MONİTÖR ÖNERİSİ 2K 27 İNÇ

Reaksiyon skoru
7
Arkadaşlar acil monitöre ihtiyacim var butce 15 k ya kadar çikabilir 2k 27 inç ips hdr olan önerileriniz varmi lenovo aldim kronik sorunlu dell aw2724dm var aklimda 11.500 civari baska modellerde var asus tuf vs önerilerinizi bekliyorum acil almam gerekiyor elimdekileri iadeye yolladim:)

Asus rog Strix XG27ACS

Asus rog Strix XG27ACS
Görmüştüm fakat panelini beğenmeyenler olmuş ilk alklimda bu vardı hatta bakalim:)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

4 gün önce 10.7 ye aldım. biraz düşmüş
Sağolun gördüm detayli incelemesine bakicam bi arkadas aldi 2 tane dell aw2724 ds de guzel gibi karsilastirmasina bakicam 10.300 uygum

Görmüştüm fakat panelini beğenmeyenler olmuş ilk alklimda bu vardı hatta bakalim:)

Sağolun gördüm detayli incelemesine bakicam bi arkadas aldi 2 tane dell aw2724 ds de guzel gibi karsilastirmasina bakicam 10.300 uygum
paneli beğenmemiş derken nasıl yani hocam

Paneli harika. 2.monitor olarak kullanıyorum oled e yakın renk veriyor siyahlar hariç tabi.

paneli beğenmemiş derken nasıl yani hocam
Bir videoda izledim inceleme ve bazi yorumlarda tuhaf bir goruntusu olduğunu panel kaplamasijdan dolayi iyi olmadigini soylemisler birsuru secenek var emin olamiyorum lenovo bozuk gelmese aslinda 7.299 a çok iyiydi ama şans ..asus var dell var tekrar lenovoya sans verebilirik ama fiyati 10k olmus

Paneli harika. 2.monitor olarak kullanıyorum oled e yakın renk veriyor siyahlar hariç tabi.
Amazondan Alınır mı? suan dell in begendim modelide var orda rog ta var 10.300 rog dell 11599 amazonda iade degisim olayi iyi mi yerel saticilarda cok sorunlu malum

Son düzenleme:
Bir videoda izledim inceleme ve bazi yorumlarda tuhaf bir goruntusu olduğunu panel kaplamasijdan dolayi iyi olmadigini soylemisler birsuru secenek var emin olamiyorum lenovo bozuk gelmese aslinda 7.299 a çok iyiydi ama şans ..asus var dell var tekrar lenovoya sans verebilirik ama fiyati 10k olmus

Amazondan Alınır mı? suan dell in begendim modelide var orda rog ta var 10.300 rog dell 11599 amazonda iade degisim olayi iyi mi yerel saticilarda cok sorunlu malum
Amazon hayatında görebileceğin en karakterli firmaların başını çeker. Zaten bir ürünü indirimi geçin, piyasadan 1000 TL bile yukarıda bulsanız, gene oradan alın çünkü iadeye gönderdiğinizde, acaba olumlu dönecek mi sorununuz olmaz. HZ'leri aynı ise, ucuz olanı tercih edin ki bende Rog Strix XG27AQ kullanıyorum, Dell OLED monitörle siyahlar hariç hiç renk farkı göremedim.

Amazon hayatında görebileceğin en karakterli firmaların başını çeker. Zaten bir ürünü indirimi geçin, piyasadan 1000 TL bile yukarıda bulsanız, gene oradan alın çünkü iadeye gönderdiğinizde, acaba olumlu dönecek mi sorununuz olmaz. HZ'leri aynı ise, ucuz olanı tercih edin ki bende Rog Strix XG27AQ kullanıyorum, Dell OLED monitörle siyahlar hariç hiç renk farkı göremedim.
Kullandığınız modelin renk gamutu, parlaklık ve kontrast gibi değerleri rog xg27acs ile farklı. Her rog aynı kalitede üretilmiyor. XG27ACS ile Sonic t80 aynı paneli kullanıyor. Panele arka aydınlatmada tümleşik. Renk gamutu iyi ama kontrastı zayıf. Bu arada İPS olup oled seviyesinde renk gamutu sunan modeller var. Oled'in fark attığı konu kontrast, siyah ve hız diyebiliriz. Zaten üst seviye bir ips panel kullanıyorsanız ki elinizdeki öyle bir model renk açısından kayda değer bir fark göremezsiniz, kaldı ki parlaklıkta büyük bir downgrade yediğiniz için biraz soluk bile gözükecektir.

Dell'in renk gamutu viewsonic VX2758 2K PRO 3 240hz modeliyle oldukça yakın. XG27ACS ile aynı fiyatta satılıyorlar, asus biraz daha zayıf renk gamutuna sahip. Benim önerim karma kullanım için G65B olur fakat başka monitör önerisi isterseniz de VX2758 2K PRO 3 240hz veya R27QE öneririm. Birde merak ettiğim AOC Q27G42ZE modeli var fakat bilgi bulamadım.

Son düzenleme:
Kullandığınız modelin renk gamutu, parlaklık ve kontrast gibi değerleri rog xg27acs ile farklı. Her rog aynı kalitede üretilmiyor. XG27ACS ile Sonic t80 aynı paneli kullanıyor. Panele arka aydınlatmada tümleşik. Renk gamutu iyi ama kontrastı zayıf. Bu arada İPS olup oled seviyesinde renk gamutu sunan modeller var. Oled'in fark attığı konu kontrast, siyah ve hız diyebiliriz. Zaten üst seviye bir ips panel kullanıyorsanız ki elinizdeki öyle bir model renk açısından kayda değer bir fark göremezsiniz, kaldı ki parlaklıkta büyük bir downgrade yediğiniz için biraz soluk bile gözükecektir.
Evet hocam katılıyorum da ACS biraz daha oyun için yapılmış benimkinden ziyade, benimki ise tamamen bütüne hitap edebilmek adına. Zamanında 11 bine almıştım, şimdi ACS aynı olup, bu fiyatlarda olsa üzülürdüm :D Dediğiniz gibi parlaklıkta baya bir eksiklik hissettirdi, alışık olmayınca da gözüm denerken aşırı yoruldu yani. Ama bahsettiğiniz o akıcılık ve siyahlık beni çok tatmin etmişti ama o kadar masraf yapamadım şu aşamada. Onun yerine işlemciyi 9800X3D tercih edeceğim, ileride OLED'lerdeki parlaklık seviyesini biraz daha geliştirirlerse muhtemelen almayı düşünüyorum. Akıcılık gerçekten inanılmaz seviyedeydi. Paran varsa sırf o akıcılık için bile alınır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,173,735
Üyeler
186,371
Son üye
khamzattopuria
Geri