Neler Yeni

Monitor alacagim oyun icin

sjjdcc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Rojwan Hanifi
Bu iyi mi?

Ekler

• Screenshot_2024-10-21-01-00-13-966_com.amazon.mShop.android.shopping.jpg
    Screenshot_2024-10-21-01-00-13-966_com.amazon.mShop.android.shopping.jpg
    487.3 KB · Hit: 38

Nezha

80+ Bronze
Rekabetçi fps oyunlarını çok oynuyorsan IPS panel doğru bir tercih ancak siyah derinliğinin önemli olduğu oyunlar oynayacaksan (hikayeli oyunlar diyelim kısaca) VA panel almalısın. 1080p çözünürlük 27" ekran için düşük kalıyor. O nedenle ya 23.8-25" arası 1080p ya da 27" ama +2k bir monitör almanı tavsiye ederim. Benim monitör de 27" 1080p aldıktan bir süre sonra az da olsa pişman oldum düşük çözünürlüklü aldığım için.

sjjdcc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Rojwan Hanifi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Rekabetçi fps oyunlarını çok oynuyorsan IPS panel doğru bir tercih ancak siyah derinliğinin önemli olduğu oyunlar oynayacaksan (hikayeli oyunlar diyelim kısaca) VA panel almalısın. 1080p çözünürlük 27" ekran için düşük kalıyor. O nedenle ya 23.8-25" arası 1080p ya da 27" ama +2k bir monitör almanı tavsiye ederim. Benim monitör de 27" 1080p aldıktan bir süre sonra az da olsa pişman oldum düşük çözünürlüklü aldığım için.
Bu iyi mi?

Ekler

• Screenshot_2024-10-21-01-45-30-524_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-10-21-01-45-30-524_com.android.chrome.jpg
    451.8 KB · Hit: 20

Nezha

80+ Bronze
Hocam bu monitör de 1080p, 27 inch ekran için 1080p düşük bir çözünürlük. Siz bana ne için kullanacağınızı söylerseniz ben öneride bulunayım. Yani monitörü dik konuma getirme işinize yarıyor mu, kavisli ekran önemli mi, fps oyunu mu yoksa hikayeli oyunları mı yoğunlukta oynayacaksınız, bütçe aralığı nedir bunları bilirsem doğrudan öneride bulunabilirim. Şu anda tüm özelliklerin bir arada olduğu mükemmel bir monitör yok piyasada. İhtiyaca göre özelleştirmek gerekiyor. Siz bana yazın ben size öneride bulunayım.

sjjdcc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Rojwan Hanifi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bu monitör de 1080p, 27 inch ekran için 1080p düşük bir çözünürlük. Siz bana ne için kullanacağınızı söylerseniz ben öneride bulunayım. Yani monitörü dik konuma getirme işinize yarıyor mu, kavisli ekran önemli mi, fps oyunu mu yoksa hikayeli oyunları mı yoğunlukta oynayacaksınız, bütçe aralığı nedir bunları bilirsem doğrudan öneride bulunabilirim. Şu anda tüm özelliklerin bir arada olduğu mükemmel bir monitör yok piyasada. İhtiyaca göre özelleştirmek gerekiyor. Siz bana yazın ben size öne
Dik konuma getirmeye gerek yok kavisli olsa daha iyi olur FPS oyunu oynayacagim butcem 200-300€

Nezha

80+ Bronze
Dik konuma getirmeye gerek yok kavisli olsa daha iyi olur FPS oyunu oynayacagim butcem 200-300€

Asus TUF Gaming VG27AQML1A önerim bu modeldir. Kavisli olarak baktığımda aynı özellikteki bir monitör 3 katı fiyata geliyor. 27" WQHD Fast IPS Adaptive Sync HDR10 240Hz çoğu oyun için mükemmel özellikte. Shadow boost özelliğiyle VA panellerdeki gibi siyah derinliği alabilirsiniz. 2024'de tanıtılan bir model. Tek dezavantajı 1ms mprt olması. Ama piyasada 240hz 27" whqd 1ms gtg monitör yok o nedenle 1ms gtg aramaktansa bu monitör genel kullanımda 1ms gtg seçimine göre çok daha iyi bir seçim olacaktır. 280 eur civarı bir fiyatı var. Aceleniz yoksa Kasım sonu black fridayde fiyatı düşecektir.​

Nooname

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
178
İsim
Noo Name
Rekabetçi fps oyunlarını çok oynuyorsan IPS panel doğru bir tercih ancak siyah derinliğinin önemli olduğu oyunlar oynayacaksan (hikayeli oyunlar diyelim kısaca) VA panel almalısın.
Burada yanlışınız var. FPS oyunları için yüksek tazeleme önemlidir. Tazeleme hızı TN>VA>IPS şeklinde gider. Gerçi gelişen teknoloji ile IPS paneller de yüksek tazeleme hızı sunuyor ama halen TN paneller kadar iyi değiller bu konuda. Hikayeli oyunlar için IPS panel alınmalıdır. IPS panel siyah derinliğini daha iyi gösterir ve daha parlak renkler sunar.

Nezha

80+ Bronze
Burada yanlışınız var. FPS oyunları için yüksek tazeleme önemlidir. Tazeleme hızı TN>VA>IPS şeklinde gider. Gerçi gelişen teknoloji ile IPS paneller de yüksek tazeleme hızı sunuyor ama halen TN paneller kadar iyi değiller bu konuda. Hikayeli oyunlar için IPS panel alınmalıdır. IPS panel siyah derinliğini daha iyi gösterir ve daha parlak renkler sunar.
Ben panel tiplerinin hepsini kullandım ve TN harici kullanmaya devam ediyorum. Modern VA ve IPS'lerden sonra TN paneller çöp oldu malesef. Tek avantajı tazeleme hızıydı ama artık o konuda da farkları kalmadı. IPS panel siyah derinliğini daha iyi göstermez. Daha parlak renkler sunar, daha net görüntü verir ancak hikayeli oyunlarda kontrast bunlardan daha önemlidir ve siyah derinliği kontrasta göre belirlenir. Buyrun kaynak:

IPS panelle karşılaştırıldığında VA, IPS'den çok daha üstün kontrast oranına sahip. VA monitörlerin kontrast oranı statik 5000:1 oranına ulaşarak diğer iki panelden daha iyi siyahlar sunar. VA paneller, ayrıca IPS'den daha yüksek yenileme hızına ulaşabiliyor.12 Eyl 2024

Nooname

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
178
İsim
Noo Name
VA teorikte sadece siyah rengi kontrast sebebiyle daha iyi gösteriyor. Genelde en rezalet paneldir VA. Bakış açışı genişliği rezalettir. Hafif sağdan baktığınız zaman ne siyah kalır ne renk. :) Ghosting sorununun en çok görüldüğü paneldir. Ayrıca ghosting sorunlarının çözümü yok.

Nezha

80+ Bronze
VA teorikte sadece siyah rengi kontrast sebebiyle daha iyi gösteriyor. Genelde en rezalet paneldir VA. Bakış açışı genişliği rezalettir. Hafif sağdan baktığınız zaman ne siyah kalır ne renk. :) Ghosting sorununun en çok görüldüğü paneldir. Ayrıca ghosting sorunlarının çözümü yok.
Kontrasttan başka ne ile siyah derinliğini daha iyi gösterebiliyorsunuz? Yazdığım kaynağı okusaydınız "Teorikte" olmadığını görürdünüz. Adını verdiğim monitördeki shadow boost'tan bahsettim zaten, VA'ya yakın siyah derinliği var diyerek. Siz ne tür bir VA panel kullandınız bilmiyorum ama benim VA panel olan msi monitörümde herhangi bir stuttering veya ghosting olmuyor. IPS panel olan samsung odyssey'de de ghosting yok ama mavi ışık hüzmesi var sadece. Şahsen ben pc başındayken monitörün sağından ya da solundan bakmıyorum karşısında oluyorum sonuçta televizyon seyretmiyorum. Monitöre yandan bakan biriyseniz VA almamakta haklısınız. VA paneli öven bir cümlem yok ancak hikayeli ve sinematikli oyunlar için IPS panel daha iyidir diyen biriyle tartışmaya lüzum görmüyorum. Amacınız paneller hakkında tartışmaksa farklı konu başlıklarında yanlış bilgilerinizi insanlara aktarmaya çalışabilirsiniz. Dikkat ederseniz konu sahibi monitör önerisi için başlık açmış :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,048,596
Üyeler
166,407
Son üye
Ereilian