Neler Yeni

Msi Afterburnerdan Temp Limit Kısmak

FatihKvk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Fatih Kavlak
Merhabalar Gigabyte Windforce RTX 2060 6 GB ekran kartına sahibim oyunda 82-83 dereceyi görüyor diye msi afterburner kurcaladım ve temp limiti 75 derece yapıp power limit'i %100 yaptım sonuç olarak oyun cidden 75-76 derecelerde çalıştı bunun ekran kartıma ne zararı olur? Yani çok güzel düşük derece vermesi.
1659299354698.png

Kyuten

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Shimazu
Anladığım kadarıyla fanlar 75 dereceyi gördüğünde %100 yükte çalışıyor. Bu durumda hiç bir sorun yok. Onun yerine direk oyuna girdiğinde fan speedi kendin de yüzde olarak ayarlayabilirsin. Bu hiç bir sorun arz etmez.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,308
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
FPS' in düşebilir. Kartın hızını yavaşlatmış olabilir.

NespaY

80+ Silver
Merhabalar Gigabyte Windforce RTX 2060 6 GB ekran kartına sahibim oyunda 82-83 dereceyi görüyor diye msi afterburner kurcaladım ve temp limiti 75 derece yapıp power limit'i %100 yaptım sonuç olarak oyun cidden 75-76 derecelerde çalıştı bunun ekran kartıma ne zararı olur? Yani çok güzel düşük derece vermesi. Alıntıyı görüntüle
Kasanızın marka modeli nedir?

FatihKvk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Fatih Kavlak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anladığım kadarıyla fanlar 75 dereceyi gördüğünde %100 yükte çalışıyor. Bu durumda hiç bir sorun yok. Onun yerine direk oyuna girdiğinde fan speedi kendin de yüzde olarak ayarlayabilirsin. Bu hiç bir sorun arz etmez.
Öbür türlü 83 e eşitlersem bu sefer 83 derecede çalışıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kasanızın marka modeli nedir?
Delta Spectre RGB
Mesaj otomatik birleştirildi:

FPS' in düşebilir. Kartın hızını yavaşlatmış olabilir.
Fps düşüşü pek görmedim en azından denediğim oyunda

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Merhabalar Gigabyte Windforce RTX 2060 6 GB ekran kartına sahibim oyunda 82-83 dereceyi görüyor diye msi afterburner kurcaladım ve temp limiti 75 derece yapıp power limit'i %100 yaptım sonuç olarak oyun cidden 75-76 derecelerde çalıştı bunun ekran kartıma ne zararı olur? Yani çok güzel düşük derece vermesi. Alıntıyı görüntüle

Sağlıklı bir hareket yaptığınızı söyleyemem. Düzgün bir UV uygulayın temp limite ve power limite dokunmayın daha sağlıklı olur.

FatihKvk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Fatih Kavlak
Sağlıklı bir hareket yaptığınızı söyleyemem. Düzgün bir UV uygulayın temp limite ve power limite dokunmayın daha sağlıklı olur.
uv yapmak istemiyorum ama 83 derecede çalışıyor ve çok sinir bozucu , 75 de çalıştırıp 3 fps eksik hatta hiç fps düşürmeden yapabiliyorsa power ı kıstığım halde daha mantıklı olmaz mı düşükte kullanmam

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
uv yapmak istemiyorum ama 83 derecede çalışıyor ve çok sinir bozucu , 75 de çalıştırıp 3 fps eksik hatta hiç fps düşürmeden yapabiliyorsa power ı kıstığım halde daha mantıklı olmaz mı düşükte kullanmam

Durum şöyle oluyor kart sağlıksız bir şekilde çekirde hızı düşürüyor, teknik olarak zaten UV yapmış oluyorsunuz kart keyfine düşürmüyor o sıcaklığı bir götürüsüde var tabii. O yüzden sağlıklı olması için voltaj ile beraber çekirdek hızını düşün düzgün olsun.

FatihKvk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Fatih Kavlak
Durum şöyle oluyor kart sağlıksız bir şekilde çekirde hızı düşürüyor, teknik olarak zaten UV yapmış oluyorsunuz kart keyfine düşürmüyor o sıcaklığı bir götürüsede var tabii. O yüzden sağlıklı olması için voltaj ile beraber çekirdek hızını düşün düzgün olsun.
Yani olduğu gibi mi bırakayım yoksa ikisini eşitleyip kartı %90 güçte kullanıp 77-78 derece mi alayım?

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Yani olduğu gibi mi bırakayım yoksa ikisini eşitleyip kartı %90 güçte kullanıp 77-78 derece mi alayım?

Power limit ile Temp limite dokunmayın olduğu gibi kalsın, CTRL + F ile yada direk Curve editor buttonunda ulaşabildiğiniz kısımdan detaylı UV ayarı yapıp test edin.

FatihKvk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Fatih Kavlak
Power limit ile Temp limite dokunmayın olduğu gibi kalsın, CTRL + F ile yada direk Curve editor buttonunda ulaşabildiğiniz kısımdan detaylı UV ayarı yapıp test edin.
Sanki düşük sıcaklık vermesi daha iyi geldi bana ama o zaman eski halinde bırakıyorum

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Sanki düşük sıcaklık vermesi daha iyi geldi bana ama o zaman eski halinde bırakıyorum

Dediğim gibi zaten kart o sıcaklığa düşmek için çekirdekte kısımlar yapıyor ama sağlıklı bir şekilde yapılmadığı için bir iş yaparken yada oyun oynarken hata verebilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,045,262
Üyeler
165,786
Son üye
XBeratX
Top Bottom