Neler Yeni

Modemim aşırı ısınıyor çözümü varmı

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Mehmet Temel
modemim aşırı ısınıyor içindekiler yanacak diye korkuyorum kapalı alanda değil nasıl soğutabilirim bilen varmı

baran'

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
524
İsim
İsmail baran
Instagram
ismail.baranq
modemim aşırı ısınıyor içindekiler yanacak diye korkuyorum kapalı alanda değil nasıl soğutabilirim bilen varmı
Modem eskiyse normal ama eğer yeniyse yanına ucuz ufak fanlar vantilatörler satılıyor onlardan alıp koyabilirsiniz en basşt yöntem budur

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,868
İsim
Emre Zengin
Hocam bizim 5 yıllık bir Türk Telekom Zyxel modem vardı deli gibi ısınıyordu ama bir problem olmuyordu.

wolvesina

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,359
İsim
Arda Gezer
Çok eskiyse ısınır bir sorun teşkil etmez ama uzun süredir üye felansanız internet sağlayıcınıza söyleyin arada getiriyorlar yenisini

tridyboos

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
mehmet şükrü kuş
Instagram
@tridyboos
Modem ısınması herhangi bir sorun teşkil etmez.
Çok eskiyse ısınır bir sorun teşkil etmez ama uzun süredir üye felansanız internet sağlayıcınıza söyleyin arada getiriyorlar yenisini
Hocam bizim 5 yıllık bir Türk Telekom Zyxel modem vardı deli gibi ısınıyordu ama bir problem olmuyordu.
Modem eskiyse normal ama eğer yeniyse yanına ucuz ufak fanlar vantilatörler satılıyor onlardan alıp koyabilirsiniz en basşt yöntem budur
evet arkadaşlar konuyu deneyimim ile cevapliycam evde nerdeyse nezaman ladığımızı bile hatırlamadığım bir türktelekom herkesin bildiği çu dik beyaz modem var ping değerleri çok yüksek çekim alanı düşük fln fistan işte ben gittim içini açtım modemlerde bir bilgisayar olduğu için işlemcisi ısınırsa güç keserek aşırı ısınmadan dolayı ağrızalanmasın diye performans düşüşü olur özellikle türktelekom gibi internet sağlayıcılarının modemleri çünkü bu modemler siz internete bağlı olmasanız bile güvenlik amaçlı birçok yazılım çalıştırırlar buda tabikide işlemci kullanımı artırır ve ısınmaya yol açar 1-2 yıl çok bir şey olamz ama 3-4 belki daha eski bir modem varsa sizde ilk aldığınız performansta olmaz çünkü modemlerin içerisinde işlemciyi soğutucak bir pasif soğutucu olur demir blok ısıyı yayar bunla işlemci arasına macun sürerler onunda ömrü 1-2 yıl olur ve eskidikçe işlemcideki ısıyı pasif soğutucuya veremez bende bundan dolayı gittim içini açtım pasif soğutucu 2 bacak ile anakarta lehimliydi lehim makinesi ile çıkardım güzelce temizledim 200tl aldığım kendi bilgisayarımda kullandığım dibinde az kalan thermal grizzly kryonaut 1gr macu sürdüm 1 nokta yeterli olucaktır ztn işlemcinin kristali küçük ve pasif soğüutucuyu yerine geri lehimledim hiç fan fln takmadım o şekilde kapattım sonra hız testini açtım 10-15mt uzakta testini gerçekleştirdim 20 download aldım ama ping değeri 18 idi o beni çok mutlu etmişti sonra aynı odada test yaptım 45 downlaod ve yine 18 ping aldım ethernet kablosu ile pcden test yaptım ordada 18 ping aldım ve citten işe yaradığını anladım ve oyunlarda ping sorunum gitti ve modem değişmeden bu ping değerlerini almak beni mutlu etti arkasına 4cm fan takmıştım ama 1 hafta sonra ses çıkardığı için söktüm yağlaya bilirdim ama fansızda aynı değerleri alınca geri takmadım yani bu tarz cihazlarda bakım isteyen cihazlar eğer elinizde 7-8mk bir macun varsa onuda sürebilirsiniz ama çin malı 3-4mk bir macun sürmesiniz önermem kaliteli bilindik markaların macunlarını sürün ben süreli 11 ay oldu geçen sen şubatda sürmüştüm şimdi ping değerleri 20-21 lere çıktı çok etkilemedi beni ztn 3-4 ping arttı bukadar stabil 20 ping alan kişi sayısı çok yoktur şunuda beliryitiym bizde fiber bir internet yok 40-50 download 10-15 upload bir internet kullanıyoruz ben ping değerlerinden memnunum şuanlık ama ilerde fibere geçince firmanın modemini kullanmam muhtemelen 1-2k arası güzel bir modem alrım onu kullanırım hem arayüzü güzel hemde stabil bir modem alırım ama şuanlık bu modemde çok iyi iş görüyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
yağmur yıldırım
bende bi kaç kere bağlantı koptu ama sorun teşkil etmiyor diye biliyorum internet hızını düşürmez herhalde

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom