Neler Yeni

Çözüldü✓ Monitörden ses gelmiyor

Merhabalar bir kaç gün önce yeni bir monitör aldım her şey güzel kullanıyordum ayrıca monitörden ses geliyordu bugün de normal monitörün ses sistemini kullanırken 10dk kadar bilgisayar başından uzaklaştım ve döndüğümde monitörden ses çıkmadığını fark ettim ve siz sormadan yaptıklarımı tek tek söyliyeyim;
-DP kablosunu ekran kartındaki farklı slotlara denedim
-ekran kartına taktığım ve monitöre taktığım uçların yerlerini değiştim
-Ekran kartı sürücüm daha bugün olaydan önce güncellememe rağmen bir daha kaldırıp güncelledim
-HDMI kablosuyla kullanınca ses geliyor fakat DP ile kullanınca gelmiyor

Bahsi geçen monitör:

ve bir de bunu fark ettim sanırım sorun da bu :
1710526906052.png

Sistem:
AMD RYZEN 5 5600
RX 6700XT
MSI B450M PRO-M2 MAX

Farway

80+ Silver
Ses çıkış aygıtı olarak monitör seçilidir umarım bir de monitörün kendi ayarlarından da baksana açıkmı diye sesi falan

Ses çıkış aygıtı olarak monitör seçilidir umarım bir de monitörün kendi ayarlarından da baksana açıkmı diye sesi falan
knk 10 defa kontrol ettim seni de kırmayıp 11.defa ettim ve evet açık zqten DP kullanınca ses vermiyor hdmi ye geçince veriyor sorun o
Mesaj otomatik birleştirildi:

ARKADAŞLAR İLGİNİZ VE YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER SORUNU ÇÖZDÜM
yabancı forumlarda gezinirken benle aynı sorunu yaşan birini buldum ( dp kablodan ses alamayıp hdmi den alıp, aynı monitörü kullanan biri) sorun şu monitörün güç kablosunu çıkarıp takın yeniden başlatın çözülüyor

Tekrardan teşekkürler
İlla dp kullanmak istiyorsan son çare olarak iyi bir dönütürücü alabilirsin bu sayade hz ve görüntüde bir miktar kayıp olsa bile en azından monitörden ses alabilirsin.
Sana da ayrıca teşekkürler kardeşim konuyu aktif olarak takip edip yardımlarından dolayı çok sağ ol

Ekler

• resim_2024-03-16_194722384.png
    resim_2024-03-16_194722384.png
    16 KB · Hit: 41
Son düzenleme:

Atakanzie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Atakan ÖZKAN
knk 10 defa kontrol ettim seni de kırmayıp 11.defa ettim ve evet açık zqten DP kullanınca ses vermiyor hdmi ye geçince veriyor sorun o
Mesaj otomatik birleştirildi:

ARKADAŞLAR İLGİNİZ VE YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER SORUNU ÇÖZDÜM
yabancı forumlarda gezinirken benle aynı sorunu yaşan birini buldum ( dp kablodan ses alamayıp hdmi den alıp, aynı monitörü kullanan biri) sorun şu monitörün güç kablosunu çıkarıp takın yeniden başlatın çözülüyor

Tekrardan teşekkürler

Sana da ayrıca teşekkürler kardeşim konuyu aktif olarak takip edip yardımlarından dolayı çok sağ ol
Ne demek biraz bile faydam dokunduysa ne mutlu bana.

Top Bottom