Merhaba, önceki konularımda bahsetmiştim belki görev vs. vardır, patronumun eve gidip gelmem için verdiği 01' Honda Activa 100 var zaten bir bakım yapma planım vardı karbüratör ayarı, yağ kontrol vs. ama bugün sabah boşluk bulmuşken yağ seviyesini kontrol edeyim dedim ve 1 damla bile yağ gelmedi yağ çubuğuna (kitapçıktaki gibi çıkarıp sildikten sonra tam takmadım sadece gidebildiği yere kadar taktım ilk olarak gelmedi 1 daha yaptım yine gelmedi sonra tamamen çevirip taktım ve geri çıkardım ve sonuç yine 1 damla bile yok.), kısaca yağ hiç yok neredeyse galiba, bugün akşam yağ katacağım 0.8lt yazıyor kitapçığında ve 20w40-20w50 olarak gözüküyor( Antalyada yaşıyorum 10 ile +40 derece aralığı için baktım o yüzden yağ türüne. Şimdiye kadar +1k km yağmışımdır fakat yağ ne zamandan beri böyle bilmiyorum eğer başından beri bu kadar düşükse, içerisine ufak metal tozunun karışmış olmasına karşı eski yağı boşaltayım mı yoksa bunun üzerine mi ekleyerek tamamlamalıyım? Açıkçası aklımdaki fikir eski yağı komple boşaltıp yeni yağ doldurmak ama tıpayı kapatırken tork anahtarım yok ve 14nM yi tam tutturamam. (ustaya değiştirsem yine tork anahtarı kullanmaz ayrı bir konu o
)
Ayrıca eski yağı boşaltırsam eski yağında kontrolünü yapabilmiş olurum öyle de bir durum var ona göre patrona bilgi verebilirim eski yağı bu durumda çıktı, vs gibi
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ayrıca eski yağı boşaltırsam eski yağında kontrolünü yapabilmiş olurum öyle de bir durum var ona göre patrona bilgi verebilirim eski yağı bu durumda çıktı, vs gibi