Yardım Monitör Kararsızlığı + Tavsiye

Eğer 27" monitör alıcaksan 1080p önermem, curved ekranın pek bir artısı yok zaten.
24'' almayı düşünüyorum hocam zaten QHD özelliği bir monitör olursada tadından yenmez aslında :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O halde bu monitörü öneririm. Kendi kullandığım bir monitör çok iyi bir ürün.
Yorumunuz için teşekkür ederim, değerlendireceğim

Mevcut değil maalesef.
Peki o özelliklere yakın bir monitör tavsiyesi alabilir miyim çünkü aşırı beğendim ama maalesef 27'' ve piksel piksel bir görüntü oluşmasını istemiyorum

Peki o özelliklere yakın bir monitör tavsiyesi alabilir miyim çünkü aşırı beğendim ama maalesef 27'' ve piksel piksel bir görüntü oluşmasını istemiyorum
Kardeşim 1 saat önce aşağıda lnikini attığım bir ürünü yeni ala birisiyle konuştum gayet iyi ve güzel olduğunu yazdı. Pixelleşme durumu kişisel bir durum. Seçim senin yani.

Kardeşim 1 saat önce aşağıda lnikini attığım bir ürünü yeni ala birisiyle konuştum gayet iyi ve güzel olduğunu yazdı. Pixelleşme durumu kişisel bir durum. Seçim senin yani.

Pikselleşme durumu nasıl kişisel olsun hocam :D bana gözüken diğerine de gözüküyor çünkü o sorun mevcut ortada

Merhaba sevgili DA Forum üyeleri,
Elimde Aoc c24g1 var ve monitörün haliyle curved olması sebebiyle ışık sızması baya can sıkıcı durumda. Ayrıca ekranda piksel piksel bir görüntü mevcut. Gerekse tuşların kullanışsızlığı gerekse diğer şikayetlerim yüzünden ilerde IPS panelli bir monitörle değişmeyi düşünüyorum.
Ama aklımda birkaç soru var;

1-) Sizce oyun ve film açısından hangi panel tercih edilmeli?

2-) Monitörde bulunan kontrast ve parlaklık oranına ne kadar dikkat edilmeli?

3-) 2000-2500₺ arası 144hz, 1ms, IPS panel, Pivot özelliği ve 90 derece dönebilme özelliği olan ek olarakta kontrast olarak en az 3000:1 parlaklık olarak ise en az 250 cd/m2 olmasını isterim eğer varsa :D

Not: Aynı monitöre sahip @Yasin Çelik te aynı problemlerden muzdarip
1. soruya şöyle diyeyim, IPS tercih edilmeli. Diğer paneller eskide kaldı artık bence. TN panellerde 1 ms vardır. Bu 1 ms değer ise GTG dir. GTG nedir derseniz ise gray to gray demektir yani monitörün yapabildiği en hızlı renk geçişidir. Bu renk geçişi de griden griye olandır. Bu özellik de ekrana yansıtılan piksellerin renk geçişlerini 1 ms sürede yapıp size yansıttığını gösterir. Ek olarak genelde 1 ms gtg monitörler neredeyse 10-16 ms mprt değerine sahiptir. 1 ms diye yazılan IPS monitörler gerçekte bir 1 ms değildir. Genelde 4 GTG dirler. 1 ms yazmalarının sebebi ise şu çünkü IPS monitörler artık 1 ms mprt tepkime süresine sahip. Bu özellikler TN panellerde olmayan bir nimet. MPRT ne derseniz ise MPRT, GTG gibi bir şey değil farklı şeyler. GTG renk geçişlerini yani piksellerin tepki sürelerini gösterirken MPRT piksellerin görünürlük süresini gösterir. Şöyle düşünün hareket eden bir cisim var ve sizin mprt süreniz yüksek bu sebepten ekranda daha çok görünüyor nesne ilerlediği halde arkasında o varmış gibi bir bulanıklık (Motion Blur) oluşuyor. MPRT ne kadar düşük olursa Motion blur o kadar azalır. GTG ne kadar düşük olursa renkler o kadar çabuk yansıtılır ve tepki vermeniz daha kolay olur. Fakat şunu da söyleyeyim bir IPS ve bir TN paneli yan yana koyup baktıktan sonra TN'ye bakmak bile istemezsiniz. Aradaki renk canlılığı farkı çok fazla. IPS'den vazgeçmeyin. IPS alabilecek bütçeye sahipseniz VA'da almayın. Şunu da söyleyeyim 1 ms gtg ile 4 ms gtg arasındaki farkı önceden 240 Hz 1 ms hatta 0.5 ms monitörlerde oynamış bir profesyonel oyuncu değilseniz pek hissetmezsiniz. 2-3 ms gibi düşük bir fark için TN almayın gözünüze yazık edersiniz. VA nedir? TN ve IPS'den farkı nedir derseniz. İkisinin birleşimi gibi bir şey hem TN kadar olmasa da ona yakın tepki süresine sahip hem de IPS kadar olmasa bile iyi bir renk canlılığına sahip. Şunu da unutmayın her marka MPRT özelliğini açmak için arayüzünde farklı ayarlara sahip. Mesela AOC, Acer falan bunu ULMB (Ultra Motion Blur) olarak adlandırıyor. ASUS ELMB (Extreme Low Motion Blur) olarak adlandırıyor. BenQ falan DyAc olarak adlandırıyor. Bence aralarında en başarılısı ASUS'un teknolojisi. Aşırı dikkatli profosyonel tıpki bir e-spor maçındayım gibi CS:GO oynayacağım demiyorsanız ki bence demiyorsunuz. Ben size 144 Hz IPS bir monitör almanızı öneririm. Gözünüz de keyfiniz de yerinde olsun. Ben de sizin gibi bu düşünce de kalmıştım. Technopat olsun Reddit olsun çeşitli Türk ve Yabancı forumlarda gezdim genel olarak bu bilgilere ulaştım. Bütün bu özellikleri düşünüp 144 Hz IPS almayı tercih ettim. Bu fiyata çıkmışken TN ya da VA almanızı önermem. 2. soruya gelecek olursak şöyle diyebilirim. Pek önemli değil kontrast 1000:1 miş 3000:1 miş aradaki farkı pek anlamıyorsunuz. Sırf kontrast yüksek diye VA almak da saçma. Curved da ışık sızması yaşayan da çok. 3. soruya gelecek olursak. 1600 TL'ye AOC 24G2U var her istediğini görüyor. 1000:1 miş 3000:1 miş pek takma kafaya. 1000 TL'en cebinde kalsın. Piyasada 144 hz üstü kaliteli IPS pek fazla yok olsa da pahalılar. 144 HZ gayet işini görecektir. 24G2U ya da ASUS TUF VG249Q almak mantıklı olacaktır.

Dün geleydin ben sana aldırırdım. İncehesaptan 280 Hz 24" :)
Hocam elimde zaten monitör mevcut ilerde alacağım :D ayrıca 27'' almak istemiyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1. soruya şöyle diyeyim, IPS tercih edilmeli. Diğer paneller eskide kaldı artık bence. TN panellerde 1 ms vardır. Bu 1 ms değer ise GTG dir. GTG nedir derseniz ise gray to gray demektir yani monitörün yapabildiği en hızlı renk geçişidir. Bu renk geçişi de griden griye olandır. Bu özellik de ekrana yansıtılan piksellerin renk geçişlerini 1 ms sürede yapıp size yansıttığını gösterir. Ek olarak genelde 1 ms gtg monitörler neredeyse 10-16 ms mprt değerine sahiptir. 1 ms diye yazılan IPS monitörler gerçekte bir 1 ms değildir. Genelde 4 GTG dirler. 1 ms yazmalarının sebebi ise şu çünkü IPS monitörler artık 1 ms mprt tepkime süresine sahip. Bu özellikler TN panellerde olmayan bir nimet. MPRT ne derseniz ise MPRT, GTG gibi bir şey değil farklı şeyler. GTG renk geçişlerini yani piksellerin tepki sürelerini gösterirken MPRT piksellerin görünürlük süresini gösterir. Şöyle düşünün hareket eden bir cisim var ve sizin mprt süreniz yüksek bu sebepten ekranda daha çok görünüyor nesne ilerlediği halde arkasında o varmış gibi bir bulanıklık (Motion Blur) oluşuyor. MPRT ne kadar düşük olursa Motion blur o kadar azalır. GTG ne kadar düşük olursa renkler o kadar çabuk yansıtılır ve tepki vermeniz daha kolay olur. Fakat şunu da söyleyeyim bir IPS ve bir TN paneli yan yana koyup baktıktan sonra TN'ye bakmak bile istemezsiniz. Aradaki renk canlılığı farkı çok fazla. IPS'den vazgeçmeyin. IPS alabilecek bütçeye sahipseniz VA'da almayın. Şunu da söyleyeyim 1 ms gtg ile 4 ms gtg arasındaki farkı önceden 240 Hz 1 ms hatta 0.5 ms monitörlerde oynamış bir profesyonel oyuncu değilseniz pek hissetmezsiniz. 2-3 ms gibi düşük bir fark için TN almayın gözünüze yazık edersiniz. VA nedir? TN ve IPS'den farkı nedir derseniz. İkisinin birleşimi gibi bir şey hem TN kadar olmasa da ona yakın tepki süresine sahip hem de IPS kadar olmasa bile iyi bir renk canlılığına sahip. Şunu da unutmayın her marka MPRT özelliğini açmak için arayüzünde farklı ayarlara sahip. Mesela AOC, Acer falan bunu ULMB (Ultra Motion Blur) olarak adlandırıyor. Asus ELMB (Extreme Low Motion Blur) olarak adlandırıyor. BenQ falan DyAc olarak adlandırıyor. Bence aralarında en başarılısı Asus'un teknolojisi. Aşırı dikkatli profosyonel tıpki bir e-spor maçındayım gibi CS:GO oynayacağım demiyorsanız ki bence demiyorsunuz. Ben size 144 Hz IPS bir monitör almanızı öneririm. Gözünüz de keyfiniz de yerinde olsun. Ben de sizin gibi bu düşünce de kalmıştım. Technopat olsun Reddit olsun çeşitli Türk ve Yabancı forumlarda gezdim genel olarak bu bilgilere ulaştım. Bütün bu özellikleri düşünüp 144 Hz IPS almayı tercih ettim. Bu fiyata çıkmışken TN ya da VA almanızı önermem. 2. soruya gelecek olursak şöyle diyebilirim. Pek önemli değil kontrast 1000:1 miş 3000:1 miş aradaki farkı pek anlamıyorsunuz. Sırf kontrast yüksek diye VA almak da saçma. Curved da ışık sızması yaşayan da çok. 3. soruya gelecek olursak. 1600 TL'ye AOC 24G2U var her istediğini görüyor. 1000:1 miş 3000:1 miş pek takma kafaya. 1000 TL'en cebinde kalsın. Piyasada 144 hz üstü kaliteli IPS pek fazla yok olsa da pahalılar. 144 HZ gayet işini görecektir. 24G2U ya da Asus TUF VG249Q almak mantıklı olacaktır.
Çok açıklayıcı olmuş hocam teşekkürler

Pikselleşme durumu nasıl kişisel olsun hocam :D bana gözüken diğerine de gözüküyor çünkü o sorun mevcut ortada
Ben 42 inç tv den 1.5 metre mesafeden pixel filan görmüyorum. Neyse sana hayırlı olsun alacağan monitörde.

Geri