Monitörde Karıncalanma

Reaksiyon skoru
1
Merhaba arkadaşlar, öncellikle çok forum kullanan birisi değilim o yüzden bir yanlışım olursa kusura bakmayın. 16 Mayıs tarihiyle kendime bir sistem topladım sistem özeliklerini en sonda vereceğim. Sistemi en son topladıktan sonra bütçe yetersizliğinden ötürü ve biraz da şimdilik idare eder düşüncesiyle eski bilgisayarımda kullandığım monitör ile devam etmeye karar verdim. Sistemim sorunsuz çalışmakta ancak özellikle browserda gezinirken monitörümde karıncalanmalar olmakta. donanım hızlandırıcıyı kapatıp denedim olmadı, driverlarımı ddu yardımıyla sildim geri yükledim olmadı. En son eski vga portlu bir monitörümü dönüştürücü yardımıyla taktım gene olmadı. Kullandığım ana monitör hdmi girişli ve şahsen ekran kartının bozuk olmasından korkuyorum. Sizce problem nedir neler yapabilirim? yarın test amaçlı dp kablosu almaya gideceğim ve öyle deneyeceğim şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Monitörler:
Ana monitör: VIEWSONIC 23.6" VX2457-mhd
2. monitör: samsung syncmaster modeli ancak hangisi tam bilgim yok.

Sistem Özelliklerim:
Anakart: MSI B850 MLG EDITION
İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
Ekran Kartı: INNO3D GeForce RTX 5070 Ti X3 OC 16GB
Ram: Kingston 32GB(2x16) Beast EXPO 6000mhz
SSD: MSI 1TB SPATIUM M560 Gen5 M.2 2280 SSD
PSU: NZXT 850W C850 Black 80+ Gold

konuya ekleyemedim ancak:
oyunlarda gerçekten hiç denk gelmedim ve browserda da ilginç bir şekilde özellikle kick platformunda bunu yaşamaktayım. oyunlarda denk geldiğinde de yanlış hatırlamıyorsam 1 kere big ambitions adlı oyunda denk geldi.

ve öyle çok ciddi uzun süren bir karıncalanma değil çok anlık oluyor ama gerçekten rahatsız ediyor.

Merhaba, güzel sistem olmuş, hayırlı olsun.

Öncelikle Furmark testi indirip 10-15 dakika çalıştır, yanda da herhangi bir monitoring (HWInfo olabilir) uygulamasını açıp değerleri gözlemle.

Hangi tarayıcıda yaşadın? Farklı bir tarayıcı da durum nasıl?

Merhaba, güzel sistem olmuş, hayırlı olsun.

Öncelikle Furmark testi indirip 10-15 dakika çalıştır, yanda da herhangi bir monitoring (HWInfo olabilir) uygulamasını açıp değerleri gözlemle.

Hangi tarayıcıda yaşadın? Farklı bir tarayıcı da durum nasıl?
merhabalar, öncelikle çok teşekkür ederim.

Furmark üzerinde yaptığım benchmark ektedir. bu dediklerinizi yaptığımda sıcaklığın 70'in üstüne çıkması hariç hiç bir problem yaşamadım değerler okeydi.

sorunu chrome'da yaşadım sadece chrome kullanmıştım siz dediğinizde opera ve edge üzerinden de denedim. operada da aynı şekilde problemler yaşarken ilginç bir şekilde edge'de çok karşılaşmadım. tabii ki iki dakika bakmak için girdiğimde yaşamamış olabilirim ancak sonuçlar böyledir.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-05-21 234347.webp
    Ekran görüntüsü 2026-05-21 234347.webp
    40.6 KB · Hit: 10
Test sonuçları için değil, PC yük altında iken sorun olacak mı diye yazmıştım. Sonuçların pek bi önemi yok. Testi benchmark olarak değil de tam ekran yapıp normal çalıştırın, bozulmalar olacak mı takip edin?

Test sonuçları için değil, PC yük altında iken sorun olacak mı diye yazmıştım. Sonuçların pek bi önemi yok. Testi benchmark olarak değil de tam ekran yapıp normal çalıştırın, bozulmalar olacak mı takip edin?
aaa pardon kusura bakmayın, yoğun yüklerde hiç yaşamadım çok ciddi kullanımım söz konusuydu gerek oyun olsun vs. hiç bir şekilde böyle bir şey yaşamadım browserda yaşıyor olmam çok garip. o dediğinizi de yapacağım.

Anladım, kart da sorun yoktur diye tahmin ediyorum, sistemi (windows) sen mi kurdun?

Bilgili isen temiz bir format atıp güncel sürücülerle windows u sıfırdan kur, şayet ben senin yerinde olsam önce böyle yapardım.

Anladım, kart da sorun yoktur diye tahmin ediyorum, sistemi (windows) sen mi kurdun?

Bilgili isen temiz bir format atıp güncel sürücülerle windows u sıfırdan kur, şayet ben senin yerinde olsam önce böyle yapardım.
windows'u sistemi toplamadan önce eski bilgisayarımda microsoft'un programıyla kurdum.

şahsen çok bilgili olduğumu düşünmüyorum ama yarın yeni bir dp kablosuyla denedikten sonrada olmazsa dediğiniz tarzda bir şey yapabilirim.

Tamam, gelişmelerden haberdar edin, iyi forumlar...
merhabalar tekrardan, bir teknoloji dükkanından herhangi bir display port kablosu aldım ve sorunum şu anda çözüldü. sanırsam ekran kartının hdmi girişiyle alakalı bir problem olabilir gibi duruyor da açık konuşmak gerekirse hdmi girişini bir daha kullanacağımı sanmıyorum o yüzden çokta umrumda değil. yardımlarınız için çok teşekkür ederim iyi forumlar hocam.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,277
Üyeler
197,173
Son üye
aybalam13
Geri