Neler Yeni

Yardım Motosikleti Nerede Muhafaza Etmeliyim ? Yardım PLS

Kaporta Eray

80+ Bronze
kanka çok sakınan göze çöp batar bu kadar takıntılı olma bu konuda bi tane sağlam zincir al kapının önündeki demirlere bağla

GirayHan

80+ Platinum
@blackjacktr hocam tekrardan merhabalar kask ve eldiven öneriniz var mı acaba ? ben polikarbon yapıda MT Revenge 2 almayı düşünüyorum önerir misiniz? ?
Merhaba , Bütçen nedir ? Umarım kullandığın telefonun bütçesinden fazladır. :)

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,758
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
Apartman içine sığınağa koyma fikrinden kesinlikle vazgeçmelisin. Daha yakın zamanda bir deprem oldu oturduğun yerde deprem olması durumunda o motorun deprem anında dışarı çıkanları nasıl engelleyecegini de düşünmelisin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Furkan Bircan
Öncelikle motoru içeriye sokma ve aşağı sığınağa sokma fikrinden vazgeç çünkü çok zahmetli ve adım kadar eminim ki üşeneceksin bir süre sonra.
Alman gerekenler kaliteli bir kesilmez zincir, kaliteli bir disk kilidi ve branda. Paran varsa takip ve alarm sistemleri de taktırabilirsin Turuncu,mototakip vs. Ama firmalar ile görüş eğer elektrik tesisatında kesme biçme yapılıyorsa yaptırma. Ucuzundan bir alarm al sadece aküye bağla sadece alarm özelliğini kullan o da yeterli olur.

Motorun yeşille işaretli şekilde olduğunu arkasının dışarıya baktığını var sayalım veya önü dışarıya baksın çok fark etmez nasıl olsa branda sericeksin üzerine. Kesilmez zincirini ince demirlere değil de kalın bir demire sabitlemen gerek ve havada durması lazım yer ile temas etmemesi gerek. O yüzden merdiven ve kalın olan demir arasındaki boşluktan bir ucunu geçirip zincirin kilit kısmını ise sallandırman gerek ki olası bir zinciri hareket ettirmeleri durumunda sarsıntı olsun ve alarm devreye girsin.

İkinci kısımda ise bir adet (Abus olabilir) kaliteli bir disk kilidi almalısın. Bunu da zinciri geçirdiğin jant aralığının hemen üstüne zincirin üstüne koy ki zincir hareket ederse o da etkilensin ve ötsün.

Brandayı küçük veya çok bol almaman gerekli motoru tamamen kapatmalı zinciri taktıktan sonra brandayı geçirip disk kilidi görünmeyecek şekilde brandayı geçir mümkünse disk kilidinin altına doğru geçir ki brandayı da hareket ettirirlerse disk kilidi devreye girsin. Brandayı örttükten sonra herhangi bir nalbur veya birmilyoncudan kancalı lastik alabiliyorsan iyi olur. Bagaj lastiği diye de geçer. Bir ucunu sağ ayak pegine sabitleyip selenin üstünden geçirirerek diğer taraftaki sol ayak pegine de diğer ucunu sabitlersen kedilerin girmesini ve gelecek olan hırsızın brandayı kaldırmak için onu da çıkarması gerekeceği için extra ucuz bir önlem almış olursun.

Bu arada motoru koymak için çok güzel bir yerin var. Çoğu kişinin bu imkanları bile yok. Ve bir de bu işaretlediğimiz yerden kendi odanın camından bakınca rahatlıkla görebiliyor musun o önemli. Çünkü insanın içine bir kurt düşebiliyor arada bakıp kendini rahatlatabilirsin. Çünkü daha önceden bir çalınma durumu oldu ise aynı kişinin sanıp yine dadanabilirler ama sen hazırlıklı olmalısın. :)

Alarm ve takip konusunda gelirsek de. Bu sistemler pahalı olabilirler bütçe bakımından ne durumdasın bilemiyorum ama taktırırsan çok rahat olabilirsin çünkü en ufak sarsıntıda bile bildirim yollar ve alarm çalar. Aynı zamanda da anlık takip sağlayabilirsin. Eğer bu takip sistemleri bütçeni aşar ise ve bir iPhone kullanıcısı isen AirTag alabilirsin. Ucuz yollu işe yarama ihtimali az da olsa iş görebilir. Önlemler bu kadar daha ne yapasın. :D

Bu arada alacağın motor ne ve bunlardan önce ekipmanların tam mı? Hepsinden önce bunları bilmek de faydalı olur onlara göre extradan bilgi verebiliriz.

Edit : Son bir şey var. Moto garajlar. Eğer park ettiğin yerden araba vs geçmiyor ise branda şeklinde söylediğim tüm şeyleri yaparsan ve extra olarak güvenlik önlemi istiyorsan moto garajlar en azından caydırıcılık olarak iş görür.
Bir de çevre binalarda kapalı otoparkı olan bir bina var mı? Veya site tarzı bir yer güvenliği olan. Karşınızdaki ev site tarzı bir yere benziyor ondan soruyorum. Kapalı olmasa da güvenliği var ise açık olması da önemli değil nasıl olsa sizin apartmanınızdan daha güvenli olur ve bir çok motorun arasında daha güvenli olur.

Alıntıyı görüntüle
Hocam değerli bilgileriniz için çok teşekkürler tavsiyelerinizi uygulayacağım.Sağolun
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhaba , Bütçen nedir ? Umarım kullandığın telefonun bütçesinden fazladır. :)
şuanlık max 10 bin hocam acil alınması gerekenleri alıp geriye kalanları bir sonraki aya atabilirim

Apartman içine sığınağa koyma fikrinden kesinlikle vazgeçmelisin. Daha yakın zamanda bir deprem oldu oturduğun yerde deprem olması durumunda o motorun deprem anında dışarı çıkanları nasıl engelleyecegini de düşünmelisin.
Anladım hocam haklısınız. Tavsiyeniz için teşekkürler

Öncelikle motoru içeriye sokma ve aşağı sığınağa sokma fikrinden vazgeç çünkü çok zahmetli ve adım kadar eminim ki üşeneceksin bir süre sonra.
Alman gerekenler kaliteli bir kesilmez zincir, kaliteli bir disk kilidi ve branda. Paran varsa takip ve alarm sistemleri de taktırabilirsin Turuncu,mototakip vs. Ama firmalar ile görüş eğer elektrik tesisatında kesme biçme yapılıyorsa yaptırma. Ucuzundan bir alarm al sadece aküye bağla sadece alarm özelliğini kullan o da yeterli olur.

Motorun yeşille işaretli şekilde olduğunu arkasının dışarıya baktığını var sayalım veya önü dışarıya baksın çok fark etmez nasıl olsa branda sericeksin üzerine. Kesilmez zincirini ince demirlere değil de kalın bir demire sabitlemen gerek ve havada durması lazım yer ile temas etmemesi gerek. O yüzden merdiven ve kalın olan demir arasındaki boşluktan bir ucunu geçirip zincirin kilit kısmını ise sallandırman gerek ki olası bir zinciri hareket ettirmeleri durumunda sarsıntı olsun ve alarm devreye girsin.

İkinci kısımda ise bir adet (Abus olabilir) kaliteli bir disk kilidi almalısın. Bunu da zinciri geçirdiğin jant aralığının hemen üstüne zincirin üstüne koy ki zincir hareket ederse o da etkilensin ve ötsün.

Brandayı küçük veya çok bol almaman gerekli motoru tamamen kapatmalı zinciri taktıktan sonra brandayı geçirip disk kilidi görünmeyecek şekilde brandayı geçir mümkünse disk kilidinin altına doğru geçir ki brandayı da hareket ettirirlerse disk kilidi devreye girsin. Brandayı örttükten sonra herhangi bir nalbur veya birmilyoncudan kancalı lastik alabiliyorsan iyi olur. Bagaj lastiği diye de geçer. Bir ucunu sağ ayak pegine sabitleyip selenin üstünden geçirirerek diğer taraftaki sol ayak pegine de diğer ucunu sabitlersen kedilerin girmesini ve gelecek olan hırsızın brandayı kaldırmak için onu da çıkarması gerekeceği için extra ucuz bir önlem almış olursun.

Bu arada motoru koymak için çok güzel bir yerin var. Çoğu kişinin bu imkanları bile yok. Ve bir de bu işaretlediğimiz yerden kendi odanın camından bakınca rahatlıkla görebiliyor musun o önemli. Çünkü insanın içine bir kurt düşebiliyor arada bakıp kendini rahatlatabilirsin. Çünkü daha önceden bir çalınma durumu oldu ise aynı kişinin sanıp yine dadanabilirler ama sen hazırlıklı olmalısın. :)

Alarm ve takip konusunda gelirsek de. Bu sistemler pahalı olabilirler bütçe bakımından ne durumdasın bilemiyorum ama taktırırsan çok rahat olabilirsin çünkü en ufak sarsıntıda bile bildirim yollar ve alarm çalar. Aynı zamanda da anlık takip sağlayabilirsin. Eğer bu takip sistemleri bütçeni aşar ise ve bir iPhone kullanıcısı isen AirTag alabilirsin. Ucuz yollu işe yarama ihtimali az da olsa iş görebilir. Önlemler bu kadar daha ne yapasın. :D

Bu arada alacağın motor ne ve bunlardan önce ekipmanların tam mı? Hepsinden önce bunları bilmek de faydalı olur onlara göre extradan bilgi verebiliriz.

Edit : Son bir şey var. Moto garajlar. Eğer park ettiğin yerden araba vs geçmiyor ise branda şeklinde söylediğim tüm şeyleri yaparsan ve extra olarak güvenlik önlemi istiyorsan moto garajlar en azından caydırıcılık olarak iş görür.
Bir de çevre binalarda kapalı otoparkı olan bir bina var mı? Veya site tarzı bir yer güvenliği olan. Karşınızdaki ev site tarzı bir yere benziyor ondan soruyorum. Kapalı olmasa da güvenliği var ise açık olması da önemli değil nasıl olsa sizin apartmanınızdan daha güvenli olur ve bir çok motorun arasında daha güvenli olur.

Alıntıyı görüntüle
@CFK’ Hocam sizlerin tavsiye ettiğiniz disk kilidi ve zincir modeli var mı ? ayrıyeten kask (mt revenge 2 düşünüyorum) mont ve eldiven tavsiyeniz var ise almak isterim.

Son düzenleme:

GirayHan

80+ Platinum
Hocam değerli bilgileriniz için çok teşekkürler tavsiyelerinizi uygulayacağım.Sağolun

şuanlık max 10 bin hocam ilerleyen acil alınması gerekenleri alıp geriye kalanları bir sonraki aya atabilirim
Güzel, bilinçli ekipman parasına yatırım yapan akıllı motorcuları görmek güzel :) Gelişme var. Çünkü kaza yaptığında telefonu kullanabilmek için kafalarımızın yerinde olması gerekiyor ondan özellikle vurgu yaptım bu konuya :)

3 çeşit kabuk yapısı var. Yıllardır süre gelen şekilde üretime devam ediliyor.

karbon
fiberglass
polikarbon.
Polikarbon 'un yanında karbon yazması kafaları karıstırabilir bunlar üreticilerin oyunudur. asıl adı termoPLASTİK'tir.
sertleştirilmiş plastikten yapılır. belli ölçüde korur.

Ben sana kask markası önereceğim meteryalleri sen bulacaksın.

shoei
arai
nolan
agv
Bell
caberg

Bu markalar arasından bakmaya çalış, öncelik karbon yada fiberglass kabuk olmalı. ayrıca kask'ın dot tarihine bakmalısın 5 yıldan fazla rafta bekleyen kaskı satın almamalısın ve kaskı satın almadan önce üretim tarihini satıcıya sormalısın. Bilmiyorum derse o satıcıdan uzaklas :) Kaskın üretiminde kullanılan iç köpüğü'nün kafalarımızı darbe esnasında koruyabilmesi için sertleşmemiş olması lazım yani yeni üretilmiş olmalı. Kaskı taktığında kask yanaklara baskı yapmalı kafanda ıken elınle saga sola cevırmeye calıstıgında kafan kaskın ıcınde yüzmemeli. Kask kafa üstünden baskı yapmamalı. Yanaklarda ki baskı 2 hafta içinde düzenli kullanımda geçer. Önemli olan tam kafa üstünden baskı yapmasın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Furkan Bircan
Güzel, bilinçli ekipman parasına yatırım yapan akıllı motorcuları görmek güzel :) Gelişme var. Çünkü kaza yaptığında telefonu kullanabilmek için kafalarımızın yerinde olması gerekiyor ondan özellikle vurgu yaptım bu konuya :)

3 çeşit kabuk yapısı var. Yıllardır süre gelen şekilde üretime devam ediliyor.

karbon
fiberglass
polikarbon.
Polikarbon 'un yanında karbon yazması kafaları karıstırabilir bunlar üreticilerin oyunudur. asıl adı termoPLASTİK'tir.
sertleştirilmiş plastikten yapılır. belli ölçüde korur.

Ben sana kask markası önereceğim meteryalleri sen bulacaksın.

shoei
arai
nolan
agv
Bell
caberg

Bu markalar arasından bakmaya çalış, öncelik karbon yada fiberglass kabuk olmalı. ayrıca kask'ın dot tarihine bakmalısın 5 yıldan fazla rafta bekleyen kaskı satın almamalısın ve kaskı satın almadan önce üretim tarihini satıcıya sormalısın. Bilmiyorum derse o satıcıdan uzaklas :) Kaskın üretiminde kullanılan iç köpüğü'nün kafalarımızı darbe esnasında koruyabilmesi için sertleşmemiş olması lazım yani yeni üretilmiş olmalı.
Motorda kaporta sürücü olunca ekipman en önemlisi :)
Marka tavsiyeleriniz için teşekkürler bu hafta sonu hepsini detaylı şekilde araştırırım.
Eldiven ve mont konusunda tavsiyeleriniz var mı ?

GirayHan

80+ Platinum
Motorda kaporta sürücü olunca ekipman en önemlisi :)
Marka tavsiyeleriniz için teşekkürler bu hafta sonu hepsini detaylı şekilde araştırırım.
Eldiven ve mont konusunda tavsiyeleriniz var mı ?
var. ama sadece eldiven ve mont değil. eldiven mont ve pantolon ve bot

Mont: revit quantum 2 h2o bir tık pahalı dainese tercih edilebilir ( deri titanyum korumalı )
Pantolon : https://riderdenim.com/motosiklet-pantolonu uygun fiyatlıdır alışkanlık kazanmak için öneririm sonrasında revit dainese'ye geçilebilir aynı zamanda sırıtmaz avm çarşı pazar gezilebilir bu modellerle ( asvaltta sürtünürken sıcaklık 1000 dereceyi bulabiliyor tavuk fırında 240 derecede pişer)
Eldiven : revit yada dainese, Bilek koruması parmak üstü kevlar ve avuç içi kevlar olmalı mevsime göre seçilebilir yazlık yada kışlık
Bot : Almayacaksın biliyorum ama yazlık yada kışlık bilek koruması olan herhangi bir marka olabilir. :)

bonus outlet : https://www.motoventooutlet.com/
bonus kask test : https://sharp.dft.gov.uk/helmets/

yukarda mt revenge yazmışsın sharp testinden 5 yıldızlı o kask bu arada. Bilgin olsun.

Son düzenleme:

CFK’

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
313
İsim
Cefika

şuanlık max 10 bin hocam acil alınması gerekenleri alıp geriye kalanları bir sonraki aya atabilirim

Anladım hocam haklısınız. Tavsiyeniz için teşekkürler

@CFK’ Hocam sizlerin tavsiye ettiğiniz disk kilidi ve zincir modeli var mı ? ayrıyeten kask (mt revenge 2 düşünüyorum) mont ve eldiven tavsiyeniz var ise almak isterim.
Kask olarak MT Targo Pro ve MT Blade 2 SV önerebilirim bildiğim bir model yeni ve kaliteli. Daha kaliteli olsun dersen AGV, Arai, HJC, Nexx, Scorpion modellerine bakabilirsin. Mont olarak held, spidi, dainese, revit markalarına göz atabilirsin. Eldivende alpinestars, furygan, spigen, scoyco. Dizlik veya pantolon da almalısın. Ve motosiklet botu veya ayakkabısı bilekli olursa daha iyi olur. Eğer alacağın montta sırt koruması yoksa extradan sırt koruması da almalısın.

Zincir olarak ben G-80 10mm kesilmez zincir kullanıyorum ama G80 13mm de bakabilirsin. Kesilmez dediğine bakma bu arada hırsıza kilit dayanmaz. :) Disk kilidi olarak Abus disk kilitlerine bakabilirsin örnek model olarak Abus 7000 ve Abus 8077 Granit bildiğim modeller arasında.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,043,228
Üyeler
165,492
Son üye
Yuryy
Top Bottom