böyle yanıyor herhalde cpudan kaynaklı üzerinde cpu yazıyor çünküBeyaz olan vga idi ekran kartı sorun çıkarıyor olabilir.
İşlemci önceden ne vardı? Şimdi ne takılı? BIOS'u güncellememiş olabilir misin?Arkadaşlar cpu sıfır ekran kartını da testini yapıp yeni aldım montajını yaptım anakarttan beyaz ışık yanıyor sistem açılmıyor ve herhangi bir şekilde ne masaüstü geliyor ne de biosa giriş yapabiliyorum yardım ederseniz sevinirim
önceden R5 1600 takılı idi şimdi 3600 takılı bios güncel mi bilmiyorum çünkü biosda açılmıyorİşlemci önceden ne vardı? Şimdi ne takılı? BIOS'u güncellememiş olabilir misin?
Anakartın tam modeli nedir?önceden R5 1600 takılı idi şimdi 3600 takılı bios güncel mi bilmiyorum çünkü biosda açılmıyor
Anakartın tam modeli nedir?
Bir bu dediğim şekilde BIOS sıfırlamasını yap bakalım. Eğer görüntü gelmezse Ryzen 5 1600'ü geri takıp sistemi tekrar çalıştır.
sağolun dediğiniz şeyleri denerim ama eski işlemciyi sattım maksat denemek amaçlı R3 1200 almayı düşünüyorum sıkıntı olmaz değil miBir bu dediğim şekilde BIOS sıfırlamasını yap bakalım. Eğer görüntü gelmezse Ryzen 5 1600'ü geri takıp sistemi tekrar çalıştır.
- Bilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasa üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. RAM'leri çıkardıktan sonra JBAT1 yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda tornavidayı 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri A2 ve B2 (2. slot ve 4. slot olarak) geri takıp sistemi çalıştır.
Alıntıyı görüntüle
Sıkıntı olmaz hocam.sağolun dediğiniz şeyleri denerim ama eski işlemciyi sattım maksat denemek amaçlı R3 1200 almayı düşünüyorum sıkıntı olmaz değil mi
başka bir yöntemi var mı denedim olmadı çünkübios sıfırla tekrar dene