Demekki TüvTürkte ölçülmüş ve onaylanmamış ki sende gidip susturucu takmışsın zaten. Konu içerisinde verdiğin bilgilerden gördüğüm kadarıyla ceza gayet yerinde.Tüvtürke gittim tespit muayanesi için egzozu onaylamadılar gerekçe olarak "böyle satılabilir ancak bu şekilde kullanamazsın" oldu.
DİPNOT; Ses ölçüm cihazı kullanılmadı
vardır öylesi sertine denk gelmişsin ama ölçümde olmuş onay verilmemiş demekki var sıkıntı ki onay çıkmamışMerhaba 3 gün önce trafikte egzozdan ceza yedim (orjinal egzoz). Orjinal olduğunu belirtmeme rağmen polis "ben kesiyorum cezayı sen haklıysan iptal ettirirsin" dedi.
Dün sabah Tüvtürke gittim tespit muayanesi için egzozu onaylamadılar gerekçe olarak "böyle satılabilir ancak bu şekilde kullanamazsın" oldu
koskoca chopper motora susturucu taktım anasını satayım 5000 devire kadar sesi scooter gibi. bugüne kadar 1 tane dahi ihlalim cezam yok. Efendi olarak süren iddia ediyorum benim gibi %0,1'dir
sırf böyle bir olay yüzünden motordan soğudum. Olay sesinin değişmesi değil bu şekilde beğendim bu şekilde satın aldım. Boşu boşuna ceza + çekici + otopark + susturucu parası + ordan oraya benzin parası + zaman + sinir stres oldum.
Sosyal medyada gördüğüm o polislere inanmak istemezdim ama gerçeklermiş. Bu hükümetede bu polisler yakışırdı zaten.
DİPNOT; Ses ölçüm cihazı kullanılmadı, Kontrolü yapan erkek polis cezayı sıfır bilgisi olan kadın polise imzalattı ayrıca egzoz orjinal dediğim için "beni uğraştırma yazacak çok daha şey bulurum" diyerek tehdit etti.
Valla, orjinal de olsa rahatsız edici ses veya direk şehir içi olması gereken desibel seviyesini aşıyorsa (inşallah böyle belirli bir limit vardırMerhaba 3 gün önce trafikte egzozdan ceza yedim (orjinal egzoz). Orjinal olduğunu belirtmeme rağmen polis "ben kesiyorum cezayı sen haklıysan iptal ettirirsin" dedi.
Dün sabah Tüvtürke gittim tespit muayanesi için egzozu onaylamadılar gerekçe olarak "böyle satılabilir ancak bu şekilde kullanamazsın" oldu
koskoca chopper motora susturucu taktım anasını satayım 5000 devire kadar sesi scooter gibi. bugüne kadar 1 tane dahi ihlalim cezam yok. Efendi olarak süren iddia ediyorum benim gibi %0,1'dir
sırf böyle bir olay yüzünden motordan soğudum. Olay sesinin değişmesi değil bu şekilde beğendim bu şekilde satın aldım. Boşu boşuna ceza + çekici + otopark + susturucu parası + ordan oraya benzin parası + zaman + sinir stres oldum.
Sosyal medyada gördüğüm o polislere inanmak istemezdim ama gerçeklermiş. Bu hükümetede bu polisler yakışırdı zaten.
DİPNOT; Ses ölçüm cihazı kullanılmadı, Kontrolü yapan erkek polis cezayı sıfır bilgisi olan kadın polise imzalattı ayrıca egzoz orjinal dediğim için "beni uğraştırma yazacak çok daha şey bulurum" diyerek tehdit etti.
++ sırf motorcular değil bende arabalara da dash cam alınmalı, ben de alacağım ama ne zaman. bence çok lazım!Bütün motorcular kask kamerası alsın video ya alıp şikayet etse atılır iş den
Chopper diyor knk, Hayalet sürücününkindenHangi motor merak ettim. bu kadar ses çıkartıyor mu cidden?
Egzoz sesini olabildiğince kıssın bence nazik ve peluş bir ses çıkmalıValla, orjinal de olsa rahatsız edici ses veya direk şehir içi olması gereken desibel seviyesini aşıyorsa (inşallah böyle belirli bir limit vardır) kabul olmaması normal. Napalım yani yarış arabası veya motoru getirip şehirde gezelim sokağı değil komple 2-3 mahalleyi mi titretelim öttürelim. Yazını pek net de anlayamadım ceza yazdılar mı? Yazdılarsa, bu susturucuyu taktıktan sonra mı oldu? Susturucuyu taktıktan sonra hiç bir alet kullanmadan ses ölçümü fln yapılmadıysa dediğin gibi, sana katılıyorum. Haksız yere ceza yemişsin. Bir de dediğin gibi tavırları da götüyse, evet, sanırım polis kadın varya, sende gücünü denemiş
Onun dışında zaten üstüne düşeni yapmışsın, ses yapıyor diye susturucu takmışsın. Bu arada Ankara Sincan'da harbi tüm caddeyi titreten biri var, olum aşağıda karakol var. Burdan bir ileri bir geri gitti, sonra yine ileri gitti amaç ne ise hava atacaksan göremedim ne yazık ki. Kurye diyeceğim saat 00.30-01.00 gibiydi ne kuryesi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
++ sırf motorcular değil bende arabalara da dash cam alınmalı, ben de alacağım ama ne zaman. bence çok lazım!
Chopper diyor knk, Hayalet sürücününkinden![]()
O kadar da abartmayalım daEgzoz sesini olabildiğince kıssın bence nazik ve peluş bir ses çıkmalı
K light 202, chopper hocam. 200 ccHangi motor merak ettim. bu kadar ses çıkartıyor mu cidden?
Hocam siz okumamışsınız "egzoz orjinal" devlet satılırken bundan vergisini alıyorsa egzoz dahil karışamaz, satışına izin vermeyecek ya da ücretsiz egzoz değişimi sağlayacaklar.Demekki TüvTürkte ölçülmüş ve onaylanmamış ki sende gidip susturucu takmışsın zaten. Konu içerisinde verdiğin bilgilerden gördüğüm kadarıyla ceza gayet yerinde.
Hocam, bunun bir Harley Davidson olduğunu sanmıyorum. Arkadaşın da belirttiği gibi bu, RKS’nin düşük cc’li bir chopper modeli. Polis böyle bir tutum sergilediyse ve ardından TÜVTÜRK de bu yönde karar verdiyse, egzozunda deformasyon olabilir ya da ikinci el aldıysan önceki sahibi üzerinde oynamış olabilir. Zaten düşük cc olduğundan stok egzozla çok fazla ses çıkarması mümkün olduğunu düşünmüyorumValla, orjinal de olsa rahatsız edici ses veya direk şehir içi olması gereken desibel seviyesini aşıyorsa (inşallah böyle belirli bir limit vardır) kabul olmaması normal. Napalım yani yarış arabası veya motoru getirip şehirde gezelim sokağı değil komple 2-3 mahalleyi mi titretelim öttürelim. Yazını pek net de anlayamadım ceza yazdılar mı? Yazdılarsa, bu susturucuyu taktıktan sonra mı oldu? Susturucuyu taktıktan sonra hiç bir alet kullanmadan ses ölçümü fln yapılmadıysa dediğin gibi, sana katılıyorum. Haksız yere ceza yemişsin. Bir de dediğin gibi tavırları da götüyse, evet, sanırım polis kadın varya, sende gücünü denemiş
Onun dışında zaten üstüne düşeni yapmışsın, ses yapıyor diye susturucu takmışsın. Bu arada Ankara Sincan'da harbi tüm caddeyi titreten biri var, olum aşağıda karakol var. Burdan bir ileri bir geri gitti, sonra yine ileri gitti amaç ne ise hava atacaksan göremedim ne yazık ki. Kurye diyeceğim saat 00.30-01.00 gibiydi ne kuryesi
++ sırf motorcular değil bende arabalara da dash cam alınmalı, ben de alacağım ama ne zaman. bence çok lazım!
yeni ehliyet aldığını gördüm foruma daha önce bu konuda yazmış. tahminen sıfır almış olsa bile egzoz deforme oldu veya yerinden çıktı vs herhangi bir durumdan dolayı fazla sesli çalışıyordu. ama görmeden etmeden tam olarak bir şey denilemezBayi çıkışından itibaren tek bir susturucusuna/egzoz elemanına dahi dokunulmadı değil mi?
Cezayı susturucu öncesi yazdılar ama egzoz orjinal. şehir içi zaten pek kullanmıyorum hele ki kurallara uygunsuz bir şekilde hiç kullanmıyorum. Evet cihaz vs kullanmadılar..Valla, orjinal de olsa rahatsız edici ses veya direk şehir içi olması gereken desibel seviyesini aşıyorsa (inşallah böyle belirli bir limit vardır) kabul olmaması normal. Napalım yani yarış arabası veya motoru getirip şehirde gezelim sokağı değil komple 2-3 mahalleyi mi titretelim öttürelim. Yazını pek net de anlayamadım ceza yazdılar mı? Yazdılarsa, bu susturucuyu taktıktan sonra mı oldu? Susturucuyu taktıktan sonra hiç bir alet kullanmadan ses ölçümü fln yapılmadıysa dediğin gibi, sana katılıyorum. Haksız yere ceza yemişsin. Bir de dediğin gibi tavırları da götüyse, evet, sanırım polis kadın varya, sende gücünü denemiş
evetBayi çıkışından itibaren tek bir susturucusuna/egzoz elemanına dahi dokunulmadı değil mi?
yani ben bu şekilde aldım o zaman satış yapılırkende muayane zorunlu olmalı. Herkes çok iyi bilmek zorunda değil kiHocam, bunun bir Harley Davidson olduğunu sanmıyorum. Arkadaşın da belirttiği gibi bu, RKS’nin düşük cc’li bir chopper modeli. Polis böyle bir tutum sergilediyse ve ardından TÜVTÜRK de bu yönde karar verdiyse, egzozunda deformasyon olabilir ya da ikinci el aldıysan önceki sahibi üzerinde oynamış olabilir. Zaten düşük cc olduğundan stok egzozla çok fazla ses çıkarması mümkün olduğunu düşünmüyorum