Evet.Renk kalitesi olarak IPS VA TN diye sıralayabilirizBaşka hangi paneller var?Edit:TN ve VA panel var sanırım yukarıdaki arkadaştan gördüm
ıps-canlı renklerSorum başlıkta.En iyi panel hangisi?
Ben TN panelin daha hızlı opmadığını biliyordum.IPS panelde renkler daha canlıdır. TN panel biraz daha hızlıdır fakat E-Sporcu değilsen aradaki hız farkı kabul edilebilir bir seviyede olacaktır. VA panel ise ikisinin ortasındadır. Rehbere de bakabilirsiniz:
Rehber - Monitör Panelleri Rehberi
Öncelikle Merhabalar, Bugün forumda sıkça sorulduğunu gördüğüm"hangi panel monitör almam lazım"soruları için kısa bir rehber yapıcam. Öncelikle Monitör panelleri 3'e ayrılırlar. -TN(Twisted Nematic) Paneller -IPS (In-Plane Switching) Paneller -VA(Vertical Alignment) Paneller 1-TN Paneller...forum.donanimarsivi.com
Peki varsayıyorum aynı bütçede diğer tüm özellikleri aynı tek farkları VA TN veya IPS panel olması hangisini alırdınız?IPS panelde renkler daha canlıdır. TN panel biraz daha hızlıdır fakat E-Sporcu değilsen aradaki hız farkı kabul edilebilir bir seviyede olacaktır. VA panel ise ikisinin ortasındadır. Rehbere de bakabilirsiniz:
Rehber - Monitör Panelleri Rehberi
Öncelikle Merhabalar, Bugün forumda sıkça sorulduğunu gördüğüm"hangi panel monitör almam lazım"soruları için kısa bir rehber yapıcam. Öncelikle Monitör panelleri 3'e ayrılırlar. -TN(Twisted Nematic) Paneller -IPS (In-Plane Switching) Paneller -VA(Vertical Alignment) Paneller 1-TN Paneller...forum.donanimarsivi.com
Ondan bahsetmeye çalıştım zaten. Rehberden (Ctrl+C)+(Ctrl+V) olmasın diye düzenlerken biraz saçma bir cümle meydana çıkmış.Ben TN panelin daha hızlı opmadığını biliyordum.
Sadece aynı fiyatta satılan ürünlerde ms daha az hz daha fazla olabiliyor.
IPS tabii ki de o renkler...Peki varsayıyorum aynı bütçede diğer tüm özellikleri aynı tek farkları VA TN veya IPS panel olması hangisini alırdınız?