Neler Yeni

Yardım Modemi salondan kendi odama nasıl taşıyabilirim?

Fahare

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
128
İsim
Bay fahare
Ev yeni gibi duruyor duvarda ethernet prizi varsa kabloyu takıp kullanabilirsin yoksa bak uydu kablosu kablonet sistemine bağlı ise odadaki anten kablosunun ucunu yapıp modeme takabilirsin yoksa anten girişini çıkarıp sade kablonete bağlayabıp internet alabilirsin olmadı ev monofaze ise powerline takabilirsin oda olmaz dersen menzil genişletici yap çözümler kolaylığı göre sıraladım hangisini uygulamak sana kalmış

Dahası  
Reaksiyon skoru
989
İsim
Talha Açıkgöz
Hub ın görselini atabilir misiniz?
image.jpg

İlk kez açtım ben dağınık biraz anlar mısınız bilmiyorum tek tek atabilirim isterseniz
Mesaj otomatik birleştirildi:

@gaMMic_777 hocam kablonetin tvsini kullanmıyoruz ama splitter varmış üstte duran taraf televizyona giden altaki internete giden kablo

Son düzenleme:

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
251
İsim
Burhan Bey
Evet hocam, aynen, şimdi doğru kabloyu bulup internet çıkışına bağlamanız gerekiyor.

Kabloların üzerine yazılmış olabilir hangi odaya ait oldukları. Değilse hafiften çekip teyit etmeye çalışın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
989
İsim
Talha Açıkgöz
Evet hocam, aynen, şimdi doğru kabloyu bulup internet çıkışına bağlamanız gerekiyor.

Kabloların üzerine yazılmış olabilir hangi odaya ait oldukları. Değilse hafiften çekip teyit etmeye çalışın.
Anladım hocam tek tek deneyeceğim şimdi kabloları ama şeyi anlamadım bu kabloların ucu ile splitter’a şuanda takılı olan kablonun ucu aynı değil ki? Yani onu o şekilde ona takamam ucundaki şey çıkıyor mu diye denedim hafif güç uygulayarak gelmedi biraz daha kuvvetli çekeyim diyorumda yinede bi sorayım dedim bişey olmaz demi o ucundaki metali çıkarıp başkasına takacağım demi?

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
251
İsim
Burhan Bey
Evet, biraz güç uygulayıp çıkarabilirsiniz, pense ve kesici bir alet işinizi çok rahat görecektir.

Bakır tellerde oksitlenme varsa biraz gerisinden kesip tekrar sıyırıp yapın, zor bir işlem değil, halledersiniz :)

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
989
İsim
Talha Açıkgöz
Evet, biraz güç uygulayıp çıkarabilirsiniz, pense ve kesici bir alet işinizi çok rahat görecektir.

Bakır tellerde oksitlenme varsa biraz gerisinden kesip tekrar sıyırıp yapın, zor bir işlem değil, yaparsınız :)
Hocam dün müsait değildim simdi yapma fırsatım oldu ancak
image.jpg
image.jpg
odamda şu şekilde bağladım kabloları aynı şekilde hubdanda tek tek denedim ama hiçbiri olmadı neyi yanlış yaptım?

Fahare

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
128
İsim
Bay fahare
Hocam dün müsait değildim simdi yapma fırsatım oldu ancak Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleodamda şu şekilde bağladım kabloları aynı şekilde hubdanda tek tek denedim ama hiçbiri olmadı neyi yanlış yaptım?
Kablonete gelen kabloyu bulman gerek önce oradan da odaya gideni tespit edip bağlaman lazım odalarda ethernet prizi yok muhtemeln olsa burda olurdu salondaki telefon girişiymis tek yolun bu anten kablosunu çözmek veya elektrikci çağırı odan ile salon arasın kanal ile ethernet çekmek

Dahası  
Reaksiyon skoru
989
İsim
Talha Açıkgöz
Kablonete gelen kabloyu bulman gerek önce oradan da odaya gideni tespit edip bağlaman lazım odalarda ethernet prizi yok muhtemeln olsa burda olurdu salondaki telefon girişiymis tek yolun bu anten kablosunu çözmek veya elektrikci çağırı odan ile salon arasın kanal ile ethernet çekmek
Yani kabloları tek tek denemekten başka şansım yok değil mi?

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
251
İsim
Burhan Bey
Merhaba tekrardan, odadaki kablodan birisi hafiften çelerken hub a da biri baksın, hangi kablo hareket ediyorsa doğru kablo odur.

Eğer kablolarda bir sıkıntı veya temas etmeme gibi bir durum yoksa, çalışmaması için hiç bir neden yok. Ben zamanında bu şekilde yaparak oda oda gezdirmiştim modemi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
989
İsim
Talha Açıkgöz
Merhaba tekrardan, odadaki kablodan birisi hafiften çelerken hub a da biri baksın, hangi kablo hareket ediyorsa doğru kablo odur.

Eğer kablolarda bir sıkıntı veya temas etmeme gibi bir durum yoksa, çalışmaması için hiç bir neden yok. Ben zamanında bu şekilde yaparak oda oda gezdirmiştim modemi.
yardımınız için çok teşekkür ederim hocam yaptım çalışıyor şuan

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,078,285
Üyeler
171,327
Son üye
sinan55
Top Bottom