Neler Yeni

Çözüldü✓ MSI ANAKART YÜZÜNDEN PC KAPANIYOR

Malia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Tufan Martin
Merhaba,

Geçenlerde Donanım Arşivi Instagram hesabından paylaşılan aşağıda linkini bırakmış olduğum anakartı satın aldım ve bilgisayarıma sorunsuz montaj yaptım.

Her şey güzel PC açılıyor hatta Gaming Mod + XMP açık bütün donanımlarım sorunsuz anakart sisteminde gözüküyor ama nasıl bir sorunsa Windows'ta dolaşırken birken bir program açınca gidiyor ne zaman ve nasıl olacağı belli değil bazen o programda kapanmıyor bazan Windows açıldığında parola girme yeri geldiği anda kapanıyor 2 gün boyunca her çözümü aradım fakat bi çare bulamadım. Bütün donanımları tek tek yedekleri ile değiştirdim denedim en son eski anakartı taktım sorunsuz devam etti.

Donanımlarımı kesinlikle sorunsuz montajladım eminim. Sistem: Ryzen 5 5600X, RTX 3060 12GB, Crucial Ballistix 8+8 3200Mhz Ram, 750W Cooler Master PSU, Rampage XHORSE Kasa.

Sizce ürünü iade etmeli miyim yoksa herhangi bir çözüm yolu var mıdır ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,975
İsim
Emre Zengin
Merhaba,

Geçenlerde Donanım Arşivi Instagram hesabından paylaşılan aşağıda linkini bırakmış olduğum anakartı satın aldım ve bilgisayarıma sorunsuz montaj yaptım.

Her şey güzel PC açılıyor hatta Gaming Mod + XMP açık bütün donanımlarım sorunsuz anakart sisteminde gözüküyor ama nasıl bir sorunsa Windows'ta dolaşırken birken bir program açınca gidiyor ne zaman ve nasıl olacağı belli değil bazen o programda kapanmıyor bazan Windows açıldığında parola girme yeri geldiği anda kapanıyor 2 gün boyunca her çözümü aradım fakat bi çare bulamadım. Bütün donanımları tek tek yedekleri ile değiştirdim denedim en son eski anakartı taktım sorunsuz devam etti.

Donanımlarımı kesinlikle sorunsuz montajladım eminim. Sistem: Ryzen 5 5600X, RTX 3060 12GB, Crucial Ballistix 8+8 3200Mhz Ram, 750W Cooler Master PSU, Rampage XHORSE Kasa.

BIOS'u sıfırlayıp hiçbir ayara dokunmayınca sorun devam ediyor mu?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,975
İsim
Emre Zengin
evet BİOS sıfırladım ve BİOS yükseltmesi yaparak da denedim sonuş aynı.
Bu işlemcinin güç pinlerini hepsini bağladın dimi? Bu arada Gaming Mod varsayılan olarak açık geliyorsa onu kapat.

Malia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Tufan Martin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu işlemcinin güç pinlerini hepsini bağladın dimi? Bu arada Gaming Mod varsayılan olarak açık geliyorsa onu kapat.
Evet işlemci güç pinleri bağlı gaming mod kendiliğinden açık gelmiyor, yardımların için teşekkürler ürünü iade edeceğim ürün yorumlarını okudum aynı sıkıntıyı yaşayan 4-5 kişi daha olmuş onlarda benim gibi kafa patlatmışlar ve sorunu çözememişler.

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,368
İsim
Berk
Merhaba,

Psu ve ramlerde problem olma ihtimalini değerlendirdiniz mi?

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
MSI üzerinde GP serisinde çeşitli değişik şeylerin çok olduğunu düşündüğüm bir seri ve genelde önermiyorum bu yüzden. Gereken tüm şeyleri yapmış gibisiniz. Doğrudan iade alacaklarını düşünmüyorum öncesinde onlar veya sizin servise göndermenizi isteyeceklerdir.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,293
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
İade et geç uğraşmaya değmez bu soruna çözüm bulabileceğini sanmıyorum benim de MSİ Z370A vardı kapat yapınca asla kapanmıyordu reset atıyordu başka anakart takınca düzeliyordu, aldığım kişiye sorunu ilettim ve değişim yapmıştı. İkinci el almıştım.

Malia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Tufan Martin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkürler iade ettim bende bu anakartı şuandan itibaren tavsiye etmiyorum çözümü olmayan sorunlar boşa giden zaman bıktım. :confused:

Top Bottom