Dostum çok iyi gidiyorsun tam gaz devam böyle işlevsel uygulama tanıtmayaMerhaba, bu konuda MS Office'i ve bu yazılımın sahip olduğu docx. xlsx. .pptx gibi temel ofis belgelerini düzenlemek için korsan ofis aramanıza gerek olmadığını anlatıyorum. Ofise 3 harika alternatif vardır. Konu başında sizleri davet ediyorum: MS Office korsan ise bilgisayarınızdan kaldırın ve söyleyeceğim bu 3 alternatiften birini kullanmaya başlayın.
Öncelike ben bir Google fanboyuyum. Yani her şeyde Google'ın servisini (varsa) öncelikli olarak kullanırım. Yani takvimim Google Takvim, müzik uygulamam YouTube Music, Not uygulamam Google Keep, bulut sürücüm Google Drive, yapılacaklar listem Google Tasks, video konferans görüşme uygulamam Google Meet ve hepimizin kullandığı Gmail.
Ve bu fanboyluktan dolayı ilk sırayı Google Docs'a veriyorum.
1-Google Dökümanlar
Google Dökümanlar, Google Drive'ınıza bağlı çalışan bulut tabanlı çevrimiçi bağlantı gerektiren Google'ın ofis paketidir. 15 GB'a kadar ücretsizdir. Normal bir lise öğrencisinin bu hatta üni öğrencisinin bile bu 15 GB'ı kolay kolay bitirebileceğini zannetmiyorum. Fakat diyelim ki bitti. Yükseltme yapmak zorundasınız. Size iyi bir haberim var. Google Drive ücretleri Microsoft'a kıyasla çok çok çok çok çok çok çok ucuz.
Ücretler aşağıdaki gibidir:
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
100 GB'lık alanın yıllığı sadece 58 TL! Bu da aylık 4,83 TL yapar. Ki bu bir çikolata parası bile değil.
Temelde aşağıdaki ürünleri içerir:
Sizin de adlarından anlayacağınız üzere Dökümanlar Word'ün, E-Tablolar Excel'in, Google Slaytlar ise Powerpoint'in bir alternatifidir. Üstelik bu servislerin arkasında Google olduğunu bilmek insana ayrıca bir güven vermektedir. MS Office kullanmanıza gerek kalmadan en azından korsan MS Office kullanmanıza gerek kalmadan https://drive.google.com adresinden kullanım sağlayabilirsiniz.
- Google Dökümanlar
- Google E-Tablolar
- Google Slaytlar
Alıntıyı görüntüle
Yeni butonuyla bu belgelerden istediğinizi açabilirsiniz.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Google Dökümanlar'ın en sevdiğim yanı Google Takvim, Google Tasks ve Google Keep ile organize bir şekilde çalışabilmesidir. Yanda sağda gördüğünüz panelde bu servislerin logosunu görebilirsiniz.
2- LibreOffice
Açık kaynak kodlu Linux işletim sistemlerinde gelen tamamen ve tamamen ücretsiz olan bilgisayara indirilip çevrimdışı kullanılabilen istifade edilebilen bir ofis yazılımıdır. Üstelik kullanımı MS Office'ten çok da farklı değildir. Eğer ki Google Dökümanlar kullanmıyor olsaydım LibreOffice kullanırdım. Şu an ana makinemde Linux kurulu. Ve teoride LibreOffice kullanıyorum. Ve yeni gelen son güncellemeyle yepyeni bir arayüz getirilmiş. Modern, estetik, kolay ulaşılabilir bir arayüze sahip.
LibreOffice sadece Linux'ta mı? Hayır, tabi ki. Ben sadece Linux'ta hazır geldiğini yazdım. Yoksa Linux'un yanında Windows ve MacOS'de de kullanılabilir durumdadır.
Arayüzü birebir MS Office'mi, hayır. Arayüz çok mu farklı her şeyi yeniden mi öğrenmem lazım, hayır! Eğer MS Office biliyorsanız sanki hayatınız boyunca kullanmış gibi LibreOffice de kullanabilirsiniz. Çünkü benziyorlar. Eğer bir nokta renk skalası bile farklı olsa ben farklı derdim. Yani demeye çalıştığım şey birebir MS Office olmamamasından dolayı kişinin kullanmaması saçma olur çünkü çok benziyorlar.
LibreOffice ofis paketi aşağıkdaki ürünleri içerir:
Sizlere aşağıya fotoğraflarını bırakıyorum:
- Writer (Word alternatifi)
- Calc (Excel alternatifi)
- Impress (Powerpoint alternatifi)
LibreOffice Starter:
Alıntıyı görüntüle
LibreOffice Writer:
Alıntıyı görüntüle
LibreOffice Calc:
Alıntıyı görüntüle
LibreOffice Impress:
Alıntıyı görüntüle
Gördüğünüz gibi ara yüzü çok şık. İndirmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Ana Sayfa | LibreOffice Özgür Ofis Yazılımı - LibreOffice Özgür Ofis Yazılımı
LibreOffice ana sayfası, ofis takımı, indir, açık kaynaklar, açık kaynak, özgür yazılım, LibreOffice, ücretsiz yazılımtr.libreoffice.org
3-Office 365 Online
Buna resim vesaire koymayacağım. Özellik de belirtmeyeceğim. Çünkü zaten biliniyor. Bu Office'in online versiyonu. Sadece 5 GB'lık ücretsiz alan var. Bunun yanında çevrimdışı kullanılamaz. Masaüstü programı dört haneli rakamlara ulaşmakta yıllık bazda. Ama online versiyonu tamamiyle ücretsiz. Bildiğimiz Word, Excel...