Hidro Dinamik
80+ Bronze
- En İyi Cevap
- 1
550 metrelik santral mesafesine göre gayet kabul edilebilir.22-23mbit alıyorum zaten sınırlandırma açıkmış ondan yana sorun yok.
Arkadaş modem kaynaklı hat zayıflaması artmış olabilir dedi ondan dolayı biraz kafam karıştı.
Son olarak wifi çekim gücü olarak yan odada yani arada duvar varken 22-5 hızlarını alıyorum fakat arada duvar vb hiç bir şey yokken karşı odada hız aşırı düşüyor ve chromede bile zor geziyoruım.
Snr değerinde 5 6 dan aşağı düştüğünde hat zayıflaman 45 50 yi geçtiğinde internetin kopabilir. Hat zayıflaması santral ile arasındaki mesafe oluyor. Modem değiştirmek genelde bu tarz değerleri etkilemez.
İnternetin resetlenme sebebini iyi tespit etmek gerek. Sıcaklıktan, modem güncellemesi (hatırladığım kadarıyla senin modemde yoktu böyle bir özellik), hat parametrelerinin oynaması gibi bir çok etken olur.
Ama senin değerlerin durup dururken kopmaya sebebiyet verecek kadar sınırda değil.
Diğer yerde çekip boş odada çekmeme sebebi modemle alakalı değil odayla alakalı olur. Örneğin başka 2.4 GHz sinyaller, elektromanyetik alan o odadaki sinyali etkileyebilir. Wifi kanal seçiminizi değiştirip deneyebilirsiniz.
Sanırım daha önce QoS ayarı yapmışsınız kısıtlama dediğiniz bu olmalı. O modemde farklı bir limitlendirme olmaması lazım. Bu ayarida eskisi gibi yaparsanız ping değeriniz daha stabil olacaktır.
Yinede öneri istersen,
Modem olarak keenetic omni dsl ve tp link vc 220 g3u
İkisininde sinyal gücü aynı tp link eski olmasına rağmen 5ghz özelliği var. İkisinide aktif olarak aynı evde kullanıyorum.
Router olarakta suanlik bir önerim yok yurtdışından getirdiğim Huawei kullanıyorum.
Sadece o boş odadaki wifi için ürün ariyorsan Xiaomi wifi pro alabilirsin. Kurulumu diğer genişleticilere göre daha saçma olsa da iş görüyor. Fiyatıda uygun.
Son düzenleme: