Merhabalar
Monitor ASUS ROG Swift PG259QNR (360Hz)
Ekran karti RTX 4060
İslemci Ryzen 7 5700X
Yaklasik 1 yildir kullandigim bir sistemdi
cok yogun kullanmadim ancak bir suredir cozemedigim garip bir goruntu sorunu yasiyorum
ilk basta pcyi her actigimda monitorun ust kisminda yatay glitchlenmeler oluyordu
ekranin buyuk kismi siyah kaliyor yalnizca ust kisimda goruntu titreyerek geliyordu sonra biraz bekleyince goruntuyu normal bir sekilde aliyordum ve kullaniyordum
Daha sonra monitorden hic goruntu gelmemeye basladi
Kasa acik monitor acik ve calisir halde fakat ekran siyah
bilgisayari televizyona bagladigimda sorunsuz sekilde goruntu alabiliyorum
internetten cozum yollari arastirip rami silgiyle temizleme, soketlerin yerini degistirme vs yaptim fakat ise yaramadi
kendi denemelerim sonuc vermeyince sistemi iki farkli teknik servise goturdum fakat sorunu tespit edemediler
İlk gittigim yer bana ekran kartimi dusurmemi soyledi monitor dusuk ekran kartlarina yanit vermis sanirim ama bana mantikli gelmedi ve icime sinmedi
Diger servis ise ilk defa boyle bir sorunla karsilastigini soyledi
Monitor baska bir pc ile sorunsuz calisiyor
Pcde ayni sekilde baska bir monitor ile sorunsuz calisiyor
Ancak birlikte calismiyorlar
Hdmi ve displayport kablolari degistirildi farklı girisler denendi fakat sorun devam ediyor
Acikcasi ekran kartinin Palit marka olmasindan mi, yoksa bios kaynakli bir durum mu emin olamiyorum
Baska ne deneyebilirim?
Suan oylesine duruyor son care olarak komple sistem degistirmeyi dusunuyorum
Fikirleriniz benim icin onemli simdiden tesekkur ederimm
Monitor ASUS ROG Swift PG259QNR (360Hz)
Ekran karti RTX 4060
İslemci Ryzen 7 5700X
Yaklasik 1 yildir kullandigim bir sistemdi
cok yogun kullanmadim ancak bir suredir cozemedigim garip bir goruntu sorunu yasiyorum
ilk basta pcyi her actigimda monitorun ust kisminda yatay glitchlenmeler oluyordu
ekranin buyuk kismi siyah kaliyor yalnizca ust kisimda goruntu titreyerek geliyordu sonra biraz bekleyince goruntuyu normal bir sekilde aliyordum ve kullaniyordum
Daha sonra monitorden hic goruntu gelmemeye basladi
Kasa acik monitor acik ve calisir halde fakat ekran siyah
bilgisayari televizyona bagladigimda sorunsuz sekilde goruntu alabiliyorum
internetten cozum yollari arastirip rami silgiyle temizleme, soketlerin yerini degistirme vs yaptim fakat ise yaramadi
kendi denemelerim sonuc vermeyince sistemi iki farkli teknik servise goturdum fakat sorunu tespit edemediler
İlk gittigim yer bana ekran kartimi dusurmemi soyledi monitor dusuk ekran kartlarina yanit vermis sanirim ama bana mantikli gelmedi ve icime sinmedi
Diger servis ise ilk defa boyle bir sorunla karsilastigini soyledi
Monitor baska bir pc ile sorunsuz calisiyor
Pcde ayni sekilde baska bir monitor ile sorunsuz calisiyor
Ancak birlikte calismiyorlar
Hdmi ve displayport kablolari degistirildi farklı girisler denendi fakat sorun devam ediyor
Acikcasi ekran kartinin Palit marka olmasindan mi, yoksa bios kaynakli bir durum mu emin olamiyorum
Baska ne deneyebilirim?
Suan oylesine duruyor son care olarak komple sistem degistirmeyi dusunuyorum
Fikirleriniz benim icin onemli simdiden tesekkur ederimm