Monitör Hz Soru Bilgii

Kardeşim bu konuyu şöyle özetleyim sana. Şimdi 60 fps 60 hz oynadığın zaman, Oyunda görüntü çamur gibi olur, kırılmalar çok fazla olur ve ani dönüşlerde o hissiyatı yaşarsın. Ama 300 fps 60 hz oynarsan yine 60 hz oynarsın ama o kırılmalar ve suluboya gibi görünmez oyun. oyun daha kaliteli daha hd görünür ama hz farkı yine aynı olur.
sebebi yüksek fpslerde parçalar arası bilgi alış verişinin hızlı oluşundan pc içinde parçalar arasının ms değerinin düşük olması ve
yukarda dendiği gibi cs de 60fps 60hz ile
60hz 240 fps nin çok farkı var hatta ve hatta fps 400 lerden 150 lere bile düşse 60hz oluyor sana 25hz deneyimimden biliyorum

Bağlantı mı?
60fps ile yediğin drobu 200fps de yemezsin:)
Drop düşmeleri :

Ana server Fps sabitlemeleri (Oyun optimizasyonunda şirketlerin yaşadığı sorunlara binaen ana serverdaki fps sabitlemelerini içerir)
Virüsler...
Darboğazlar...
Arka Planda çalışan gereksiz işlemler...
Isı artmaları...
İnternet...
Windows update sürümleri...
Oyun/Ekran kartı optimizasyon ve güncellemeleridir...

Ayrıca 200fps frame per seconds yani saniye başına alınan Hz değeri demektir... 60hz 1ms olan bir monitör 900 fps de alsa 60 hzlik fps lik sınırı aşamaz :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yukarda dendiği gibi cs de 60fps 60hz ile
60hz 240 fps nin çok farkı var
Bilgiyi verdik inanmakta özgürsünüz elbette :)

Drop düşmeleri :

Ana server Fps sabitlemeleri (Oyun optimizasyonunda şirketlerin yaşadığı sorunlara binaen ana serverdaki fps sabitlemelerini içerir)
Virüsler...
Darboğazlar...
Isı artmaları...
İnternet...

Ayrıca 200fps frame per seconds yani saniye başına alınan Hz değeri demektir... 60hz 1ms olan bir monitör 900 fps de alsa 60 hzlik fps lik sınırı aşamaz :)
Dediğin sebepler droba sebep olur doğru.
Fakat herhangi bir sorun yokken 60 fps ile csgo-valorant gibi oyunlar açarsan drop yersin bu kaçınılmaz olur.
Senin dediğin bir problemden dolayı oluşan droplar.
Herhangi bir sorun yokken csgo 60fps oynarsan drop yersin ve oyunun akıcı olmaz.
60fps ile 60hz de oynamak-200fps ile 60hz de oynamak
Bu durumlar aynı değildir.
60fps de bir e-spor oyunu kasar.
Fakat hz değerinde kasma gibi bir durum söz konusu değildir.

Drop düşmeleri :

Virüsler...
Darboğazlar...
Isı artmaları...
İnternet...

bizde aşar demiyoruz yine 60 hz gösterir ama 60 fps 60 hz gibi olmaz

Drop düşmeleri :

Virüsler...
Darboğazlar...
Isı artmaları...
İnternet...

bende sana dedim gecikme daha az olacağından oyundaki akıcılık daha iyi olacaktır

Herhangi bir sorun yokken csgo 60fps oynarsan drop yersin ve oyunun akıcı olmaz.
Buradaki sorun anlaşılma sanıyorum 60hz 1ms Monitörü olan biri için 60fps alması ile 200fps alması arasındaki diğer sorunlar olmaksızın değerlendirme yapılıyor :) Sorun olmayan bir makinede 60fps 60hz ile 300fps 60hz arasında bir fark Monitörden göremez :)

bende sana dedim gecikme daha az olacağından oyundaki akıcılık daha iyi olacaktır
Bu psikolojik bir hissiyat olur :) diğer sorunların farkına varamayan drop sorunları olan arkadaşların sürekli değişken donanımlar internetler ve optimizasyonlarla alakalı olmasından kaynaklanabilir :)

Buradaki sorun anlaşılma sanıyorum 60hz 1ms Monitörü olan biri için 60fps alması ile 200fps alması arasındaki diğer sorunlar olmaksızın değerlendirme yapılıyor :) Sorun olmayan bir makinede 60fps 60hz ile 300fps 60hz arasında bir fark Monitörden göremez :)

Bu psikolojik bir hissiyat olur :) diğer sorunların farkına varamayan drop sorunları olan arkadaşların sürekli değişken donanımlar internetler ve optimizasyonlarla alakalı olmasından kaynaklanabilir :)
hayır diyorum ki fps yüksek olacağından bilgisayarda parçalar arası yani işlemci ekran kartı gibi parçalar arası iletişim daha hızlı olacak ve ms yani gecikme değeri daha düşük olacaktır buda oyuna akıcılık katar

hayır diyorum ki fps yüksek olacağından bilgisayarda parçalar arası yani işlemci ekran kartı gibi parçalar arası iletişim daha hızlı olacak ve ms yani gecikme değeri daha düşük olacaktır buda oyuna akıcılık katar
Monitör 60hz 1ms (Teknik olarak 60 kare sayısını ) aşamaz :) 300fps yani 300 kare yi GÖS TER MEZ :)

Monitör 60hz 1ms (Teknik olarak 60 kare sayısını ) aşamaz :) 300fps yani 300 kare yi GÖS TER MEZ :)
Bende zaten gösterir demiyorum anlama sorununuz mu vaar yoksa anlamak mı istemiyorsunuz

Bende zaten gösterir demiyorum anlama sorununuz mu vaar yoksa anlamak mı istemiyorsunuz
Arkadaşlar
Monitörüm 60HZ 1MS
Bazı kişiler 300 fps alsan bile o sana 60 görünecek diyor
Doğru... siz konuyu farklı bir mecraya götürüyorsunuz :)
bazıları ise 300 fps alsan sana 150 100 gibi gelir TAm 60 gibi değil daha fazla görünür fps diyor varmı fikri olan
Görünmez. Mesele yok :)

Arkadaşlar

Doğru... siz konuyu farklı bir mecraya götürüyorsunuz :)

Görünmez. Mesele yok :)
bakın yine 60 hz görünür ama oyun daha akıcı olur ben demiyorum ki 300fps alırsanız 120 hz olacka sizin burada yaptığınız sadece kendi dediğinizi savunmak benim veya karşınızdakini dinlemeyip sadece kendi görüşünüzü savunuyorsunuz konuyu trollüyor musunuz anladım iyi geceler dilerim

bakın yine 60 hz görünür ama oyun daha akıcı olur ben demiyorum ki 300fps alırsanız 120 hz olacka sizin burada yaptığınız sadece kendi dediğinizi savunmak
Soru verilir bilgi ile cevap verilir :) Görünmeyen bir şeyi söyledim... Arkadaşın sorusu ne ise ona cevap verdim :) Siz dediniz ki daha iyi donanıma sahip bir makinen olması daha iyi olur bu tavsiyedir ama sorunun cevabı değildir ! Yanlış anlamalara müsait olur !

Ayrıca soru tamamen doğru bir şekilde diğer arkadaşımız tarafından da cevaplandı ! Ama siz nedense anlamıyor musunuz ? Yoksa Tartışmayı mı seviyorsunuz orasını bilemedim :)

144hz i yok ise yahutta 240 hz i 300 fps alan bir makineyi 60hz'e öneriyor olduğunuzun ne kadar farkındasınız ???

60hz'deh 200fps görür diye laf çıkmadı ağzımdan.
Oyunun akıcılığı değişir 60fps ile 200fps karşılaştrmasında.

Geri