Neler Yeni

Çözüldü✓ Monster Teknik servis hk. (Tulpar T5 v20.3 Takılma problemi)

Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Kaan
Monster'in Tongfang olan kasalarından mutlaka bir şey çıkıyor,zamanında bunun için 4 kere bilgisayarımı değiştirdiler kendileri :) Monster'dan ilk aldığım 180w adaptörlü Tulpar T7 V20.4'te oyun oynarken batarya sizinki gibi yüzde 1 değil,1 saatte yüzde 20 olarak düşüyordu.Bilgisayarı V22.2 ile değiştirdim aynı sorun onda da mevcuttu üstüne takılıp duruyordu hem de 230W adaptör olmasına rağmen,o da değişti.İkinci gelende böyle bir sorun yoktu ancak klavye tuşu düştü kullanıcı hatası dediler,komple üst tarafını değiştirdim fakat değiştirirken anakarta zarar vermişler bilgisayar kendi kendine kapanıyordu,onu da değiştirdiler.3. gelen cihazında kuzey-güney köprüsü arızalıydı anakartta,oyuna girince cihaz mavi ekran verip usblerden güç kesiyordu,seride kronik sorun olduğu anlaşıldı satıştan kaldırdılar :) Şu anda MSI kasa V25.1.2 ile yola devam ediyoruz,bu problemlerin hiçbirini bunda yaşamadım çünkü cihaz MSI üretimi,ancak bununda kronik menteşe sorunu var ekranı kapatırken panelden kırılırcasına ses geliyor,ek olarak yazılımdan kaynaklı sürekli fan sesi sorunu da var ancak servise vermeye korkuyorum çalışan cihazı da bozarlar diye :)

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
Monster'in Tongfang olan kasalarından mutlaka bir şey çıkıyor,zamanında bunun için 4 kere bilgisayarımı değiştirdiler kendileri :) Monster'dan ilk aldığım 180w adaptörlü Tulpar T7 V20.4'te oyun oynarken batarya sizinki gibi yüzde 1 değil,1 saatte yüzde 20 olarak düşüyordu.Bilgisayarı V22.2 ile değiştirdim aynı sorun onda da mevcuttu üstüne takılıp duruyordu,değişti.İkinci gelende böyle bir sorun yoktu ancak klavye tuşu düştü kullanıcı hatası dediler,komple üst tarafını değiştirdim fakat değiştirirken anakarta zarar vermişler bilgisayar kendi kendine kapanıyordu,onu da değiştirdiler.3. gelen cihazında kuzey-güney köprüsü arızalıydı anakartta,oyuna girince cihaz mavi ekran verip usblerden güç kesiyordu,seride kronik sorun olduğu anlaşıldı :) Şu anda MSI kasa V25.1.2 ile yola devam ediyoruz,bu problemlerin hiçbirini bunda yaşamadım çünkü cihaz MSI üretimi,ancak bununda kronik menteşe sorunu var ekranı kapatırken panelden kırılırcasına ses geliyor,servise vermeye korkuyorum çalışan cihazı da bozarlar diye :)
T7 v20.4 genellikle nadir problem çıkaran modellerden birisi bana göre servis elinden geldiğinde yardımcı olmaya çalışıyor fakat keşke bir kaç kere servise gitmek zorunda kalmasak ilkinde ben hatalıydım gerekli açıklamayı yapamadığımı video kayıtlarını felan ulaştıramadığım için büyük ihtimalle çok fazla bir şey yapılmadı ve klasik benchmark testleri yapılıp gönderildi fakat bu sefer temkinli bir şekilde uzun bir yazı ile tüm video kayıtları ile bırakınca tespit edebilmişler dün SMS gelmişti zaten belirttiğiniz arıza detaylarına uygun olarak uzun süreli test işlemi yapılıyor diye bugünde böyle bir karar çıkmış göreceğiz bakalım Parça değiştikten sonra elimde olduğu vakit bu durumu yapacak mı? o önemli.

Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Kaan
T7 v20.4 genellikle nadir problem çıkaran modellerden birisi bana göre servis elinden geldiğinde yardımcı olmaya çalışıyor fakat keşke bir kaç kere servise gitmek zorunda kalmasak ilkinde ben hatalıydım gerekli açıklamayı yapamadığımı video kayıtlarını felan ulaştıramadığım için büyük ihtimalle çok fazla bir şey yapılmadı ve klasik benchmark testleri yapılıp gönderildi fakat bu sefer temkinli bir şekilde uzun bir yazı ile tüm video kayıtları ile bırakınca tespit edebilmişler dün SMS gelmişti zaten belirttiğiniz arıza detaylarına uygun olarak uzun süreli test işlemi yapılıyor diye bugünde böyle bir karar çıkmış göreceğiz bakalım Parça değiştikten sonra elimde olduğu vakit bu durumu yapacak mı? o önemli.
Video ile kanıt kesinlikle çok önemli,beni de saçma sapan sebeplerle göndermişlerdi.Neymiş efendim çift ekran kartı varmışta pilden de beslenmesi normalmişte bir halttan anladıkları yok aslında.O kadar parayı ben 4 saat oyun oynayabileyim sonrasında şarja takılı halde pili bitsin bilgisayar kapansın diye mi veriyorum,bir de performans canavarı diye söz ediyorlar ?

Daha sonra her servise gittiğimde videolu fotoğraflı kanıtla gittim,üşenmedim 2 saatlik kayıtlar çekip tam arıza anını kırpıp bilgisayara attım tabii sepetleyemediler,olan parama,vaktime,emeğime oldu.

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
Video ile kanıt kesinlikle çok önemli,beni de saçma sapan sebeplerle göndermişlerdi.Neymiş efendim çift ekran kartı varmışta pilden de beslenmesi normalmişte bir halttan anladıkları yok aslında.O kadar parayı ben 4 saat oyun oynayabileyim sonrasında şarja takılı halde pili bitsin bilgisayar kapansın diye mi veriyorum,bir de performans canavarı diye söz ediyorlar ?

Daha sonra her servise gittiğimde videolu fotoğraflı kanıtla gittim,üşenmedim 2 saatlik kayıtlar çekip tam arıza anını kırpıp bilgisayara attım tabii sepetleyemediler,olan parama,vaktime,emeğime oldu.
Cihazınız değiştikten sonra problemler devam edince üst modele geçirmek için ücret aldılar değil mi? T5 v20.3'de bu sorun kronik olduğundan dolayı sormak istedim.

Arthur61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Samet Albayrak
Aynı cihazı kullanıyorum millet bu cihazdan çok dert yanıyor. Kasası kötü falan diyorlar. Isınıyor diyorlar. Şimdiye kadar bir sürü laptop kullandım. orta sınıf diyelim hiç birinin kasası monsterden daha iyi değildi. Evet kasası biraz dar olduğu için ısınma oluyor. Ama i7 işlemcili bu seviyede bana oyunlarda 85-90 derece olmayacak bir cihaz gösterirmisiniz. Üst seviye aşırı pahalı bir cihaz olmasın, mümkünse fiyat performans dengesi olan bir cihaz gösterin.

Kardeşim takılma banada oluyordu geçen facede gördüm sanal bellek falan bişeyler yaptım o takılmadan kurtuldum. Aslında o ara birde 16 gb ram ekledim toplamda 24 gb ram oldu belki bununda etkisi olmuş olabilir. Artık 16 gb ram oyunlarda yetmiyor. Pupg oynarken full ayarlarda 12 gb yakın ram kullanıyor. Sistem zaten boşta ortalama 4-5 gb ram kullanıyor durum böyle olunca takılma yaşanabilir. Ben bulabilirsem o videoyu atarım buraya.

feritmusaoz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
720
İsim
Musa ÖZ
Cihazımı 15 Haziran 2023 tarihinde Monster teknik servise cihaza genel bakım yapılması için, yeni bir BIOS sürümü var ise güncellemeleri için ve cihazımdaki takılma problemi dolayısıyla cihazımı Monster teknik servisine kargoladım, cihaz onlara yaklaşık 1 gün sonra ulaştı ve servis kaydı yapıldı. 17 Haziran'da cihazım servisten kontrolleri yapılarak çıkarıldı. Bu kadar erken çıkmasını beklemediğim için şüphelenmeye başladım ve cumartesi teknik servisini rapor için aradım. Cihazıma BIOS güncellemesi yapıldığını, genel bakım işlemleri yapıldığını ve yapılan testler sonucu cihazımda donanımsal veya pil olarak bir sorun olmadığını söylediler. Takılma probleminin sizin işletim sistemi ile alakalı olduğunu ve servistekiler sıfır kurulum yapılması gerektiğini not düşmüşler :D. O gün müşteri hizmetlerinin çok üstüne gitmeyip teşekkür ederek telefonu kapattım ve cihazın elime ulaşmasını bekledim. Cihaz 20 Haziran tarihinde elime ulaştı ve ilk işim cihazın BIOS sürümünü kontrol etmekti ve sürüm aynı idi. (Sonrasında Şikayetvar'da şikayet açtığım vakit bu durumun normal olduğu en son sürümün bir daha kurulmuş olabildiğini söylediler.) Direkt sıfır kurulum yapıp yeni bir Windows kurdum ve sürücüleri ilk olarak flash bellek üzerinden kurulumunu yaptım ve sonrasında teker teker Intel Driver Support Assistant ve GeForce Experience üzerinden sürücülerimi güncelledim en son olarak Windows güncellemelerini yapıp cihazıma test yapmak için birkaç oyun indirmeye başladım. İlk olarak Dying Light 2'de yaklaşık 1.30 saat sonra yine aynı durumu yaptı ve cihazımdaki pil değeri %100'den %99 seviyesine düştü. Sonrasında farklı farklı oyunlarda test ederek yine aynı şekilde problem yaşadım ve bunların hepsini video kaydına alıp Şikayetvar'da bir şikayet açtım. (şikayetvar'daki tüm videolar sadece markaya görünüyor, herkese açık yapmadım.) Sonrasında beni Mert Bey aradı ve problemi bana tekrar anlatmamı istedi. Ben de anlattım. Bu sorunun adaptör yetmemezliğinden veya Control Center'dan kaynaklanan bir problem olduğunu düşündüğümü ilettim ve Mert Bey de bana hak verip farklı bir Monster Control Center sürümünü denememi, eğer tekrar problem yapar ise bana Şikayetvar üzerinden tekrar yazmamı istedi ve bu durumu kabul ettim. Cihazıma 4.8.47.9 sürümünü kurup tekrar denedim ve yaklaşık 10-15 dakika sonra yine bu durumu yapıp cihazım takıldı aynı şekilde pil değerim %99'a düştü. Cihazda Control Center olmadığı sürece Max 115W işlemci 40W çekiyor ve bu 155W yapıyor ve farkındaysanız arada 25W'lık bir açık var. Control Center programını kullandığım vakit GPU 130W'lara kadar çıkıyor ve işlemci arada 45W'lara kadar çıkıyor toplam 175W oluyor ve fark olarak sadece 5W kalıyor sadece 5 "bence" birince şüpheli adaptör. Kendisine tekrardan yanıt yazdığım vakit cihazıma sıfır kurulum yapılması gerektiği, eğer sorun çözülmez ise cihazı teknik servise bırakabilirsiniz dedi. Ben de kendisine bu işlemi servisten geldiğinde ilk başta yaptığımı sürücülerimin güncel olduğunu ve cihazın tekrardan servise gitmesi gerektiğini söyledim ve randevu aldım. İlk deneyimlerime göre servise tekrar ve tekrar gitmek zorunda olacağımı hissediyorum ve bu beni yıpratıyor çünkü ben İstanbul'da yaşayan bir insan değilim her gün metro veya Tramvay'a binerek sürekli olarak teknik servise gitmek tam bir eziyet. Şimdilik sadece tecrübelerimi yazdım umarım bu sorun kısa süre içerisinde çözülür ve artık cihazımda Control Center uygulamasını kullanabileyim. Teknik servise gittiğim vakit 180W adaptörün daha yüksek W değerine sahip bir adaptörle değiştirilmesini isteyeceğim eğer sizinde bir öneriniz var ise dile getirmeyi unutmayın çünkü bu durumlardan dolayı bende düşünecek kadar kafa kalmadı. Tongfang cihazların ne kadar çoğu modelleri sorunsuz olsa da arada suçlu ve problemli modellerde çıkabiliyor bunun örneği ise T5 v20.3.

Güncelleme :
27 Haziran 2023 cihazımı servise ilettim bayramdan sonra tekrardan gerekli kontroller ve onarımdan sonra arayacaklarını söylediler bekliyorum.

İLERDEKİ GÜNLERDE TEKNİK SERVİSİ PUANLAMASI YAPACAĞIM FAKAT EDİNDİĞİM İLK DENEYİMDE SERVİSLE ANLAŞABİLMEK İÇİN CİHAZINIZIN BİR KAÇ KEZ SERVİSE GÖNDERİLMESİ GEREKİYOR.
Hocam kuzenim de abra serisi vardı. 4 defa cihaz değiştirdiler sayısız tamir yaptılar. Gene devam etti. Sert bir ifadeyle darlamanız veya satıp kurtulmanız gerek. Bu işin çıkışı yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Kaan
Cihazınız değiştikten sonra problemler devam edince üst modele geçirmek için ücret aldılar değil mi? T5 v20.3'de bu sorun kronik olduğundan dolayı sormak istedim.
Hayır,bu kadar cihaz değiştikten sonra hem param pul olmuş hem de iade etmiyorlar,bir de üstüne 1 yıl geçmiş.O an en güvenilir bilgisayarları MSI kasa olduğu için ücretsiz olarak bana o cihazı verdiler ortak noktada bu şekilde buluşmuştuk.Teknik açıdan V22.2 daha donanımlı bir cihazdı,buna rağmen ne garantiyi yeniden başlattılar ne de donanım vs hediye ettiler imzamda gördüğünüz çoğu ekstra şeyi kendim bu bilgisayara ekledim.Güvenilirlik bakımından cihaz MSI olduğu için içim rahat,kasası çok daha kaliteli vs. ancak V22.2'deki yüz tanıma sistemini,estetik tasarımını ve özellikle 2K ekranını bu bilgisayarda arıyorum.

2K ekranı demişken de,değişen 2 bilgisayarda da ölü piksel vardı yazınca hatırladım :)

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
Aynı cihazı kullanıyorum millet bu cihazdan çok dert yanıyor. Kasası kötü falan diyorlar. Isınıyor diyorlar. Şimdiye kadar bir sürü laptop kullandım. orta sınıf diyelim hiç birinin kasası monsterden daha iyi değildi. Evet kasası biraz dar olduğu için ısınma oluyor. Ama i7 işlemcili bu seviyede bana oyunlarda 85-90 derece olmayacak bir cihaz gösterirmisiniz. Üst seviye aşırı pahalı bir cihaz olmasın, mümkünse fiyat performans dengesi olan bir cihaz gösterin.

Kardeşim takılma banada oluyordu geçen facede gördüm sanal bellek falan bişeyler yaptım o takılmadan kurtuldum. Aslında o ara birde 16 gb ram ekledim toplamda 24 gb ram oldu belki bununda etkisi olmuş olabilir. Artık 16 gb ram oyunlarda yetmiyor. Pupg oynarken full ayarlarda 12 gb yakın ram kullanıyor. Sistem zaten boşta ortalama 4-5 gb ram kullanıyor durum böyle olunca takılma yaşanabilir. Ben bulabilirsem o videoyu atarım buraya.
Benim cihazımda CPU sıcaklığım bakımdan sonra 94 lere kadar çıktı fakat bakımdan önce max gördüğüm değer 87'ydi bunuda not ettirdim ve termal macun veya soğutma bloğunun incelenmesini istedim eğer doğru montajı yapılmadıysa vb. ama çok net bir bilgi cihaz güç darboğazı yaşıyor takılma öncesinde fps düşüşü sırasında değerleri almıştım yukarıda var çok belli bir durum.

Arthur61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Samet Albayrak
Benim cihazımda CPU sıcaklığım bakımdan sonra 94 lere kadar çıktı fakat bakımdan önce max gördüğüm değer 87'ydi bunuda not ettirdim ve termal macun veya soğutma bloğunun incelenmesini istedim eğer doğru montajı yapılmadıysa vb. ama çok net bir bilgi cihaz güç darboğazı yaşıyor takılma öncesinde fps düşüşü sırasında değerleri almıştım yukarıda var çok belli bir durum.
oda olabilir hocam ben uzun zamandır turbo boost kapalı oynuyorum.

Arthur61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Samet Albayrak
Hocam bence güç ile alakalı değil, neden dersen zaten önceden gaming laptoplar hem batarya hem adaptörden besleniyordu. Siz dgpu açıkmı oynuyorsunuz.

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
Hocam bence güç ile alakalı değil, neden dersen zaten önceden gaming laptoplar hem batarya hem adaptörden besleniyordu. Siz dgpu açıkmı oynuyorsunuz.
Evet Control Center'ı kaldırdığım vakit böyle bir sorun yaşanmıyor muhtemelen adaptör yetmiyor veya güç darboğazı yaşıyor cihaz yukarıda değerler var takılma anından önceki değerleri almıştım

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
Top Bottom