Neler Yeni

Monster (Mavi Ekran hatası)

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,109
İsim
Emre Zengin
yeni bios sürümü yayınlanmamış sadece var olanı yollamışlar tekrardan, onun dışında dediklerini şimdi uygulayacağım
Mesaj otomatik birleştirildi:

emre hocam sizi uğraştırıyorum ama bu işlerimleri yaparken güvenli modda başlatırken bitlocker kodu istedi anlamadım pek o kısmı geçemedim
Sistemde Bitlocker mı var?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,109
İsim
Emre Zengin
evet tam olarak anlamıyorum ama varmış galiba o kodu girmeden güvenli modda başlatamıyorum en son kendiliğinde ekran kapanıyor bende tuşla resetleyip açıyorum leptopu
Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\BitLocker Sürücü Şifrelemesine gir hocam. Oradan Bitlocker'ı kapat.

wescking

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
öylesine biri
Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\BitLocker Sürücü Şifrelemesine gir hocam. Oradan Bitlocker'ı kapat.
kapat kısmı yok ben bu anahtara ulaşabilir miyim gerek var mı ulaşırsam güvenli modda çalıştırabilir miyim

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-03-22 172803.png
    Ekran görüntüsü 2025-03-22 172803.png
    46.8 KB · Hit: 10

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,109
İsim
Emre Zengin
kapat kısmı yok ben bu anahtara ulaşabilir miyim gerek var mı ulaşırsam güvenli modda çalıştırabilir miyim
Microsoft hesabından erişilebiliyormuş. Sanırım oradan kapatacaksın.

wescking

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
öylesine biri
Microsoft hesabından erişilebiliyormuş. Sanırım oradan kapatacaksın.
emre hocam şimdi devre dışı bırakabildim sanırım uzun bi işlem gibi gözüküyor bu işlem bittikten sonra döneceğim tekrardan ilginiz için teşekkürler.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-03-22 174542.png
    Ekran görüntüsü 2025-03-22 174542.png
    44.6 KB · Hit: 8

wescking

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
öylesine biri
Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,109
İsim
Emre Zengin
Emre hocam dediklerini yaptım bi iki oyunu denedim bi tanesi sadece kapandı max 5 dakika oynayabildim mavi ekran vermedi diğerinde ise mavi ekran verdi girer girmez. minidump dosyasını paylaşıyorum https://drive.google.com/file/d/1EuwsomVOfbHZv076o7Gt_clSNU1qTF2N/view
CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp sc config intelppm start= disabled komutunu yazıp enter'a basar mısın? Sonra bilgisayarı yeniden başlatıp tekrardan dene bakalım.

wescking

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
öylesine biri
CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp sc config intelppm start= disabled komutunu yazıp enter'a basar mısın? Sonra bilgisayarı yeniden başlatıp tekrardan dene bakalım.
Emre hocam şaşırdım doğrusu çok vaktim yoktu tek bir oyunda deneyebildim o da girer girmez mavi ekran aldığım oyundu sıkıntısız oynadım 1 saat aştı artık oyun kapanmadı mavi ekran vermedi ilk defa bi oyundan kendim çıkış yaptım :D Tabii biraz daha test edeceğim farklı oyunları da deneyeceğim sanki çözüldü gibi ama tam anlamıyla kontrol etmek istiyorum çabalarınız için şimdiden teşekkür ederim bir sorum olacak bu işlemi yaptığım da feragat ettiğim şey ne oldu onu merak ediyorum bilginiz varsa tabi

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,109
İsim
Emre Zengin
Emre hocam şaşırdım doğrusu çok vaktim yoktu tek bir oyunda deneyebildim o da girer girmez mavi ekran aldığım oyundu sıkıntısız oynadım 1 saat aştı artık oyun kapanmadı mavi ekran vermedi ilk defa bi oyundan kendim çıkış yaptım :D Tabii biraz daha test edeceğim farklı oyunları da deneyeceğim sanki çözüldü gibi ama tam anlamıyla kontrol etmek istiyorum çabalarınız için şimdiden teşekkür ederim bir sorum olacak bu işlemi yaptığım da feragat ettiğim şey ne oldu onu merak ediyorum bilginiz varsa tabi
Önemli değil. Intel işlemcinin güç limitini devre dışı bıraktık. Şuan sabit olarak Yüksek Frekansta çalışması gerek. Şimdi kaldırtmamın sebebi son Minidumpta Sanallaştırmayla beraber tetiklemiş bu sorun mavi ekranı. BIOS'u ve Chipset'i bu yüzden son sürüme güncelleştirtmek istedim sana. Eğer şuan sorunsuz çalışıyorsa yazılımsal bir problem görünüyor. Bir bak bakalım 2-3 gün. Eğer sorunsuz çalışırsa bilgisayarına sıfırdan format atıp gerekli sürücüleri kurup bir de öyle bakarız.

wescking

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
öylesine biri
Önemli değil. Intel işlemcinin güç limitini devre dışı bıraktık. Şuan sabit olarak Yüksek Frekansta çalışması gerek. Şimdi kaldırtmamın sebebi son Minidumpta Sanallaştırmayla beraber tetiklemiş bu sorun mavi ekranı. BIOS'u ve Chipset'i bu yüzden son sürüme güncelleştirtmek istedim sana. Eğer şuan sorunsuz çalışıyorsa yazılımsal bir problem görünüyor. Bir bak bakalım 2-3 gün. Eğer sorunsuz çalışırsa bilgisayarına sıfırdan format atıp gerekli sürücüleri kurup bir de öyle bakarız.
Teşekkür ederim Emre Hocam, Şimdi 2-3 gün farklı farklı oyunları deneyeceğim umuyorum ki bir sorunla karşılaşmayalım ama umutluyum yani :) Sorunlu veya sorunsuz her türlü geri dönüş yapacağım tekrardan teşekkür ederim.

osmandemi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Osman kan
kardeşim gelir gelmez denedikten sonra buraya görüşlerini bırakır mısın bu modelin hatalı bir model olup olmadığı konusunda kesin bi yargı çıkarabiliriz çünkü şikayet sitelerinde bu model hakkında şikayetler hep benzer o yüzden senden cevap bekliyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Emre Bey mavi ekran hatalarım devam etmektedir tipik fakat bugün clock watchdog hatasıyla karşılaştım webte gezinirken ilk farklı hataydı bu diğerleri tipik aynıydı. Orjinal oyunda aynı korsan oyunda aynı tipik mavi ekran hatalarıyla karşılaşıyorum genelde de "ntoskrnl.exe" adlı bi uygulamadan kaynaklı oluyor. Daha bugün farklı bi oyun alayım dedim 10$ yükleme yaptım steam "witcher hunter 3" oyununu satın aldım bu nadir mavi ekran veriyor fakat oyunu 10 dakika oynar oynamaz oyun kaapatıyor kendisini şu an sadece tek akıcı oynayabildiğim oyun counter strike o da çok nadir mavi ekran veriyor genelde 10 dakika sürmeden mavi ekran yiyorum çoğu oyunda. ne yapmamı önerirsiniz? sinirden ağlayacağım artık kendime yakıştıramıyorum 1 aylık leptop, oyunlarımı oynarken extradan bilgisayarı yoracak uygulamardan da kaçınıyorum.
Hocam denedikten sonra yazacam. Bim den aldım 4 gün oldu ne zaman gelir bilmiyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,073,172
Üyeler
170,490
Son üye
talhajsjej
Top Bottom