Neler Yeni

Monitörde VRB Nedir?

Plib

Cezalı
80+
Reaksiyon skoru
13
Selamlar. yeni monitör almıştım ve arayüzünde vbr ayarı var. ne işe yarıyor,faydası nedir?

Selamlar. yeni monitör almıştım ve arayüzünde vbr ayarı var. ne işe yarıyor,faydası nedir?
VBR normalde ses dosyalarındaki bit derinliğinin değişken olup en iyi kalitede en az yer kaplamasını sağlar.
Monitördeki vbr hakkında bir fikrim yok ancak bit derinliğinin en verimli şekilde olmasını sağlıyor olabilir.
Hangi ayarın iyi olduğunu görebilmek için denemekte fayda var.

• Beğen
Reaksiyonlar: Plib
Visual Response Boost™ (VRB) ise hızlı hareket eden görüntülerde bulanıklığı azaltarak 1 ms tepki süresi ve 75 Hz yenileme hızı etkisi oluşturuyor. 6 yönlü renk ayarı sayesinde kullanıcılar, oynadıkları oyuna en uygun renk, ton ve doygunluk seviyesini belirleyebiliyor. Dahili siyah artırma özelliği ise oyuncuların 11 farklı siyah düzeyi seçeneği arasından tercih yapıp görsel avantaj elde ederek düşmanlarını kolayca bulmalarını, saklanmalarını veya yarış pistinde virajları alabilmelerini sağlıyor.

Ama forumlarda bu özelliğin kötü olduğunu belirten çok olmuş. Örneğin;
2-) Monitör kesinlikle 1 ms DEĞİL!
-Evet, bu doğru. Monitör 1 ms değil. Hatta çok bariz bir şekilde 1 ms değil. Ha, dersiniz ki neden böyle yazmışlar çünkü yapmak mümkün AMA beraberinde birçok kötülük var. Monitör ayarlarında VRB ayarı bulunmakta. Off - Normal - Extreme diye bulunmakta. Extreme'e aldığınız an tam anlamıyla 1 ms oluyor AMA ekran parlaklığı aşırı bakın aşırı derecede düşüyor bide bu yetmezmiş gibi gözü yormaya sebebiyet veren "flicker" ortaya çıkmaya başlıyor. Açıklamalarında ise ürünün, flickerless diyordu yani flickersız anlamında. Bari tam bir şekilde olsaydı bu ne ya? 1 ms istiyorsanız şart koymuşlar resmen. Ben Off da kullanıyorum yaklaşık 10-12 ms monitör kapalıyken VRB.

• Beğen
Reaksiyonlar: Plib
Geri