Motorda egzozdan haksız yere ceza yediğimi düşünüyorum.

ozgurbey1

80+
Reaksiyon skoru
238
Merhaba 3 gün önce trafikte egzozdan ceza yedim (orjinal egzoz). Orjinal olduğunu belirtmeme rağmen polis "ben kesiyorum cezayı sen haklıysan iptal ettirirsin" dedi.
Dün sabah Tüvtürke gittim tespit muayanesi için egzozu onaylamadılar gerekçe olarak "böyle satılabilir ancak bu şekilde kullanamazsın" oldu :D

koskoca chopper motora susturucu taktım anasını satayım 5000 devire kadar sesi scooter gibi. bugüne kadar 1 tane dahi ihlalim cezam yok. Efendi olarak süren iddia ediyorum benim gibi %0,1'dir
sırf böyle bir olay yüzünden motordan soğudum. Olay sesinin değişmesi değil bu şekilde beğendim bu şekilde satın aldım. Boşu boşuna ceza + çekici + otopark + susturucu parası + ordan oraya benzin parası + zaman + sinir stres oldum.

Sosyal medyada gördüğüm o polislere inanmak istemezdim ama gerçeklermiş. Bu hükümetede bu polisler yakışırdı zaten.
DİPNOT; Ses ölçüm cihazı kullanılmadı, Kontrolü yapan erkek polis cezayı sıfır bilgisi olan kadın polise imzalattı ayrıca egzoz orjinal dediğim için "beni uğraştırma yazacak çok daha şey bulurum" diyerek tehdit etti.

İnanır mısın, dün çevirmeye girdik, sadece motorları alıyolardı, bi tane SC egzozlu R6 yı aldılar, cezasız saldılar, aralarındaki muhabbeti duymuş kuzenim, tanıdıkmış felan, 2 tane 450sr lının motorunu tanıyamadılar ayrıca çocuklar 30 dakika dil döktü orjinal diye, ki egzozları orjinaldi. R6 tanıdığı olduğu için muhabbetini etti ve gitti, hatta biz muhabbeti duyduğumuz için biz gidene kadar onu da beklettiler çakmayalım diye. 125, 50, 200cc motorlardan alıyorlar parayı halbu ki para olsa adam niye 125 veya 200 binsin, R6 binen adama bindireceğine, fakire bindiriyor. Neyse yani ben de videolarda görüp inanmıyordum, ama gördüm ki durum içler acısı.

Orada sessiz kalip burada konusmanin manasi yok kanka belki bu dedigim sana kotu bir sey gibi gelirde psikolojik baskiyi yediginde sessiz kalirsan arkasi gelir

Bundan 4 yıl önce e430 aracımız vardı aynı olayı bende yaşadım adam 4.3 motordan 1.5 motor sesi bekliyor.Ben cezai işlemi iptal ettirmiştim.Bu iptal hakkı kazanınca cezayı yazan memuru mahkemeye verme şansınız doğuyormuş ama uğraşmamıştım.

Uygunsuz Dil
Zaten bir bok olamamış vasıfsız insanlar polis oluyor ne bekliyorsun

Orada sessiz kalip burada konusmanin manasi yok kanka belki bu dedigim sana kotu bir sey gibi gelirde psikolojik baskiyi yediginde sessiz kalirsan arkasi gelir
Adam konuşsa daha kötü duruma girecek polisin tehdit ettiğinden bahsetmiş ama sen psikolojik baskıdan bahsediyorsun

Merak etme sessiz kalmadığım için devamında 32.500 tl ceza yedim.. Karşında devlet görevlisi var bir koyun sürüsü var ki polisi "allah" etmişler.

Daşdaşlı olunca ses çıkarmazlar. Sen normal vatandaş olduğun için ceza yazdı sana.
Aynı motor hatta daha yüksek ses çıkaranı kendi adamları kullansa ceza falan yemez

Bundan 4 yıl önce e430 aracımız vardı aynı olayı bende yaşadım adam 4.3 motordan 1.5 motor sesi bekliyor.Ben cezai işlemi iptal ettirmiştim.Bu iptal hakkı kazanınca cezayı yazan memuru mahkemeye verme şansınız doğuyormuş ama uğraşmamıştım.
Cezaya itiraz edeceğim,i motora susturucu ekledim. Uygunluk belgesi alıp sulh ceza hakimliğine itiraz vereceğim ama polisi mahkemeye vermek mantıksız çünkü denk geldiğimde yine aynısını yapabilir. Ben boşu boşuna cebimden 32500 tl ödeyeceğim (inidirimle 24k civarı) çekici otopark vs ekleyince susturucu parası 30kyı geçiyor ve uğraşması cabası. Sadece ceza parası alınıyor, çekiciler vs uğraştırıyor..
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Daşdaşlı olunca ses çıkarmazlar. Sen normal vatandaş olduğun için ceza yazdı sana.
Aynı motor hatta daha yüksek ses çıkaranı kendi adamları kullansa ceza falan yemez
Ya zaten 10 tane motorla aynı çekiciye koydu o bile yasak. Kendileri yasaya uymuyor bizden bekliyorlar.
Ne olursa olsun efendiliği bozmaya gerek yok, adalet öyle ya da böyle onada bir gün lazım olacak.

Bu davalara bakan avukatlar vardır. Eğer gerçekten haklıysan hukuk davası açıp tazminat alabilirsin. İşin hukuki boyutunu bilmediğim için haklı olup olmadığını bilemiyorum.

Merhaba 3 gün önce trafikte egzozdan ceza yedim (orjinal egzoz). Orjinal olduğunu belirtmeme rağmen polis "ben kesiyorum cezayı sen haklıysan iptal ettirirsin" dedi.
Dün sabah Tüvtürke gittim tespit muayanesi için egzozu onaylamadılar gerekçe olarak "böyle satılabilir ancak bu şekilde kullanamazsın" oldu :D

koskoca chopper motora susturucu taktım anasını satayım 5000 devire kadar sesi scooter gibi. bugüne kadar 1 tane dahi ihlalim cezam yok. Efendi olarak süren iddia ediyorum benim gibi %0,1'dir
sırf böyle bir olay yüzünden motordan soğudum. Olay sesinin değişmesi değil bu şekilde beğendim bu şekilde satın aldım. Boşu boşuna ceza + çekici + otopark + susturucu parası + ordan oraya benzin parası + zaman + sinir stres oldum.

Sosyal medyada gördüğüm o polislere inanmak istemezdim ama gerçeklermiş. Bu hükümetede bu polisler yakışırdı zaten.
DİPNOT; Ses ölçüm cihazı kullanılmadı, Kontrolü yapan erkek polis cezayı sıfır bilgisi olan kadın polise imzalattı ayrıca egzoz orjinal dediğim için "beni uğraştırma yazacak çok daha şey bulurum" diyerek tehdit etti.
Hangi motor merak ettim. bu kadar ses çıkartıyor mu cidden?

Keşke uğraşaydın diycektim de hocam nerde olduğumuzu hatırladım iyi yapmışsın dedim. 😂

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,353
Üyeler
185,715
Son üye
Fatih_emin
Geri