Neler Yeni

Monitör seçimi konusunda yardımcı olur musunuz ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
258
İsim
Mustafa sakızcı
Merhaba arkadaşlar,
herkeze iyi forumlar dilerim. İmzamda yazan sistemi ( mobilden girenler için R5 5600x - RTX 3060 - 2x8GB 3200 Ram) hali hazırda Msi markasına ait Bu monitörle kullanmaktayım ve yeni bir 1440p monitör almak istiyorum bütceme göre fiyatları birbirine yakın olan 3 monitör belirledim fakat şu an kullandığım monitör va panel curved olduğundan ve daha önce hiç ips panel monitör kullanmadığımdan dolayı karar veremedim. Paylaşacağım ürünlere bakarak bana fikirlerinizi belirterek yardımcı olursanız çok sevinirim. Monitörlerin Hz noktasında farklı olması benim için pek bir anlam ifade etmiyor zira 144 Hz ve 165 Hz arasındaki farkı ayırt edemiyorum bunu da belirtmek isterim.
1- LG 27GN800 Bu monitör ips panel ve G-sync destekli benim için eksi olan yanı yüksekliği ayarlayamıyor olmam. Teknik özelliklerinde HDR10 bulunduğu yazıyor.
2- HP X27Q Bu monitör de yukarıda ki ile aynı şekilde ips panel G-sync destekliyor mu bilmiyorum artı kısmı ise yüksekliği ayarlayabilir olmam ve HDR400 destekliyor olması.
3- MSI Optix G27CQ4P Bu monitör ise elimdeki ile benzer yapıda ve aynı şekilde Curved va panele sahip yükseliği ayarlanabiliyor fakat HDR desteği yok ve G-sync desteklemiyor diye biliyorum.

3 monitörü de aynı yerden satın almam gerekiyor ve almayı düşündüğüm yerde bunların dışında kayda değer pek bir model yok malesef. MSI monitörün şimdiki monitörümle yan yana güzel duracağını düşünüyorum ama 1440p monitör almışken aynı fiyatlarda ips almak daha mı mantıklı karar veremedim Curved monitörden düz monitöre geçmek bir sıkıntı yaratır mı o konuda da malesef bir fikrim yok. Eğer bu 3 modelden birini alırsam eski monitörümü 2. monitör olarak sisteme bağlamak istiyorum. Tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim, saygılarımla.

Top Bottom