Msi laptop heatsink arızası

Ataniko

80+
Reaksiyon skoru
0
Dün laptopumu MSI teknik servise teslim ettim. Daha önce kendim sıvı metal uygulaması yapmıştım, bu nedenle garantisi iptal olmuştu. Servise verme sebebim cihazın ısınması ve W tuşunun uzun süre basılı tutulduğunda 1-2 saniye takılı kalmasıydı. Bugün aradılar ve heatsink’te arıza olduğunu söylediler.Bunun yüzünden çok ısındığını ve W tuşunun basılı kaldığını söylediler.Heatsink üzerindeki sıvı metali alkol vb. yöntemlerle çıkaramadıklarını belirttiler. Değişim için ise 10.000 TL’yi aşan bir ücret talep ettiler. Bu fiyatı kabul etmedim, sadece bakım yapıp yeni termal macun sürerek göndereceklerini söylediler. Laptop elime ulaştığında bu şekilde kullanmaya devam etmemde bir sorun olur mu? Sorun olucaksa kendim Heatsink alıp takabilir miuim?Ayrıca, bu arızayı sadece para almak için uydurmuş olma ihtimalleri var mıdır?

Dün laptopumu MSI teknik servise teslim ettim. Daha önce kendim sıvı metal uygulaması yapmıştım, bu nedenle garantisi iptal olmuştu. Servise verme sebebim cihazın ısınması ve W tuşunun uzun süre basılı tutulduğunda 1-2 saniye takılı kalmasıydı. Bugün aradılar ve heatsink’te arıza olduğunu söylediler.Bunun yüzünden çok ısındığını ve W tuşunun basılı kaldığını söylediler.Heatsink üzerindeki sıvı metali alkol vb. yöntemlerle çıkaramadıklarını belirttiler. Değişim için ise 10.000 TL’yi aşan bir ücret talep ettiler. Bu fiyatı kabul etmedim, sadece bakım yapıp yeni termal macun sürerek göndereceklerini söylediler. Laptop elime ulaştığında bu şekilde kullanmaya devam etmemde bir sorun olur mu? Sorun olucaksa kendim Heatsink alıp takabilir miuim?Ayrıca, bu arızayı sadece para almak için uydurmuş olma ihtimalleri var mıdır?
facede yusuf oylum var ona ulaşabilirsin yardımcı olur bblki

Fabrikasyon sıvı metal ile gelmeyen cihaza, sonradan sıvı metal uygulanması son derece riskli. Ne olacağı belli olmuyor çünkü. Kenarlarına bantta çekseniz, sonuç belirsiz.

Heatsink'in tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama araştırdığım kadarıyla sanırım bakır borularmış. Yedek parçasını bulabilirseniz, kendiniz alıp değiştirebilirsiniz, tabii anlıyorsanız. Ayrıca, bakır borular üzerinde ki sıvı metali alkol v.b yöntemlerle çıkartamazlar, çünkü alaşıma zarar veriyor uzun vadede. Zımpara gibi şeylerle 0.1 - 0.2 mm kazırsanız belki tekrar kullanılabilir. Garantisi yok bu yöntemin.

Ayrıca, bu arızayı sadece para almak için uydurmuş olma ihtimalleri var mıdır?
Uydurmuş olma ihtimalleri düşük. Ne düzeyde zarar geldiğini bilmiyorum fakat uygulama yönteminiz kötüyse ve uzun süre sıvı metale mâruz kaldıysa, borular işlevini yitirmiş olabilir. Ekstra olarak klavyenizi de komple değiştirebilirler, 1 tane tuş için. Onun fiyatı da içine dahil olabilir.

GERÇİ heatsink diyoruz la cihaz zarar görmemiş ben anakartta hasar var sandım muhtemelen uyguladığın blok tipi uygun değildi yüzeyi zarar gördü soğutucunun o yüzden bütünü değişmesi lazım onu diyorlar onu çıkma falan bulursun ilerleyen zamanda tam modeli yazarak aratabilirsin internette

GERÇİ heatsink diyoruz la cihaz zarar görmemiş ben anakartta hasar var sandım muhtemelen uyguladığın blok tipi uygun değildi yüzeyi zarar gördü soğutucunun o yüzden bütünü değişmesi lazım onu diyorlar onu çıkma falan bulursun ilerleyen zamanda tam modeli yazarak aratabilirsin internette
Şuan kullansam sıkıntı olur mu

Heatsink işlevini kaybetmişse ve işlemci ile ekran kartı devamlı termal limitte çalışırsa bileşenlerin ömrünü kısaltır. Bir de tam performans çalışmaz. Onun dışında bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Eğer yaparım diyorsanız şu işlemi yapmaya çalışın. Ama siz bu videodaki macunu bulamayacağınız için önerim 1000 kum (veya numara) zımpara alıp onla yapmanız olur. Bu zımpara ile sadece hafif ıslatarak aynı işlemi uygulayabilirsiniz.

Heatsink işlevini kaybetmişse ve işlemci ile ekran kartı devamlı termal limitte çalışırsa bileşenlerin ömrünü kısaltır. Bir de tam performans çalışmaz. Onun dışında bir sorun olacağını düşünmüyorum.
teknik servisten gelince ısınmasını test edicem sıcaklıklar normal olursa kullanmaya devam edebilir miyim?

teknik servisten gelince ısınmasını test edicem sıcaklıklar normal olursa kullanmaya devam edebilir miyim?
E tabii, normal bir macunla test edin. Sıcaklıklar, işlemci için 95 derece, ekran kartı için 87 dereceye dayanmıyorsa (Çünkü genelde bu intel ve nvidia için termal limittir, üstüne istese de çıkamaz), aynı zamanda bu sıcaklıkları, işlemci ve ekran kartı modellerinizin TDP değerlerine yakın güç tüketiminde sağlayabiliyorsa (Örneğin; 13650hx işlemci için tdp 55W) kullanmanızda bir sakınca yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,663
Üyeler
183,154
Son üye
Nagii
Geri