Neler Yeni

Yardım Modemi salondan kendi odama nasıl taşıyabilirim?

Dahası  
Reaksiyon skoru
989
İsim
Talha Açıkgöz
Merhaba Pcde wi-fi adaptörü ile bağlanıyorum internete hızda bir sorun yok ama haliyle oyunlarda Pingim oluyor bu yüzden kablo ile bağlanmak istiyorum ama modemi odama nasıl taşıyacağımı bilmiyorum en sağdaki girişte cat 3 yazıyor soldaki modemin adaptörü ortadakide modeme bağlı kablo yardımcı olursanız sevinirim şu şekilde bağlı 2si
IMG_5825.jpeg
IMG_5827.jpeg

image.jpg

odamda böyle bişey var bide ne işe yarıyor bilmiyorum ama uyduya felan bağlı sanırsam

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Demirdere
Uzun bir cat5 kablo al bir ucunu pcye bir ucunu da modeme. Böylece modemi taşımana gerek kalmaz 😉

Dahası  
Reaksiyon skoru
989
İsim
Talha Açıkgöz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Uzun bir cat5 kablo al bir ucunu pcye bir ucunu da modeme. Böylece modemi taşımana gerek kalmaz 😉
Biraz fazla takıntılı bir ailem var hocam o kabloyu tavandan da geçirsem parkeye de döşesem kötü oldu beğenmedim der çıkarırlar

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
253
İsim
Burhan Bey
Kablonetin modemi gibi duruyor, ethernet kablosunu LAN portlarından birine bağlayarak istediğiniz odaya kadar uzatıp kullanabilirsiniz. Yalnız kablo kirliliği olacaktır.

Dairenizin durumunu bilmiyorum ama genelde her odaya Cat6 kablosu dağılımı yapılır, girişteki hub dan kablonet in hangi odaya gitmesini istiyorsanız bağlantıyı o şekilde yapmanız gerekiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
989
İsim
Talha Açıkgöz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kablonetin modemi gibi duruyor, ethernet kablosunu LAN portlarından birine bağlayarak istediğiniz odaya kadar uzatıp kullanabilirsiniz. Yalnız kablo kirliliği olacaktır.

Dairenizin durumunu bilmiyorum ama genelde her odaya Cat6 kablosu dağılımı yapılır, girişteki hub dan kablonet in hangi odaya gitmesini istiyorsanız bağlantıyı o şekilde yapmanız gerekiyor.
Hocam 2.durumda bahsettiğiniz şey sanırım 2.ekte en sağdaki giriş değil mi? Evet modem kablonet bu arada

Dahası  
Reaksiyon skoru
170
İsim
fb düşmanı
Uydu kablosundan gelir internet. Onu diğer odaya taşıyabilirsin duvardan geçiyormuş zaten. Dışarıdan geleni diğer odaya girecek şekilde bağla. Sistemi aynen yeni odaya taşı

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
253
İsim
Burhan Bey
Yeni resimleri şimdi gördüm, evet bahsettiğim konu bu. Yalnız girişteki hub kutusundan bağlantısını yapmanız gerekiyor.

Ayrıca kablonet in hem TV hem internetini kullanıyorsanız splitter olur, ona da dikkat edin.

GARİBANN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
373
İsim
kaanzi
İlgilendiği Kategoriler
Laptoplar
aynı modem bizde de var ben odama taşıyamadığımdan ötürü wifi menzil genişletici aldım size de öneririm (y)

Fransali

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,467
İsim
Ali Ensar Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Notebook önerisi- tenik sorun
powerline kullan
Mesaj otomatik birleştirildi:

aynı modem bizde de var ben odama taşıyamadığımdan ötürü wifi menzil genişletici aldım size de öneririm (y)
ping sorununu çözmüyor bende kullandım.

Eğer duvardan geçirebiliyorsan arkadaşların dediği gibi öyle yap. Birçok evde o kablo yerleri var ama kablo çekilmiş olmuyor. İşe yaramazsa attığım linkteki ürünlere bak

GARİBANN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
373
İsim
kaanzi
İlgilendiği Kategoriler
Laptoplar
powerline kullan

ping sorununu çözmüyor bende kullandım.

Eğer duvardan geçirebiliyorsan arkadaşların dediği gibi öyle yap. Birçok evde o kablo yerleri var ama kablo çekilmiş olmuyor. İşe yaramazsa attığım linkteki ürünlere bak
markadan markaya göre değişiyor hocam

Fransali

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,467
İsim
Ali Ensar Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Notebook önerisi- tenik sorun
Dahası  
Reaksiyon skoru
989
İsim
Talha Açıkgöz
Yeni resimleri şimdi gördüm, evet bahsettiğim konu bu. Yalnız girişteki hub kutusundan bağlantısını yapmanız gerekiyor.

Ayrıca kablonet in hem TV hem internetini kullanıyorsanız splitter olur, ona da dikkat edin.
Girişteki Hub kutusundan bağlantısını nasıl yapacağım? YouTube’dan baktım da bulamadım kablonetin tvsi yok sadece internet

Zyxelin vardı hocam kullandımda ping gene oluyordu

Uydu kablosundan gelir internet. Onu diğer odaya taşıyabilirsin duvardan geçiyormuş zaten. Dışarıdan geleni diğer odaya girecek şekilde bağla. Sistemi aynen yeni odaya taşı
Hocam anladığım kadarıyla modemin adaptörünü ve internet kablosunu aynen taşı demişsiniz ama internet kablosunun ucundaki şey benim odamdakinde yok o ona takılabiliyor mu?

Top Bottom