Monitörüm 144 hz olmuyor

Reaksiyon skoru
34
Monitörüm 144 hz normalde ara sıra oluyor yapıyoruma ama sonra bir girdiğimde yine böyle gözüküyor sebebini hiç bir şekilde anlamadım bilen biri lütfen yardımcı olabilirmi ?

1675722082958.png

Monitörüm 144 hz normalde ara sıra oluyor yapıyoruma ama sonra bir girdiğimde yine böyle gözüküyor sebebini hiç bir şekilde anlamadım bilen biri lütfen yardımcı olabilirmi ?

Alıntıyı görüntüle
1) Öncelikle ekran kartı sürücünüzü (https://www.nvidia.com.tr/download/driverResults.aspx/198828/tr) ve DDU'yu (https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html) indirin.
2) İnternet bağlantını kesin. Bilgisayarı güvenli modda başlatın. (Başlatmak için shift tuşuna basılı tutup bilgisayarı yeniden başlatın. Gelen ekranda Sorun Giderme/ Gelişmiş Seçenekler/ Başlangıç Ayarları yeniden başlata basın. Gelen ekranda F4 ya da 4 tuşuna basın. Bilgisayar güvenli modda başlayacak.) Şimdi DDU'u açın ilk gelen ekranı kapatın ve ekran kartı sürücünüzü seçin. Seçtikten sonra sol üstte Temizledikten sonra yeniden başlat (Tavsiye Edilen) seçeneğini göreceksin ona bas ve sürücüyü kaldırın. Sürücüyü kaldırdıktan sonra bilgisayar kendini yeniden başlatacak.
3) Masaüstü geldiğinde indirmiş olduğunuz ekran kartı sürücünüzü kurabilirsiniz. Kurduktan sonra internetinizi bağlayın ve sisteminizi yeniden başlatın.
Bunu bir dene eğer sorun yaşarsan farklı görüntü kablosu takıp dene.

1) Öncelikle ekran kartı sürücünüzü (https://www.nvidia.com.tr/download/driverResults.aspx/198828/tr) ve DDU'yu (https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html) indirin.
2) İnternet bağlantını kesin. Bilgisayarı güvenli modda başlatın. (Başlatmak için shift tuşuna basılı tutup bilgisayarı yeniden başlatın. Gelen ekranda Sorun Giderme/ Gelişmiş Seçenekler/ Başlangıç Ayarları yeniden başlata basın. Gelen ekranda F4 ya da 4 tuşuna basın. Bilgisayar güvenli modda başlayacak.) Şimdi DDU'u açın ilk gelen ekranı kapatın ve ekran kartı sürücünüzü seçin. Seçtikten sonra sol üstte Temizledikten sonra yeniden başlat (Tavsiye Edilen) seçeneğini göreceksin ona bas ve sürücüyü kaldırın. Sürücüyü kaldırdıktan sonra bilgisayar kendini yeniden başlatacak.
3) Masaüstü geldiğinde indirmiş olduğunuz ekran kartı sürücünüzü kurabilirsiniz. Kurduktan sonra internetinizi bağlayın ve sisteminizi yeniden başlatın.
Bunu bir dene eğer sorun yaşarsan farklı görüntü kablosu takıp dene.
Dostum Normalde dp kablosu kullanıyıyodum hep sorun yaşadım artık hdmı geçtim sorun geçti bence kablo ile alaklıydı dp ile hdmı arasında çok büyük bir fark var mı peki ?

Dostum Normalde dp kablosu kullanıyıyodum hep sorun yaşadım artık hdmı geçtim sorun geçti bence kablo ile alaklıydı dp ile hdmı arasında çok büyük bir fark var mı peki ?
Görüntüyü ikiside aynı şekilde verecektirler. Ben 1.5 senedir APU sistem üstünden 144 Hz monitör kullanıyorum sorun yaşamadım. Şimdi anladığım kadarıyla bu sorun DP kullandığınız zamana ait doğru mudur?

Alıntıyı görüntüle
2 ihtimal var ya ekran kartı driveri yüklü değil ya da kullandigin kablo desteklemiyor. Arkadaslarinda dedigi gibi ilk once ekran karti driverini yükleyip dene olmazsa yeni bir ( 1080 için en az hdmi 1.3, 1440p için 2.0 veya dp kablo al.

Görüntüyü de ikiside aynı şekilde verecektirler. Ben 1.5 senedir APU sistem üstünden 144 Hz monitör kullanıyorum sorun yaşamadım. Şimdi anladığım kadarıyla bu sorun DP kullandığınız zamana ait doğru mudur?
evet zaten ikk başta pc dp hiç vermiyordu itopya anakrtı değiştirdi sonra biz baltıok sorun kablodadır dedi onlar testini yaptı kablo görüntü gösterdi fakat hep 144 den kendini 60 a attı bende kabloda sıkınıtı olduğunmu anladım ve kabloyu çıkarıp hdmı taktım sıkınıtı geçti görüntü olarakta aman aman fark yok dp ile hdmı nın bence
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
birde hdmı ile 144 hz alınmıyor desteklemiyor deniliyor ama ben şuan alıyorum sorun yoktur dimi ?
1675723294404.png

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,208,287
Üyeler
194,301
Son üye
curtishype
Geri