Mouselerdeki DPI değeri nedir

whoamii

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,634
DPI yükseldikçe kalite de yükselir mi yoksa tam tersine düşer mi? DPI değerleri hakkında pek bilgim yok biraz bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler şimdiden.

hayır ne kadar piksel gitti ni gosteriyor tam oalrk bilmiyorum ama fazla dpi demek iyi demek değildir.

Kısaca şöyle açıklıyım ;

DPI yükseldikçe mouse daha hızlı hareket etmeye başlar.
DPI'ı mouse hassasiyeti gibi düşünebilirsin. Bunu da CSGO'daki sensitivity ayarına benzetebilirsin. Ne kadar yüksek olursa o kadar hızlı hareket etmeye başlar.
DPI arttıkça kalite artar diye bir olay da söz konusu değildir.
Eğer kendi mouse'unda DPI tuşu varsa ona basarak test edebilirsin. DPI değerin arttıkça Mouse ekranda çok daha hızlı hareket etmeye başlayacak.
Oyunlarda genelde Profesyonel oyuncular 400, 800 veya 1600 kullanır. Daha yukarısını kullanan daha görmedim.

DPI yükseldikçe kalite de yükselir mi yoksa tam tersine düşer mi? DPI değerleri hakkında pek bilgim yok biraz bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler şimdiden.
DPI değeri yükseldikce farenin okuma hassasiyetide artar kısaca ne kadar yüksek okadar hassas, fps oyunları için yüksek değerleri tercih edebilirsiniz

Mouse almadan önce hep yüksek dpi mouselere baktım ama 800de kullanıyorum hep 4800de falan mouseyi hareket ettirmeden ekranın sonuna gidiyor imleç

DPI arttıkça kalite artmaz. DPI farenizin hassasiyetidir, DPI arttıkça fareniz harekete daha duyarlı olacaktır.

Mesela bir yere nişan alacaksın.
DPI Yüksek:
I I I I I I I I I I I I I I buralara nişan alabilirsin (çizgilerin arasında 3cm var diyelim)
DPI Düşük:
I I I I I I I I I I (çizgilerin arasında 4cm var diyelim)
buralara nişan alabilirsin. Ama fark buradaki kadar büyük değil. Ve dpı yüksekse mouse çok oynak olur

DPI değeri yükseldikce farenin okuma hassasiyetide artar kısaca ne kadar yüksek okadar hassas, fps oyunları için yüksek değerleri tercih edebilirsiniz
Mesela bir yere nişan alacaksın.
DPI Yüksek:
I I I I I I I I I I I I I I buralara nişan alabilirsin
DPI Düşük:
I I I I I I I I I I
buralara nişan alabilirsin. Ama fark buradaki kadar büyük değil. Ve dpı yüksekse mouse çok oynak olur
DPI arttıkça kalite artmaz. DPI farenizin hassasiyetidir, DPI arttıkça fareniz harekete daha duyarlı olacaktır.
Teşekkürler agalar saolun

Dots Per Inch demek. Yani İnç Başına Nokta Sayısı. Kısaca mouse imlecinin hızını belirler.
Post automatically merged:

Bazı yerlerde CPI diye de geçer.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,044
Üyeler
191,026
Son üye
1swenchEFSANESI
Geri