Steam'den oynayabileceğim, iş yerinde vakit geçirmek için mmorpg tarzında oyun arıyorum. Yaratık keseyim, item kasayım, oyun içi ticaret olsun vs o tarzda. Görece güncel bir oyun arıyorum black desert gibi oyunlara tamamım fakat muhtemelen herkes belirli bir seviyeye gelmiştir. Çok geriden başlamak istemiyorum.
BDO iyidir bu konuda. Geri kalmak konusunda da BDO çok yardımcı oluyor hatta eski oyuncular çok şikayetçi olmuştu. Bizim 1 yılda yaptığımız itemleri bedavaya veriyorsunuz diye. Pvp'si hariç gerisi çok iyi. Pvp'si rezalet denemez ama diğer elementler yanında az kalıyor. Farklı bir tür istersen Albion Online diyebilirim ama birileriyle beraber olmadan çok zorlayıcı bir oyun.
BDO iyidir bu konuda. Geri kalmak konusunda da BDO çok yardımcı oluyor hatta eski oyuncular çok şikayetçi olmuştu. Bizim 1 yılda yaptığımız itemleri bedavaya veriyorsunuz diye. Pvp'si hariç gerisi çok iyi. Pvp'si rezalet denemez ama diğer elementler yanında az kalıyor. Farklı bir tür istersen Albion Online diyebilirim ama birileriyle beraber olmadan çok zorlayıcı bir oyun.
Ofisteki bilgisayar açarsa The Quinfall oyuncu sayısı düşene kadar 1-2 ay oynayıp salabilirsiniz. Şu an oynuyorum PVE tarafı keyif veriyor. İnsanlar ile parti halinde canavar dönmeyi özlemişim. Ama çok eksiği var ve bazı eksiklikler, büyük ihtimalle çok hızlı da oyuncu kaybı yaşamasına yol açacak. Bu da çoğu MMORPG'de artık alıştığımdan, iyi dönemlerinde oynayıp salıyorum.
Embark on an adventurous journey to explore the Quinfall universe. Be a part of unique battles and an immersive story with dozens of different professions in the depths of medieval times in an all-new MMORPG experience.
store.steampowered.com
Oyunun optimizasyonu şu an yok. Ben 5700X işlemci, 32 GB bellek, 4060 ekran kartı ile en düşük ayar, DLSS 4.5 zorlayıp performance 60-130 arası alıyorum. DLSS zorlamazsam oyunda DLSS 2 var (dosyalarda DLSS 3.7.10 gözüküyor), 1080P'de 1600x900 oynuyorum gibi gözüktüğünden 4.5 zorlayıp oynuyorum. Ofisteki bilgisayarda 32 GB bellek varsa bakılabilir.
Yoksa açıkcası eski oyunlara bakın, BDO falan da micro stuttere göbekten bağlı ve yüksek kaynak tüketen bir oyun.
Guild Wars 2 is an award-winning online roleplaying game with fast-paced action combat, deep character customization, and no subscription fee required. Choose from an arsenal of professions and weapons, explore a vast open world, compete in PVP modes and more. Join over 16 million players now!
store.steampowered.com
Veya The Quinfall gibi yerli Aero Tales Online da 50-60 seviyeye kadar iş görür.
Aero Tales Online is a free Cross-Platform Anime MMORPG with PvP, PvE, Fortress War, Faction War, Guild War, and life-sim features like Cooking, Farming, Fishing, Housing, Marriage, and even flying freely across the world. Uncover the mystery of the Key of Skylight and begin your adventure!
Selam,Bu konuyu açma sebebim bir etkinliğe kızmak değil, son dönemde oyunda giderek daha net hissettiğim bir adaletsizlik. BDO’da Karayıldız silahları eskiden ulaşılması gerçekten zor itemlerdi. Bu silahlardan iki tane PEN yapmadan Hükümran silahlara geçemiyorduk ve bunun başka bir yolu da yoktu....
www.tr.playblackdesert.com
Artık oyunlara emek verdim, herkesden öndeyim kafasıyla bakıyorsanız böyle bir MMORPG bulmanız çok zor. KO, Metin2, Rise gibi yerelde PVP veya PVE için (Metin2) oyunlar tamamen para ile öne geçme üzerinden dönüyor. Diğer MMORPG'lerde ise PVE basit, oyun içi binek falan kasma gibi şeyler WoW veya FF14 bir RP sunucusunda oynuyorsun gibi ortam var. Oyuncular daha çok oyuna değer oluşturuyor onda.
Kısaca PVE yaptın, oyuncu sayısı azaldı, oyundaki kitle salmasın diye yeni gelene bol bol şey verip onları devam ettiriyorlar. Yukarıda da değindim yeni sunucu aç, yeni karakter açana depo, çanta yükselmte ve skin sat ile ticari bir döngü kuruyorlar. MMORPG'lerin altın çağları 2003-2015 olarak kalacak, daha da yüceleceğini sanmıyorum. Bunun bilincinde olursanız her MMORPG'den keyif alırsınız. Yok ben emek yaptım, sonradan gelene her şeyi beleş verdiler bakarsanız çekilmez. Tamamen size kalmış.
MOBA çıkmasa veya Steam bu kadar küreselleşme, belki MMORPG'ler daha çok oyuncu tutardı. Ama MMORPG hem MOBA hem de Steam'ın küreselleşmesine kurban gitti. Yeni oyuncu da shorts, tiktok, Valorant, CoD veya MOBA oynayıp geçiyor. Bu kitleye emek ver gibi bir şeyi yaptırman için corona gibi dönemler lazım.
Emek falan uğraşmak istemiyorum diyenler MOBA oynuyor veya bu tarz yeni karakter, sunucu gibi şeylerde o 1 aylık ortalama 70-140 saatlik deneyimi alıp salıyorlar. Bence en ideal MMO tüketimi bu bu arada, yok klanlara gir, emekle bir şey kas sonra dibi gören oyuncuda o emeği satabileceğin bir ortam oluşmuyor. O emeğe uğraştığın vakit de bence çok keyifli olmuyor.
mmorpg olarak bdo ve guıld wars 2
ofiste olduğunuz için şu oyunları da öneririm mmorpg değiller ama benzerler Aksiyon Rol Yapma Oyunu (ARPG)
daha çok tek kişi odaklı oyunlar öyle ticaret mmorpgdekiler gibi değil var ama orası kadar değil bir bakın isterseniz
Bu türün özellikleri:
Gerçek zamanlı savaş ve hareket
Karakter geliştirme (seviye atlama, yetenek ağacı, eşya toplama)
Zindanlar, canavarlar ve ganimet odaklı oynanış
Hack-and-slash tarzı dövüş sistemi
Diablo pc iyi değilse 2 iyiyse 4 den başlayın bence
uzun ömürlü olsun yapacak çok şey olsun diyorsan Path of Exile 2 (veya1)
başta elimden tutsun diyorsan Last Epoch
ben ful tek deneyimli oynamak istiyorum dersen grim dawn ve titan quest olabilir
mmorpg olarak bdo ve guıld wars 2
ofiste olduğunuz için şu oyunları da öneririm mmorpg değiller ama benzerler Aksiyon Rol Yapma Oyunu (ARPG)
daha çok tek kişi odaklı oyunlar öyle ticaret mmorpgdekiler gibi değil var ama orası kadar değil bir bakın isterseniz
Bu türün özellikleri:
Gerçek zamanlı savaş ve hareket
Karakter geliştirme (seviye atlama, yetenek ağacı, eşya toplama)
Zindanlar, canavarlar ve ganimet odaklı oynanış
Hack-and-slash tarzı dövüş sistemi
Diablo pc iyi değilse 2 iyiyse 4 den başlayın bence
uzun ömürlü olsun yapacak çok şey olsun diyorsan Path of Exile 2 (veya1)
başta elimden tutsun diyorsan Last Epoch
ben ful tek deneyimli oynamak istiyorum dersen grim dawn ve titan quest olabilir
Diablo 4 oynadım 3 sezon kadar fakat her seferinde belli bir seviyeye geliyorum emek veriyorum güçleniyorum yok şu eşyayı da bir bulayım şöyle hasar kasayım sonra hop sezon başı her şey sıfırlanmış. Tam ben karakterle bağ kurmuşum vs. verdiğim emeğin boşa gittiğini hissettirdi bana.