw altında kalabilir.

Ama alıcaksın kartı al ama kazımı yapma şuanda bence. Yapacaksan dual kazım yap. Ton+eth. İkisi birlikte o kadar kazandırıyor ve kartın güç tüketimi 80 90w.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,197,080
Üyeler
190,148
Son üye
Skylnwr34
Geri