Monitörüm bi anda arızalandı

Alsoy36

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba arkadaşlar monitörüm aoc marka modeli tam hatırlamıyorum aktif kullanırken bi anda ekte belirttiğim gibi monitörüm bozuk görüntüler göstermeye başladı hareket ediyodu bu arada renkler felan.kabloları çıkardım taktım farklı ekran kartı slotuna takmayı denedim displayı ama sonuö aynı başlangıç ekranında aynı şekil logo öyle gözüküyor sizce sorun neyden kaynaklıdır?

Merhaba arkadaşlar monitörüm aoc marka modeli tam hatırlamıyorum aktif kullanırken bi anda ekte belirttiğim gibi monitörüm bozuk görüntüler göstermeye başladı hareket ediyodu bu arada renkler felan.kabloları çıkardım taktım farklı ekran kartı slotuna takmayı denedim displayı ama sonuö aynı başlangıç ekranında aynı şekil logo öyle gözüküyor sizce sorun neyden kaynaklıdır?
@Tayfunns

1-) Lcd panel ekranlarda bozulma sonrası böyle olabiliyor başka monitörün var mı aynı sorunu veriyor mu başka kablo ile bağlıysa ve aynı hatayı alıyorsan ekran kartında problem olabilir
2-) Hdmi / Dport kablosu tam oturmamış olabilir yada arızalı olabilir elinde başka kablo varsa dener misin ?
çok yüksek ihtimalle panel arızası olabilir. Ekran kartı arızası olsa aynı renkte çizgiler sağlı sollu inerdi
Şöyle:
1775246321537.webp

Ekran görüntüsü 2026-04-03 225803.webp

1-) Lcd panel ekranlarda bozulma sonrası böyle olabiliyor başka monitörün var mı aynı sorunu veriyor mu başka kablo ile bağlıysa ve aynı hatayı alıyorsan ekran kartında problem olabilir
2-) Hdmi / Dport kablosu tam oturmamış olabilir yada arızalı olabilir elinde başka kablo varsa dener misin ?
çok yüksek ihtimalle panel arızası olabilir. Ekran kartı arızası olsa aynı renkte çizgiler sağlı sollu inerdi
Şöyle:
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Başka monitörüm yok yarın bi hdmi kablosu alabilirim isterseniz birde video yükleyelim monitörse sorun yenisini alırımda ekran kartıysa zor

Başka monitörüm yok yarın bi hdmi kablosu alabilirim isterseniz birde video yükleyelim monitörse sorun yenisini alırımda ekran kartıysa zor
Hocam 101 de hdmi kablo gelmişti yarın bi gidin alın isterseniz. Aoc lcd panel kullanıyor mu bilmiyorum ama büyük ihtimalle panel arızası gibi gözüküyor.

hiçbir şeye bağlamadan boş ekranda menüyü falan aç halen pixel pixel görünüyorsa panel gg

Hocam videoyu izledim yüksek ihtimale panel arızası veya kablo arızası olabilir. Ekran kartı gpu arızası sabit görüntü verir en azından benim eski hd7850 2gb de öyle olmuştu
Ekran görüntüsü 2026-04-03 225814.webp

HDMİ ile tv ye bağla dene bakalım

hiçbir şeye bağlamadan boş ekranda menüyü falan aç halen pixel pixel görünüyorsa panel gg
Nasıl yani hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam videoyu izledim yüksek ihtimale panel arızası olabilir. Ekran kartı gpu arızası sabit görüntü verir en azından benim eski hd7850 2gb de öyle olmuştu
Alıntıyı görüntüle
Anladım hocam yarın netleşir gibi hdmıyla

HDMİ ile tv ye bağla dene bakalım
Tamamdır hocam yarın ilk işim hdmı almak

Nasıl yani hocam

Anladım hocam yarın netleşir gibi hdmıyla
illa menü tuşu vardır monitörün parlaklık vesaire ayarlamak için kullandığımız. Hdmi display port hiçbir şey bağlama sadece güç kablosu takılıyken tuşlarla menüye gir halen ekran böyleyse panel arızasıdır.

Geri