Asus Rog Strix Xg27acs Gen2 (Xg27acsr) Monitör Hakkında

mikimaus

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba,
Uzun süredir yeni bir monitör arayışındayım, idarelik olsun diye MSI PRO MP225 almıştım ama sonrasında renkleri falan çok hoşuma gitmişti, sonraki monitör denediklerim de tatmin etmedi. Ancak yeni bir monitör ihtiyacı hissettiriyor. 2K 27 inç. Asus'un şu monitörünü gördüm:

bu aslında şu monitörün 2. nesli:

Bunun konstratı bendeki msi'ınki gibi 1300:1 oranında bunun bir artısı var mıdır? sanırım bu yüzden de özellik bakımından yakın hissettirdi.

Oyun da oynarım ama bu ilk kriter değil, normal kullanımda web'de, metin&şekillerde ve videolarda film ve dizilerde de iyi renkler daha doğrusu doğru renkler görmek isterim, bu kriter biraz subjektif olabilir, zira tcl'nin mini ledini denemiştim ama hem panel yapısı hem renk doğruluğu ve ayarlamanın zor gelmesi falan parasının karşılığı değildi. Misal MSI ile iPhone'u kıyasladığımda elbette her şey aynı değil, ancak yine de aynı şeye baktığıma ikna oluyorum.

Son düzenleme:
İyi renk mi istiyorsun yoksa doğru renk mi?

Değil, genelde oyuncular tarafından daha doygun renkler daha güzel kabul ediliyor ama doğru renkler yeteri kadar canlı gelmeyebilir.
anladım. Ne bileyim, daha çok SDR ve web kullanımında ve videolarda doğru düzgün renkler istiyorum, şu anki msi'yi ucuza almıştım ama şu an benim için emsal gibi oldu. Ama daha önce tclnin 2k miniledini almıştım, sanki hep yanlış renklere bakıyormuşum gibi hissettirmişti, iade etmiştim.

anladım. Ne bileyim, daha çok SDR ve web kullanımında ve videolarda doğru düzgün renkler istiyorum, şu anki msi'yi ucuza almıştım ama şu an benim için emsal gibi oldu. Ama daha önce tclnin 2k miniledini almıştım, sanki hep yanlış renklere bakıyormuşum gibi hissettirmişti, iade etmiştim.
Ben de aynısını düşünüyorum yanlış renklere bakmak çok kötü bir şey, instagrama foto atıcam örneğin, bilgisayardan düzenliyorum bi atıyorum telefonda çok farklı bir şey çıkıyor, sRGB modu olan veya fabrika çıkışlı rgb değerinin %100 e yakın olan modelleri seç %120 gibi fazla değerler görürsen iyi olduğu anlamına gelmiyor. Attığın monitör %133 sRGB değerine sahip ama sRGB moduna geçersen %100e düşürebiliyorsun ve en önemlisi %97 DCI-P3 değerine sahip ve bu renk doğruluğu için önemli faktörlerden biri, kısaca alabilirsin attığını.

Ben de aynısını düşünüyorum yanlış renklere bakmak çok kötü bir şey, instagrama foto atıcam örneğin, bilgisayardan düzenliyorum bi atıyorum telefonda çok farklı bir şey çıkıyor, sRGB modu olan veya fabrika çıkışlı rgb değerinin %100 e yakın olan modelleri seç %120 gibi fazla değerler görürsen iyi olduğu anlamına gelmiyor. Attığın monitör %133 sRGB değerine sahip ama sRGB moduna geçersen %100e düşürebiliyorsun ve en önemlisi %97 DCI-P3 değerine sahip ve bu renk doğruluğu için önemli faktörlerden biri, kısaca alabilirsin attığını.
bunu ciddi düşünüyorum, sadece bu satıcılarda sıkıntı yaşar mıyım emin değilim, gerçi eğer sağlam gelir ve sıkıntı olmazsa bir daha onlarla işim olmaz sanırım.

Amazon dışında her satıcı risk panel şansın olmazsa iade alsalar bile 20-30 gün en iyi ihtimal uzatıyorlar.Amazonda 29.gün iadeye gönderme gibi bir olay büyük şans.Asus panelleri genelde renk kontrast olarak çok iyi olsa da nerede bir ölü piksel/coilwhine olayı var ilk önce asus mu acaba model oluyor.O yüzden beğensen bile düzgün paneli bulana kadar amazondan ilerlemen bence iyidir.

Amazon dışında her satıcı risk panel şansın olmazsa iade alsalar bile 20-30 gün en iyi ihtimal uzatıyorlar.Amazonda 29.gün iadeye gönderme gibi bir olay büyük şans.Asus panelleri genelde renk kontrast olarak çok iyi olsa da nerede bir ölü piksel/coilwhine olayı var ilk önce asus mu acaba model oluyor.O yüzden beğensen bile düzgün paneli bulana kadar amazondan ilerlemen bence iyidir.
Katılıyorum. Ama en son monitörü hepsiburadadan iade etmiştim gelip aldılar, iade de kabul edilebilir bir sürede oldu ama satıcı hepsiburada idi. Amazonda en son bir şey iade ettiğimde burada ilgili kargo firması sanırım kapanmıştı veya başka bir şey bir kırtasiyeye oradan bir kargocuya gidip 400 lira kargo parası ödeyip öyle iade etmiştim ve iade işlemleri uzun sürmüştü. Amazon eskiden çok iyiydi hala iyi ama iade konusunda beni üzdü en son. İade etmek için bir şeyler alan biri değilim elbette ama sıkıntı olursa gün boyu uğraşacağımı düşünmek beni uzaklaştırıyor ondan. Ancak gene de en güven verici alışveriş amazon.com.tr satıcılı amazon alışverişi oluyor gene de.

Ben de neredeyse her asus monitörünün yorumlarında ölü piksel yorumu görüyorum.

ilk üretim partisinde çoğunda ölü piksel çıkmış.Eğer sorunsuz gelir ise en f/p monitör.V/A miniled olduğu için tatmin eder
daha önce şunu almıştım

iade ettim miniled'e tövbe ettim. yukarı renkleri iyi değil dediğim monitör de buydu

Merhaba,
Uzun süredir yeni bir monitör arayışındayım, idarelik olsun diye MSI PRO MP225 almıştım ama sonrasında renkleri falan çok hoşuma gitmişti, sonraki monitör denediklerim de tatmin etmedi. Ancak hem boyut hem bazen yine de iyi bir monitör ihtiyacı hissettiriyor. 2K 27 inç. Asus'un şu monitörünü gördüm:

Bunu konstratı msi'ın gibi 1300:1 bir faydası olur mu?

MSI'ın renk ayarları şöyle:
Karşıtlık 60
R 49 G 51 B 59

bunu kasa almadan önce eski bir laptopta düzgün görmek için yapmış ve sonra kasa toplayıp bağlayınca renkler daha iyi ve doğru gelmişti ben de böyle bıraktım. Sanırım 10-11 ay önceydi.

Oyun da oynarım ama bu ilk kriter değil, normal kullanımda web'de, metin&şekillerde ve videolarda film ve dizilerde de iyi renkler daha doğrusu doğru renkler görmek isterim, bu kriter biraz subjektif olabilir, zira tcl'nin mini ledini denemiştim ama hem panel yapısı hem renk doğruluğu ve ayarlamanın zor gelmesi falan parasının karşılığı değildi. Misal MSI ile iPhone'u kıyasladığımda elbette her şey aynı değil, ancak yine de aynı şeye baktığıma ikna oluyorum.

Bu Asus nasıldır? Tavsiyelerinizi bekliyorum,

Teşekkürler.
Lg 2k 200hz 27 inç 9k ya daha iyisi yok boşuna fazla para verme

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,244,125
Üyeler
204,348
Son üye
erenimoo2