Neler Yeni

Yardım MSI G272QPF monitör çok nemli geldi. İade etmeli miyim ?

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
402
İsim
Jiyu
Bütçe
8000
MSI G272QPF E2 model 2K 180 monitör siparişim geldi. Test sonuçlarını paylaşıyorum:
Not: Monitörü ilk açtığımda çok nemliydi, parmağımla dokunduğumda bile ıslak hissediyordum.
Işık sızması ve ghosting muhabbetlerinden çok anlamıyorum ama monitörü ilk açtığımda kenarlardan dışarı ışık yayıyordu.
Yardımcı olur musunuz arkadaşlar sizce ne yapmalıyım? Başka hangi testleri yapmalıyım?
Monitör, kablo ve ekran kartlarını değiştirdiğim halde display/hdmi sinyal yok hatası tekrar alıyorum.
Sorunun anakart ya da BIOS'tan kaynaklandığını düşünüyorum. Bu konuda yardımcı olur musunuz?
PC'yi açtığımda monitör sinyal yok deyip kapanıyor bir sonra anca açılıyor. Aynı durum ASUS monitör'de de vardı.
Tamamen karanlık ortamda telefon kamerası ile çektim. Sizce hangi ayarlarda ve modda kullanmalıyım?
Son olarak , satıcı amazon olduğu için stokta olmadığı zaman sadece iade edebiliyorum.. Asus'u 7800 , MSI'ı 8300. Böyle böyle artıyor..
Asus VG27AQ3A iade edilen monitörün test sonuçları ile karşılaştırır mısınız ?

Ekler

• MSI IŞIK SIZMASI 1.jpg
    MSI IŞIK SIZMASI 1.jpg
    74.5 KB · Hit: 45
  • MSI IŞIK SIZMASI 11.jpg
    MSI IŞIK SIZMASI 11.jpg
    78.6 KB · Hit: 44
  • MSI IŞIK SIZMASI 111.jpg
    MSI IŞIK SIZMASI 111.jpg
    118.4 KB · Hit: 39
  • MSI IŞIK SIZMASI 1111.jpg
    MSI IŞIK SIZMASI 1111.jpg
    78.2 KB · Hit: 38
  • MSI IŞIK SIZMASI 1123.jpg
    MSI IŞIK SIZMASI 1123.jpg
    73.2 KB · Hit: 38
  • MSI IŞIK SIZMASI 1234.jpg
    MSI IŞIK SIZMASI 1234.jpg
    111 KB · Hit: 37
  • MSI IŞIK SIZMASI 11111.jpg
    MSI IŞIK SIZMASI 11111.jpg
    74.9 KB · Hit: 37
  • MSI IŞIK SIZMASI 1123456.jpg
    MSI IŞIK SIZMASI 1123456.jpg
    107.5 KB · Hit: 36
  • MSI IŞIK SIZMASI 11234123.jpg
    MSI IŞIK SIZMASI 11234123.jpg
    99.7 KB · Hit: 33
  • MSI IŞIK SIZMASI 112312446.jpg
    MSI IŞIK SIZMASI 112312446.jpg
    74.9 KB · Hit: 34
  • MSI GHOSTİNG 1.jpg
    MSI GHOSTİNG 1.jpg
    192.1 KB · Hit: 33
  • MSI GHOSTİNG 2.jpg
    MSI GHOSTİNG 2.jpg
    219.3 KB · Hit: 33
  • MSI GHOSTİNG 3.jpg
    MSI GHOSTİNG 3.jpg
    192.2 KB · Hit: 26
  • MSI GHOSTİNG 4.jpg
    MSI GHOSTİNG 4.jpg
    177.6 KB · Hit: 29
  • MSI GHOSTİNG 5.jpg
    MSI GHOSTİNG 5.jpg
    168 KB · Hit: 43

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Yaptiğınız testler anlamsız çünkü hepsini yanlış yapmışsınız.

Ama tekrar istemeyeceğim. Zira dediğiniz kadar ışık sizması varsa iade/değişim yapın direk.

Ek olarak sinyal yok hatası monitörün kaynak seçiminin otomatikte olmasından kaynaklı. Monitör ayarlarından kaynak kısmını hangi kablo ile bağladiysaniz onu yaparsanız (DP ise DP, HDMI ise HDMI) sinyal yok hatasını almazsınız

• Beğen
Reaksiyonlar: Jiyu

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
402
İsim
Jiyu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ama tekrar istemeyeceğim. Zira dediğiniz kadar ışık sizması varsa iade/değişim yapın direk.

Ek olarak sinyal yok hatası monitörün kaynak seçiminin otomatikte olmasından kaynaklı. Monitör ayarlarından kaynak kısmını hangi kablo ile bağladiysaniz onu yaparsanız (DP ise DP, HDMI ise HDMI) sinyal yok hatasını almazsınız
Joystik üzerinden DP seçili zaten. Neden anlamsız olsun , asus monitör'de de benzer testleri paylaştım iade etmem söylendi.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Joystik üzerinden DP seçili zaten. Neden anlamsız olsun , asus monitör'de de benzer testleri paylaştım iade etmem söylendi.
Şu attiklarınıza bakarak yorum yapan insanlar monitörden anlamıyordur. Açıklamakla uğraşamadım önceki mesajla ama madem sordunuz cevaplayayim:

1) Telefon kamerasıyla çektiğiniz ile gözünüzle gördüğünüz sızma ve parlama bir olmaz. Gördüğünüze yakın çekmeniz çok çok zordur ki siz de çekememişsiniz. Bu resimlerden yorum yapilamaz. Dediğim gibi bariz bir sızma varsa direk iade/değişim.
ÖNEMLİ NOT: SIZMA İLE GLOW YANİ PARLAMAYI KARIŞTIRMAYIN. BU REHBERİMDEN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ:

2) Ghosting testi diye attığınız testler TAMAMEN hatalı. Bunların hiçbiri ghosting değil. Testi yanlış yaptığınız için çıkan kopya görüntüler. Gözünüzle baktığınızda görmezsiniz bunları. Bu TESTİN MUCİDİNİN sırf bu konu hakkında şu makalesini okursanız yanlış olarak birebir sizinkini anlattığinı görebilirsiniz:
Aynı şekilde testi böye yapan Modart, PC Hocası gibi kanallar da yanliş yapıyorlar. Evet, bir ghosting testi yapmayı bile bilmiyorlar.
Yine sitenin kurucusunun ve testin mucidinin doğru yöntemi gösterdiği çok basit ve kısa bir videosu var. Ona bakarak doğrusunu paylaşabilirsiniz (Ve evet bu kadar kısa ve basit bir şeyi milyonluk spons- aman öhm teknoloji kanalları bilmiyor):

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
402
İsim
Jiyu
Şu attiklarınıza bakarak yorum yapan insanlar monitörden anlamıyordur. Açıklamakla uğraşamadım önceki mesajla ama madem sordunuz cevaplayayim:

1) Telefon kamerasıyla çektiğiniz ile gözünüzle gördüğünüz sızma ve parlama bir olmaz. Gördüğünüze yakın çekmeniz çok çok zordur ki siz de çekememişsiniz. Bu resimlerden yorum yapilamaz. Dediğim gibi bariz bir sızma varsa direk iade/değişim.
ÖNEMLİ NOT: SIZMA İLE GLOW YANİ PARLAMAYI KARIŞTIRMAYIN. BU REHBERİMDEN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ:

2) Ghosting testi diye attığınız testler TAMAMEN hatalı. Bunların hiçbiri ghosting değil. Testi yanlış yaptığınız için çıkan kopya görüntüler. Gözünüzle baktığınızda görmezsiniz bunları. Bu TESTİN MUCİDİNİN sırf bu konu hakkında şu makalesini okursanız yanlış olarak birebir sizinkini anlattığinı görebilirsiniz:
Aynı şekilde testi böye yapan Modart, PC Hocası gibi kanallar da yanliş yapıyorlar. Evet, bir ghosting testi yapmayı bile bilmiyorlar.
Yine sitenin kurucusunun ve testin mucidinin doğru yöntemi gösterdiği çok basit ve kısa bir videosu var. Ona bakarak doğrusunu paylaşabilirsiniz (Ve evet bu kadar kısa ve basit bir şeyi milyonluk spons- aman öhm teknoloji kanalları bilmiyor):
Test sonuçlarını sizlere nasıl gösterebilirim peki ?
Kendim anlayamadığım için elimden geldiğince paylaşmaya çalışıyorum. Diğer türlü açılan forumlar , çekilen videolar bomboş olur :(
Bahsettiğiniz ışık sızması ve glow farkını anlamaya çalışacam ama bence ışık bildiğiniz sızıyor.
Asus'u 7800'e aldım , msı'ı da 8300 aldım ama şu an bu bütçede amazondan alabileceğim monitör yok :(
Stokları bittiği için değişim yapamıyoruz diyorlar , ben ne yapacağım o zaman :/

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,286
İsim
Emir

Işık süzmesi testi nasıl yanlış?Yani tam olarak nesi yanlış aynı monitörü alma evresindeyim direkt olarak siyah ekran yapıp ışık süzmesine bakılmıyor mu?

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
402
İsim
Jiyu
Karanlık ortamda , hiç ışık yokken fotoğraf ile çektim. Çekmeden size nasıl gösterebilirim bilmiyorum :(
Mesaj otomatik birleştirildi:

Monitörün ilk geldiğinde nemli olması ileride sorun oluşturur mu ? kutusunu açtım ,monitör çok nemliydi.
Parmağımla dokunduğumda elim su oluyordu ve sadece arka kısmı değil , ekran kısmı da öyle :(

Bunu da iade edersem ne alacağım ? amazon'da monitör yok :(

Son düzenleme:

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Test sonuçlarını sizlere nasıl gösterebilirim peki ?
Kendim anlayamadığım için elimden geldiğince paylaşmaya çalışıyorum. Diğer türlü açılan forumlar , çekilen videolar bomboş olur :(
Bahsettiğiniz ışık sızması ve glow farkını anlamaya çalışacam ama bence ışık bildiğiniz sızıyor.
Asus'u 7800'e aldım , msı'ı da 8300 aldım ama şu an bu bütçede amazondan alabileceğim monitör yok :(
Stokları bittiği için değişim yapamıyoruz diyorlar , ben ne yapacağım o zaman :/
Işık sızması ve glow testini bana göstermenize gerek yok. Glow ile farklarını anlatan bir rehberimi attım. Ayırması gayet basit. Oradan önce onu öğrenin. Işık sızması olduğundan eminseniz ve rahat seçebildiğiniz kadar sızma varsa direk iade/değişim.

Ghosting testi için de rehber attım. O şekilde çekip paylaşın.

Aynı şeyleri tekrar tekrar yazmayayım. Normalde foruma bakmıyorum bile size dönerim dediğim için yazıyorum.
Işık süzmesi testi nasıl yanlış?Yani tam olarak nesi yanlış aynı monitörü alma evresindeyim direkt olarak siyah ekran yapıp ışık süzmesine bakılmıyor mu?
Yanlış olan paylaşma şekli. Kendi gözüyle bakması yeterli. Burada fotoğraf atmamalı. Fotoğraftan anlayamayız çünkü.
Karanlık ortamda , hiç ışık yokken fotoğraf ile çektim. Çekmeden size nasıl gösterebilirim bilmiyorum :(

Monitörün ilk geldiğinde nemli olması ileride sorun oluşturur mu ? kutusunu açtım ,monitör çok nemliydi.
Parmağımla dokunduğumda elim su oluyordu ve sadece arka kısmı değil , ekran kısmı da öyle :(

Bunu da iade edersem ne alacağım ? amazon'da monitör yok :(
Nemli olmamalıydı. Elektronik kuru ortamda saklanır. İleride bir sorun çıkarabilir mi net bir şey söyleyemem. Eğer içi de nemlendiyse su oksitlenmeye neden olabilir. Bu da ileride bozulmasına yol açabilir.

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
402
İsim
Jiyu
Işık sızması ve glow testini bana göstermenize gerek yok. Glow ile farklarını anlatan bir rehberimi attım. Ayırması gayet basit. Oradan önce onu öğrenin. Işık sızması olduğundan eminseniz ve rahat seçebildiğiniz kadar sızma varsa direk iade/değişim.

Ghosting testi için de rehber attım. O şekilde çekip paylaşın.

Aynı şeyleri tekrar tekrar yazmayayım. Normalde foruma bakmıyorum bile size dönerim dediğim için yazıyorum.

Yanlış olan paylaşma şekli. Kendi gözüyle bakması yeterli. Burada fotoğraf atmamalı. Fotoğraftan anlayamayız çünkü.

Nemli olmamalıydı. Elektronik kuru ortamda saklanır. İleride bir sorun çıkarabilir mi net bir şey söyleyemem. Eğer içi de nemlendiyse su oksitlenmeye neden olabilir. Bu da ileride bozulmasına yol açabilir.
İçinin nemli olup olmadığını bilmiyorum fakat monitör arka kısmı ve ekranı nemliydi dediğim gibi :(
Rehbere bakacağım teşekkürler. Sanırım amazon monitör stokları gelince başka bir şey alıp iade edeceğim..
Amazon'un kendisinden alıyoruz karşılaştığımız şeye bak ya :(

Çok nemli olması ve ışık sızması vb. sorunlar ileride sorun çıkarır diye endişeleniyorum :(
İade etmediğim senaryoda bir kaç ay sonra sorun çıksa elimde kalır yani ürün.

Son düzenleme:
Kamerada iso ayarı yapılmadan direk karanlık ortamda çekerseniz çok absürt gözükür. İsterseniz deneyin gözle gördüğünüzle telefonda çekilen fotoğrafın alakası olmaz. Işık sızmasıda olduğundan çok çok fazla gözükür. Çıplak gözle sizi rahatsız ederse eğer iade edilir. Direk düz resimle yorum yapılması yanıltabilir insanları. Şu resmi gören örneğin ben monitörü alırsam böyle gözükecek hiç almayayım der vazgeçer. Yanlış testler insanları yanıltır.

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
402
İsim
Jiyu
Kamerada iso ayarı yapılmadan direk karanlık ortamda çekerseniz çok absürt gözükür. İsterseniz deneyin gözle gördüğünüzle telefonda çekilen fotoğrafın alakası olmaz. Işık sızmasıda olduğundan çok çok fazla gözükür. Çıplak gözle sizi rahatsız ederse eğer iade edilir. Direk düz resimle yorum yapılması yanıltabilir insanları. Şu resmi gören örneğin ben monitörü alırsam böyle gözükecek hiç almayayım der vazgeçer. Yanlış testler insanları yanıltır.
İso dediğiniz şeyi nasıl yapabilirim acaba ? test sonuçlarını nasıl göstereyim size

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
402
İsim
Jiyu
valorant oynarken 3-4 ms , cs oynarken de 4-7 arası ms alıyorum.
Monitör'ü 1 ms GTG olarak almadık mı ? neden 1 ms alamıyorum. Cs2'de 4-7 arası çok fazla değil mi?
Asus monitörde devalo da 3-4 ms alıyordum , fps sınırı kaldırınca 2.5 falan oluyordu ama coil whine olduğu için sabitliyorum 300 fps

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
402
İsim
Jiyu
Monitör'e değişim ya da iade yapmalı mıyım arkadaşlar ?

Top Bottom