Neler Yeni

Motosiklet almak istiyorum önerileriniz?

Rilroalpt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
734
İsim
Eren Emirhan Tuner
Instagram
eren.emirhan_tuner
Steam
rilro59
Twitter
rilroalpt
Discord
Ril/Eren#2440
YouTube a "Motora yeni başlayacaklara motorsiklet önerileri" yazarsan bin tane video bulursun.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,158
İsim
Murat Orhan

GirayHan

80+ Platinum
hocam 1000cc motorların gaz ayarı çok hassas o makineyle en iyi ihtimal takla atarsınız en kötü ihtimal hayatınızın sonuna kadar sakat kalırsınız hiç trafik tecrübesi olmayan biri böyle bir motor alırsa kötü ihtimal çok büyük ihtimalle kaçınılmaz olur mantıklı değil en azından 250cclik bir makineyle başlayın (ki bence başlangıçta o bile fazla ama) 6-12 ay sonrasında zx6r şeklinde devam edersiniz
güzel başladın fakat sonu iyi bitmedi. neden ? anlatayım.
250 cc ile başlayan biri 12 aylık dönem sürecinde ortalama kışları çıkarırsak 120 gün motor sürer. bu da hergün kendini zorlasa günde 300km'den 120 günde 30 bin km'ye tekabül eder. 12 ay sonunda 600cc 4 silindir bir makinaya geçtiği vakit 30bin km'lik bir tecrübesi olur. Bu kesinlikle yeterli bir tecrübe değildir. bu arada verdiğim örnek çok uç günde kimse 300km yol yapmaz abartarak anlatıyorum ki kafalarda canlansın. yeni başlayan birinin ara makinaya geçmesi lazım ara makina dediğimiz motorlar da 250 500 arasına konumlandırılmış çift silindir yumuşak makinalar. bu dönemde de ortalama yeni başlayan birinin 250cc'de ortalama 2 yıl bir fiil ara makinada da yine ortalama 2 yıl bir fill motor kullanması lazım. neden mi ? reflexler kolay gelişmez çünkü. bilek hakimiyeti tecrübe ile oluşur. bu süreçte yaşacağı trafikte ki riskleri de absorbe edebilir. ama 12 ay sonunda direkt olarak 600 cc bir makina ile motora başlarsa refleksler oturmadığı ve trafik tecrübesi algısı yeterli olmadığı için muhakkak bir süre sonunda patlayacaktır çünkü altında ki makina hatayı absorbe edemez. tecrübe de olmayınca erken biten bir ömürle sonuçlanır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

güvenli ve yaşlanana kadar motor süren ihtiyarları görüyorsunuzdur. sırrı bu işte. acele etmemek aynı bilgisayar oyunu gibi tüm tuşlara basmadan yavaş yavaş tecrübe kazanmak. bu olduğunda torununuzu arkanıza atıp motorla gezdirebilirsiniz. motosiklet araba gibi değildir. tecrübesi farklıdır aceleye gelmez. tabi uzun yaşamak istiyorsanız...

rave

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,045
İsim
Ahmet Şeker
güzel başladın fakat sonu iyi bitmedi. neden ? anlatayım.
250 cc ile başlayan biri 12 aylık dönem sürecinde ortalama kışları çıkarırsak 120 gün motor sürer. bu da hergün kendini zorlasa günde 300km'den 120 günde 30 bin km'ye tekabül eder. 12 ay sonunda 600cc 4 silindir bir makinaya geçtiği vakit 30bin km'lik bir tecrübesi olur. Bu kesinlikle yeterli bir tecrübe değildir. bu arada verdiğim örnek çok uç günde kimse 300km yol yapmaz abartarak anlatıyorum ki kafalarda canlansın. yeni başlayan birinin ara makinaya geçmesi lazım ara makina dediğimiz motorlar da 250 500 arasına konumlandırılmış çift silindir yumuşak makinalar. bu dönemde de ortalama yeni başlayan birinin 250cc'de ortalama 2 yıl bir fiil ara makinada da yine ortalama 2 yıl bir fill motor kullanması lazım. neden mi ? reflexler kolay gelişmez çünkü. bilek hakimiyeti tecrübe ile oluşur. bu süreçte yaşacağı trafikte ki riskleri de absorbe edebilir. ama 12 ay sonunda direkt olarak 600 cc bir makina ile motora başlarsa refleksler oturmadığı ve trafik tecrübesi algısı yeterli olmadığı için muhakkak bir süre sonunda patlayacaktır çünkü altında ki makina hatayı absorbe edemez. tecrübe de olmayınca erken biten bir ömürle sonuçlanır.

güvenli ve yaşlanana kadar motor süren ihtiyarları görüyorsunuzdur. sırrı bu işte. acele etmemek aynı bilgisayar oyunu gibi tüm tuşlara basmadan yavaş yavaş tecrübe kazanmak. bu olduğunda torununuzu arkanıza atıp motorla gezdirebilirsiniz. motosiklet araba gibi değildir. tecrübesi farklıdır aceleye gelmez. tabi uzun yaşamak istiyorsanız...
doğru haklısın ölmeden en iyi ihtimalle sürebilmesi için öyle demiştim benim görüşüme göre 125 cc 1 yıllık tecrübe 250cc 1yıllık tecrübe ondan sonra 600 cc olabilir ancak yoksa öncesinde yine çok riskli

GirayHan

80+ Platinum
doğru haklısın ölmeden en iyi ihtimalle sürebilmesi için öyle demiştim benim görüşüme göre 125 cc 1 yıllık tecrübe 250cc 1yıllık tecrübe ondan sonra 600 cc olabilir ancak yoksa öncesinde yine çok riskli
haklısın. acele etmemek lazım. şakası yok motosikletin birde bazı sürücüler doğuştan yeteneklidir bazıları ise geç öğrenir refleksler geç gelişir. öneri verirken her zaman taban kullanıcı tipini baz almak lazım ki karşı tarafı riske atmayalım.
acele etmeyen kademe kademe motor değiştiren biri çok çok daha az hata yapıyor çok daha kendine hakim motor kullanıyor. ben bu uyarıları yaparken gençleri düşünüyorum çünkü erken ölüyorlar. kazaları açıp bakıyorum ölenler hep genç maalesef. işin bu boyutu da var. internet çağında her türlü bilgi var ama bazı arkadaşlar youtuber'ları baz alıyor ( çoğu sponsorludur ) Mümkünse sürüş eğitimi almak en doğru hamle yeni başlayan biri için.

• Beğen
Reaksiyonlar: rave

elprofessor

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
789
İsim
Selahattin Yarar
İlgilendiği Kategoriler
Telefon,Oyun Konsolları
Instagram
bigr0zz
Aslında almak hiç aklıma gelmemişti ama sürekli instagram ve yt gibi platformlarda önüme çıkıyorlar. Baya bi merak sardım ilk kez başlicam hayatımda sürdüğüm 2 tekerli tek araç bisiklettir. Bana hem hız değeri yüksek trafiğe çıkabilen uzun yol yapan ve konforlu bir motosiklet önerir misiniz?. Ayrıca bu işlerden anlayanlar ekipmanda önerebilirmi bütçede sorun yok siz önerin yeter.

Bu motosiklet gözüme güzel geldi ama replika diyince anlamadım anlatıcak varmı?

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Söylemeyi unuttum motosikletin tipi benim için çok önemlidir kawasakinin tiplerini çok seviyorum. Kısacası kurye motoru olmasın gerisi önemsiz.
Motor almamanız önerim.

POLAT ALEMDAR_

80+ Silver
Hocam kusurs bakmayında hevesimi neden kırıyorsunuz dediğim gibi ilk kez sürücem hiçbir bilgim yok lütfen böyle yapmayalım.
Hocam iyi misiniz? Direkt 1000cc motora binmek ne? Canınızı yol kenarında mı buldunuz? Hangi ehliyet yürü ile kullanacaksınız? Böyle motorları kullanmak için A ehliyet lazım. Ve başlangıç olarak 125cc sonrasında 250cc 600cc ve isterseniz 1000cc olarak tercih etmeniz lazım.

Motor almamanız önerim.
Ben de araba almanızı önermem.

İCarL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
Metehan Özel
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Toplama - Donanımlar - Ekran hataları - Sistem Toplama.
Hocam iyi misiniz? Direkt 1000cc motora binmek ne? Canınızı yol kenarında mı buldunuz? Hangi ehliyet yürü ile kullanacaksınız? Böyle motorları kullanmak için A ehliyet lazım. Ve başlangıç olarak 125cc sonrasında 250cc 600cc ve isterseniz 1000cc olarak tercih etmeniz lazım.

Ben de araba almanızı önermem.
Çıktık bi serüvene artık.

elprofessor

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
789
İsim
Selahattin Yarar
İlgilendiği Kategoriler
Telefon,Oyun Konsolları
Instagram
bigr0zz

HDogus

80+ Bronze
hocam çok motorsikletten anlamam ama tek bildiğim ilk defa kullanacak biri bu motorla başa çıkamaz saygılar :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,100
Üyeler
163,945
Son üye
osmanmedia
Top Bottom