Monitör için bir sorum var!

Reaksiyon skoru
209
Sorum şu telefonlarda amoled siyahları tam siyah olarak gösteriyor arkadan ışık vurmuyor youtube dan da birkaç video izledim ve monitörlerde bu durum VA panellerde olduğunu gördüm doğru mudur ?
ya da hangisi iyidir TN - IPS - VA ?

Va panel siyahları tam siyah beyazları da daha beyaz gösterir. Renk konusunda VA çok canlıdır. Ben IPS ten VA ya geçtim aralarında çok bir fark yok yani ikiside alınıp kullanılabilir. IPS Ekranı biraz daha mat gibi duruyor sanki bi o var galiba fark olarak.

IPS>VA>TN
IPS, önceden gecikme süreleri çok olduğu için oyun sektöründe kullanılmıyordu Fast-IPS paneller ile çözüldü
VA, TN in hızını IPS in canlılığını alan ara paneldir. IPS panellerin hızlanması sebebiyle artık 2. kademeye düştü
TN, Önceden gecikme süreleri azdı IPS e göre bu yüzden E-sporcular tarafından tercih edilebiliyordu.

Sorum şu telefonlarda amoled siyahları tam siyah olarak gösteriyor arkadan ışık vurmuyor youtube dan da birkaç video izledim ve monitörlerde bu durum VA panellerde olduğunu gördüm doğru mudur ?
Fast IPS en iyisi
images (3).jpeg

En İyisi IPS
Sonra VA
Sonra TN dir (Renk canlılığı açısından)

IPS > VA > TN

Geri