Neler Yeni

Yardım MONİTÖRDE OVERSHOT NEDİR

jehav

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
murat
ARKADAŞLAR ASUS VG259QM 240HZ OC İLE 280HZ OLUYOR OVERDRİVE DİYE BİR AYAR VAR MONİTÖRDE 0-100 ARASI BİRDE GİZLİ OVERDRİVE VAR MONİTÖRÜ KURCALARSAN 120 OVERDRİVE KADAR ÇIKIYOR 80 VE ÜSTÜ OVERSHOT OLUYORMUŞ AMA GEÇİKMEYİ AZALTIYORMUŞ OVERSHOT NEDİR ARKADAŞLAR BİLGİSİ OLAN VAR MI ŞUAN 240HZ 60 OVERDRİVE DA KULLANIYORUM

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
277
İsim
Burhan Bey
Piksel in tepkime süresi oluyur o, hani şu çoğu monitörde 1ms (gtg) diye millete iteledikleri ama aslında sağlıklı olarak sadece 4-5ms de çalışabilen tepkime süreleri.

Baktığınız ayarı, işte bu süreyi 1ms ye yakınlaştırmak için arttırabilirsiniz ama dikkat edin fazla yükseltince pixellerde hayalet efekti (ghosting) yapıyor. İşte Overshot bu durum oluyor anlayacağınız.

jehav

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
murat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Piksel in tepkime süresi oluyur o, hani şu çoğu monitörde 1ms (gtg) diye millete iteledikleri ama aslında sağlıklı olarak sadece 4-5ms de çalışabilen tepkime süreleri.

Baktığınız ayarı, işte bu süreyi 1ms ye yakınlaştırmak için arttırabilirsiniz ama dikkat edin fazla yükseltince pixellerde hayalet efekti (ghosting) yapıyor. İşte Overshot bu durum oluyor anlayacağınız.
hocam benim monitörde kaç overdrive olması lazım 0-120 arası var 100 çok kotu oluyor 60-80-120 asus vg259qm 240hz oc ile 280 oluyor hz ve overdrive kaç olmalı cs için

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
277
İsim
Burhan Bey
Buna deneyerek siz karar vereceksiniz, sabit bir ayarı yok. Gözünüze iyi gelen bir değerde bırakın.

Aynı üretim bandından çıksada panellerin veya pixellerin tepkime süreleri farklı ve değişken olabiliyor.

Son düzenleme:
Top Bottom