Çözüldü✓ Moza R3 ve G29 Shifter Forza Horzion 5'de Çoklu Usb İle Çalışır Mı?

trlkls

80+
Katılım
28 Ocak 2024
Mesajlar
24
Reaksiyon skoru
6
Merhaba arkadaşlar, iyi forumlar.
Yakın zamanda G29 direksiyon setimi iade ederek Moza R3 modelini satın aldım. Bu direksiyon seti konusunda oldukça yeniyim. Her ne kadar şimdilik pek başarılı olamasam da, Assetto Corsa ve Forza Horizon 5 ağırlıklı oynayarak alıştırma yapıyor, aynı zamanda ayarlarımı oturtmaya çalışıyorum.
Duyduğuma göre, Forza Horizon 5’te ekipmanlar ayrı ayrı tanınmak yerine, tek bir cihaz olarak tanıtılması gerekiyor. Bu durumun bir çözümü olduğunu da yine bazı kaynaklardan duydum ama çözüm göremedim. G29’dan R3 modeline geçtiğim için G29 vites kolumu artık Moza direksiyon tabanına bağlayamıyorum. Bu yüzden vites kolunu USB aparatı ile doğrudan bilgisayara bağlamam gerekecek.

Sorum şu:
Forza Horizon 5’te direksiyon ve vites kolunu ayrı cihazlar olarak tanıtıp sorunsuz şekilde kullanmayı başaran var mı? Yardımcı olabilecek veya bu konuda bilgisi olan arkadaşların deneyimlerini duymak isterim.
 
Çoklu USB
FH5'te çoklu USB desteklenir. Ayrı USB bağlantı noktalarına sahip birden fazla cihaz kullanıyorsanız, oyun bunları otomatik olarak tanımayabilir veya yalnızca birini onaylayabilir. Örneğin, direksiyonunuz çalışabilir ancak pedallarınız çalışmayabilir. Birden fazla cihaz kullanıyorsanız veya cihazları ayrı USB bağlantı noktalarına takılıysa, oyun içinde özel bir direksiyon profili oluşturmanız gerekir. Doğrudan bağlanmadıkları sürece oyun bunları otomatik olarak eşlemez.

USB anahtarları kullanmamanızı öneririz. Bunun yerine, bilgisayarınızdaki özel USB 3.0 portlarını kullanın. Direksiyonunuzu USB 3.0 portlarından çıkarıp tekrar takmaktan kaçının. Bu olduğunda, bazı direksiyonların hatalı bir VIDPID (USB cihazları için Satıcı Kimliği, Ürün Kimliği) ürettiği bilinmektedir. Direksiyonunuzun oyunla doğru bir şekilde çalışması için, onunla ilişkilendirilmiş doğru VIDPID'ye sahip olması gerekir.forzanın sitesinde buldum yardımcı olur mu bilmem
 
Usb aparatı alıp shifteri bağladım bilgisayara sonra oyuna girip kontrollerden vitesleri eşledim ve oldu hiç bir sorun yaşamadan forzada direkt olarak oynayabiliyorum
 
Hocam öncelikle HAYIRLI olsun ve uzun cevabınız için vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim bende şuan g29 var ondan hangi cihaza geçsem zaten büyük fark hissedeceğimi biliyorum fakat t300rs GT yerine moza önerenler olduğu için kafam karıştı zaten daha elimdeki cihazı satmadım satmayı düşünüyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada t300rs GT den memnunmusunuz herahngi bir kötü yanı varmım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sağ olun, dün sipariş verdim henüz kullanmadım, ancak araştırdığımda T300 RS GT için öne çıkan en önemli olumsuz yorum motorun ısınması ile alakalı oluşan sorunlar. Örneğin yoğun ve uzun süreli FFB kullanımında (%80-100 arası devirlerde) aşırı ısınma koruma modu devreye giriyor ve motorda güç otomatik olarak düşürülüyor. Bu da yarış sırasında FFB kaybına maruz bırakıyor sizi. Hatta %0'a kadar tamamen FFB'nin ortadan kalktığı durumlar şikayet edilmiş. Bu durum çok nadiren olsa da, güvenilir çözüm için fanı devamlı olarak yüksek devirde çalıştırma önerisi veriliyor. Bu durum Moza R3'te asla yok örneğin. Aşırı uzun kullanımda dahi havacılık sınıfı aliminyum alaşım gövdesi sayesinde motorun ısıyı kasaya iletmesini sağladığı ve pasif soğutma ile iç aksamın ısınmadan stabil çalıştığını anlatıyorlar. Bu sizin için bir tercih sebebi olabilir mesela.

Hocam bu noktada sizin nasıl kullanıcı olduğunuz önemli, örneğin bende G29 ve T150 kullanmış birisi olarak hiçbir zaman FFB'i %40'ın yukarısına çekmedim. Haliyle benim bu sorunları yaşama imkânım inşallah hiç olmayacak gibi. G29 zaten FFB olarak neredeyse hissiz bir direksiyon ve FFB artırıldığında sadece tangur-tungur bir direksiyon kalıyor elinizde. T150 bile pürüzsüz net bir FFB sağlıyordu ve sürüş hissiyatı çok daha gerçekçi oluyordu. O yüzden Moza R3'ün DD avantajı yerine, benim kullanımıma yeterli T300 RS GT'yi tercih ettim. Dayanıklı metal iç yapısı, fan destekli sıcaklık kontrolü, fırçasız motoru ve çift kayış sistemi ile 4 Nm tork ürettiği için zaten yeterli çok yeterli bir güce sahip. T150 bile 2Nm ile harikalar yaratıyordu kendi sınıfında.

Moza R3'ün en büyük dez avantajı fren ölü noktası, fren-gaz hassasiyetinin yetersiz kaldığı. Bütçeniz var daha iyi bir set alırsanız Moza R3 bence daha önde, ama stok pedallar ile devam edecekseniz bu konuyu iyice araştırıp karar verin. T300 içinde frenlerden memnun olmayanlar var, bu biraz kişisel tercihlerden kaynaklanıyor ama bilinen sorun R3'ün ölü bölgesinin varlığı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu mesajı yanlış yere attım silebilir misiniz? Özür dilerim.
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

   

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,121
Mesajlar
10,391,753
Üyeler
183,387
Son üye
SaeYeon
Geri
Top