2 tane cat 5 kablo var elimde ama gerekirse cat 6 alırız zaten çok fazla bi fiyatı yok.Cat 6 yani ethernet kablosu
tabi kabloya falan da bakmak gerekir ama normal modeme gelen(paketiniz) 24mbit hani en kötü 20-22 arası hız almanız gerekir 18 alıyorsanız bir yerde problem var demek. hızınızı etkileyen farklı cihaz var mı bunlara da bakmak gerek. bu doğrultuda modem değiştirilebilir
arkadaşlar 22mbit geliyormuş zaten Bandwidth Control açıkmış ondan 18 alıyormuşum.En kötü 22 mbps hız almanız gerekiyor. 18 az. Farklı bir modem ile denenebilir.
Telefondan ölçtüğümde 1 metre mesafeden 21.5 down 5.29 up çıkıyorbu durumda router almalısınız modemde sorun yok tabi wifi adaptörü problemli değilse
biri değerleri sınırlandırırsanız daha stabil olur fln demişti bende ondan yardım alarak yaptım.Bu durumda router almalısınız modemde sorun yok tabi wifi adaptörü problemli değilse
Bu arada harici bir bandwidth kontrolcüsü kullanmanıza gerek yok bunlar yapsa yapsa input lag yapar. Çok gereksizler.
wifi da yakından iyi çekiyor fakat karşı odada yine kötü hızlar arada engel yok direk kapıdan bakınca karşı taraf görünüyor yaniBu durumda router almalısınız modemde sorun yok tabi wifi adaptörü problemli değilse
Bu arada harici bir bandwidth kontrolcüsü kullanmanıza gerek yok bunlar yapsa yapsa input lag yapar. Çok gereksizler.
eski modem yıldırım çakması sebebiyle yandı bu modemi arkadaştan aldık.neden kimse burdaki hat zayıflamasını konuşmamış dostum senin evine gelen hatta bir problem olabilir baya büyük bir hat zayıflaması var sende
Alıntıyı görüntüle
arada sırada kopmalar oluyorsa bunun sebebi budur sendeki modemi bende kullandım evin her yerinde çekiyor modem eskiyse yenisini alman en doğrusu olur daha net bir şebeke alırsın olmadı 14 gün iade politikasıyla halledersin her şeyi
hocam 573metre uzaklıktan normal değil mi ?neden kimse burdaki hat zayıflamasını konuşmamış dostum senin evine gelen hatta bir problem olabilir baya büyük bir hat zayıflaması var sende
Alıntıyı görüntüle
arada sırada kopmalar oluyorsa bunun sebebi budur sendeki modemi bende kullandım evin her yerinde çekiyor modem eskiyse yenisini alman en doğrusu olur daha net bir şebeke alırsın olmadı 14 gün iade politikasıyla halledersin her şeyi
Hocam hatta problem var zaten modeme gelen total hızdan bunu görebilirsiniz. Arkadaş bir odadan diğer odada wifi çekmemesinden yakınıyor. Eve gelen hat evet blurlu fakat sıkıntısı internet hızı, kopması değil. Ben mi yanlış yorumluyorum anlamadım.neden kimse burdaki hat zayıflamasını konuşmamış dostum senin evine gelen hatta bir problem olabilir baya büyük bir hat zayıflaması var sende
Alıntıyı görüntüle
Şuan bu modemi kullanıyorum ortada engel olmamasına rağmen karşı odada internet çekmiyor.
Hocam modem sıkıntılı o zaman baya eski bir modem yenisini alırsa sıkıntı olmaz router geçici bir çözüm olur bu arkadaş içinHocam hatta problem var zaten modeme gelen total hızdan bunu görebilirsiniz. Arkadaş bir odadan diğer odada wifi çekmemesinden yakınıyor. Eve gelen hat evet blurlu fakat sıkıntısı internet hızı değil. Ben mi yanlış yorumluyorum anlamadım.
hocam dediğiniz kopma nadirde olsa internet ışığının bi 3-4dk gidip gelmesi mi ?Hocam modem sıkıntılı o zaman baya eski bir modem yenisini alırsa sıkıntı olmaz router geçici bir çözüm olur bu arkadaş için
hocam evet internet kesintileri vb vb ama belki 500mt den dolayıda olabilir dicemde hani bu zayıflama bence normal değil kablonuzu kontrol edin ek vb yer varsa değiştirin ama modemi değiştirirsenizde zayıflama azalabilir eski modemimde öyleydihocam dediğiniz kopma nadirde olsa internet ışığının bi 3-4dk gidip gelmesi mi ?
eski modemin değerlerini hatırlamıyorum fakat ondada 24 lerde fln olması lzmdı zayıflama tabi o sıralar kablo yenilenmemişti.hocam evet internet kesintileri vb vb ama belki 500mt den dolayıda olabilir dicemde hani bu zayıflama bence normal değil kablonuzu kontrol edin ek vb yer varsa değiştirin ama modemi değiştirirsenizde zayıflama azalabilir eski modemimde öyleydi
hocam snr margin değerleride kötü sanırım değil mi ?hocam evet internet kesintileri vb vb ama belki 500mt den dolayıda olabilir dicemde hani bu zayıflama bence normal değil kablonuzu kontrol edin ek vb yer varsa değiştirin ama modemi değiştirirsenizde zayıflama azalabilir eski modemimde öyleydi
22-23mbit alıyorum zaten sınırlandırma açıkmış ondan yana sorun yok.Wifi çekim gücü duvar kalınlığı duvar önündeki eşyaya bile bağlı değişir. Duvar yapımında çimentoyu yan yüzeylere bile abartarak sürsen wifi sinyalini etkiler. Sadece kalınlıkta değil yalıtım görevi görebilecek her şey etkiler.
Hızına bakınca da modeminde sorun yok. Telefon veya pcde arka planda çalışan uygulamalar, apartman içinde kabloların sinyalleri etkilemesi bile 1 2 mbpslik fark yapar.
Modem almaktansa router almak tabiiki daha mantıklı. İp atamayla, hat kopmasıyla, modemin ısınıp kendini kapatıp açmasıyla ilgili sorunun yoksa neden çok para vereceksin?
Olay sadece wifi gücünü artırmaksa Router, access point, range extender gibi bir ürün her türlü işini çözer. 18 mbps hızı 22 23 yapmaya çalışıyorsan %99 çözüm bulamayacaksın benden söylemesi.