Yardım Monitör böyle oldu birden ne yapmayalım?

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Video yüklenmiyor, ekran görüntüsü aldım, pc yi açtım alt kısmı komple böyle anlamadım hiç bir şeyi yoktu

Ekler

• Screenshot_20250913_130126.webp
    Screenshot_20250913_130126.webp
    24.7 KB · Hit: 47
Böyle sorunlar olduğunda önce yapay zekâya sor. Genelde güzel öneriler sunabiliyor. Yapay zekâ her zaman tam doğruyu verir ya da kesinlikle onu takip et demiyorum bu arada. Sadece verdiği tavsiyeleri de aklının bir köşesinde bulundur.

Benim aldığım cevap :
Gördüğüm kadarıyla ekranında iki sorun birden var:

1. Sarı renk hakimiyetinde görüntü → Bu genelde panelde renk arızası (örneğin TFT paneldeki renk kanallarından birinin çalışmaması — özellikle mavi) veya bağlantı kablosunda (HDMI, DisplayPort vb.) temas sorunu ile oluşur.
  2. Alt kısımda morumsu yatay çizgiler → Bu da tipik olarak panelin fiziksel arızasına (piksel hatları, T-CON kartı sorunu) ya da yine bağlantı kablosu/ekran kartı çıkışındaki problemden kaynaklanır.

🔎 Denemen için öneriler:

• Başka bir kablo (HDMI/DP) ile test et.
  • Farklı bir bilgisayar veya cihaz (ör. laptop, konsol) bağlayarak sorunun ekranda mı yoksa PC’de mi olduğunu anla.
  • Monitörün kendi OSD menüsünü (ayar menüsü) aç; orada da sarı ton ve çizgiler varsa sorun monitör panelinde.
  • Monitörün fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneğini dene.

👉 Eğer bu testlerden sonra hala sarı renk ve çizgiler varsa, büyük ihtimalle panelin alt kısmında ya da T-CON kartında donanımsal bir arıza var demektir. Bu durumda servis/garanti dışında çözüm çok zor olur.

İstersen sana adım adım test senaryosu çıkarabilirim; böylece sorunun kesin olarak monitörden mi yoksa bilgisayardan mı kaynaklandığını netleştirebiliriz. İster misin?

Bunun dışında insanlar "monitörün ayarlar kısmından mavi renginin değerini arttır eğer hepsi en yüksekte ise diğerlerinin değerini azalt" diyorlar. Yapay zekânın dediği gibi menüyü açtığında menü sorunsuz görünüyorsa durum bilgisayarında yüklü sürücülerden ya da bilgisayarın ile monitör arasındaki bağlantıdan kaynaklı olabilir.

Video yüklenmiyor, ekran görüntüsü aldım, pc yi açtım alt kısmı komple böyle anlamadım hiç bir şeyi yoktu
kolonya vs... gibi sıvılarla sildin mi ekranı (ben sildim böyle oldu zamanla da arttı en son garantiye verdim ücretsiz panel değiştirdiler)

kolonya vs... gibi sıvılarla sildin mi ekranı (ben sildim böyle oldu zamanla da arttı en son garantiye verdim ücretsiz panel değiştirdiler)
Asus tuf monitördü benimki

Asus tuf monitördü benimki
Yok knk, ekran temizleme suyu var hafif beze sıkarım öyle temizlerim

g.o panel arızası kronik direk garantiye
Değiştirirler mi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,673
Üyeler