Neler Yeni

MSI MAG 274QPF 2K 8.300

Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Furkan Eren
Uygunsuz Dil & Küfürlü Paylaşım
indirimsiz linkteki ve başlıktaki ürünü bir olmayan bomboş bir konu
Ya sen bir yaratıksın adam akıllı desene bir harf yanlış diye. Akakçe ve cimri de görmedim bu fiyatta tek tek site sistemi gezecem mq

Aykut D.

80+ Gold
Ben de merak ediyorum. Zira düzgün bir incelemesi yok.

Şurada bir incelemesi var ama Philips ile kıyaslayacak kadar değil. Buradaki incelemeye göre SDR'da Philips'ten 100 nit daha parlak ama kontrast da 1000:1'in altında. Philips'in 1250:1 olduğunu ve dinamik kontrast ile 1300-1400 civarına cıkarilabildiği düşünülürse MSI'ın eksisi büyük burada. Düzgün bir ghosting testi yapılmamış ama çok hızlı gözükmüyor MSI. Satın alan birisi varsa bunu test edebiliriz gerçi.

Philips daha ucuz + daha detaylı incelemesi var ve bir tık Philips daha önde duruyor. Dolayısıyla onu öneriyorum.
Phılıps'in bir farklı evnia modelini kullanıyorum şuan cihazdan oldukça memnunum evnia serisi tercih edilebilecek güzel bir seri . Teşekkürler @Fantastiktürk

umix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Ümit
arkadas daha yeni msi 2 k monitör iade etmiş biri olarak iki yorum yapayımda hazır cevap msi fanlarına inanıp almayın.
ekran fena değildi renkler canlı ve hızlıydı.
malzeme kalitesi rezalet ötesiydi, masaya dokununca ekran sallanıyordu.
ayakları emanet gibi, güç kablosuda en ufak sürtmede bağlantıyı koparıyordu.
sol üst sol alt ve sağ üstte ısık sızması vardı. belki normal ips paneller icin ama benim icime sinmedi.
bir önceki aldıgım lg monitörde ısık sızması yoktu ve malzeme kalitesi baya iyiydi.

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
arkadas daha yeni msi 2 k monitör iade etmiş biri olarak iki yorum yapayımda hazır cevap msi fanlarına inanıp almayın.
sol üst sol alt ve sağ üstte ısık sızması vardı. belki normal ips paneller icin ama benim icime sinmedi.
bir önceki aldıgım lg monitörde ısık sızması yoktu ve malzeme kalitesi baya iyiydi.
MSI fanı olmasıyla alakası yok akıllı adam. Forumda en çok monitör önerisi yapan benim ve her markadan öneri yaptım aldırdım aldım. O an o fiyatta hangisi daha iyi ise onu öneriyoruz.

1) Dış nalzeme kalitesi OLED almadıkça beklemeyin. Bu fiyatta önemli olan malzeme yalnızca iç bileşenlerin dayanıklılığı ve çerçevenin iyi oturmuş olması sızma olmaması için. Sonuncusu da kalite kontrol kalitesi arttıkça değişim azalmakla birlikte şansa bağlıdir.
2) Işık sızması olabilir. Yine kalite kontrolün kalitesi arttıkça azalmakla birlikte şansa bağlı. O modelde yaşayan sayısı çok fazla değilse kronik değildir. Tek yapmanız gereken değişim oluşturmak.
3) Sallanma olayı çoğu monitörde olur. Önemli olan ufak hareketlerde (yazma, fare oynatma VS.) sallanmaması. Ayrıca bu masanızın kalitesine de bağlı.

İşin komik yani, karşılaştırdıkları diğer marka da Gigabyte. Ve Gigabyte de düşük kalite kontrolü ile ünlüydu eski modellerinde monitör kategorisinde...

muzox

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Muzo X
MSI fanı olmasıyla alakası yok akıllı adam. Forumda en çok monitör önerisi yapan benim ve her markadan öneri yaptım aldırdım aldım. O an o fiyatta hangisi daha iyi ise onu öneriyoruz.

1) Dış nalzeme kalitesi OLED almadıkça beklemeyin. Bu fiyatta önemli olan malzeme yalnızca iç bileşenlerin dayanıklılığı ve çerçevenin iyi oturmuş olması sızma olmaması için. Sonuncusu da kalite kontrol kalitesi arttıkça değişim azalmakla birlikte şansa bağlıdir.
2) Işık sızması olabilir. Yine kalite kontrolün kalitesi arttıkça azalmakla birlikte şansa bağlı. O modelde yaşayan sayısı çok fazla değilse kronik değildir. Tek yapmanız gereken değişim oluşturmak.
3) Sallanma olayı çoğu monitörde olur. Önemli olan ufak hareketlerde (yazma, fare oynatma VS.) sallanmaması. Ayrıca bu masanızın kalitesine de bağlı.

İşin komik yani, karşılaştırdıkları diğer marka da Gigabyte. Ve Gigabyte de düşük kalite kontrolü ile ünlüydu eski modellerinde monitör kategorisinde...
bu model şuan elimde, 7700e n11 den aldım. abartı ışık sızması yok, hatta hiç yok gibi odamın ışığı kapalı ekran ful parlaklıktayken siyah üzerinde bile hiç yok gibi. görüntü kalitesi ve renklerden memnunum. malzeme kalitesi de beni şaşırttı açıkçası, ayağı çok büyük olmamasına rağmen gayet dengeli. plastiği kaliteli ve bence gayet güzel duruyor. pivot sapı da ağır ve sağlam. ancak hiç ölü piksel olmasa da 4 tane sıkışmış piksel var ve rahatsız ediyor. iade talebi oluşturdum, açıklamaya masama büyük geldi yazdım. iade kabul etmezlerse ilk önce msi servisine, ordan da sonuç alamazsam thh'ye başvuracağım. benim için kötü oldu çünkü tekrar aynı fiyattan bulup bulamayacağımdan emin değilim.
phlips evnia söylediğiniz model ise ben bu monitörü aldığımda hiçbir yerde stokta yoktu, sadece amazonda 2. el vardı. şimdi bilmiyorum belki onu uyguna denk getirebilirsem 2. olarak onu da alabilirim.

Farex

80+ Silver
Bu çok alenen cahilim diye bağırıyor forumda yerinin olmaması lazım ama inşallah biri eğitir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kesinlikle katılıyorum kardeşim.

• Hahaha
Reaksiyonlar: umix

umix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Ümit

hocam emek verip yazmısın varol ama 2 ayda 3 monitör iade ettim msi lenovo ve lg diğerlerinde böyle sorunlar görmedim.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Bu çok alenen cahilim diye bağırıyor forumda yerinin olmaması lazım ama inşallah biri eğitir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kesinlikle katılıyorum kardeşim.
senin gibi 100 lirası gidince sabaha kadar ağlayan, aldığı ürünü vatanı savunur gibi savunan bir cahil velet duruyorsa benim burada vip köşem olmalı, hadi ikile elimde kalma d..y

Farex

80+ Silver
hocam emek verip yazmısın varol ama 2 ayda 3 monitör iade ettim msi lenovo ve lg diğerlerinde böyle sorunlar görmedim.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

senin gibi 100 lirası gidince sabaha kadar ağlayan, aldığı ürünü vatanı savunur gibi savunan bir cahil velet duruyorsa benim burada vip köşem olmalı, hadi ikile elimde kalma d..y
Kendi yaşantını bu kadar yansıtmamalısın çocuk adam. Senin o hayal ettiğin hayatı yaşıyorum ve senin hayatın boyunca yaşayıp gördüğün şeylerin en az 10 katını yaşadım gördüm sen hala ailene yük olurken benim burada kendi işim var markayı falan savunduğumda yok kendin vasıfsız bir ergen olduğun için sevilmediğin için nefretini seninle aynı düşüncede olmayan insanlardan çıkarıyorsun yapma ergen kardeşim yapma.

umix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Ümit
Kendi yaşantını bu kadar yansıtmamalısın çocuk adam. Senin o hayal ettiğin hayatı yaşıyorum ve senin hayatın boyunca yaşayıp gördüğün şeylerin en az 10 katını yaşadım gördüm sen hala ailene yük olurken benim burada kendi işim var markayı falan savunduğumda yok kendin vasıfsız bir ergen olduğun için sevilmediğin için nefretini seninle aynı düşüncede olmayan insanlardan çıkarıyorsun yapma ergen kardeşim yapma.
olm bas git okumuyorum bile. msi monitörü beğenmedim diye takip ediyor adam beni her konuda :D:D

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dediğim gibi şans işi biraz da ölü piksel, sızma gibi konular. Kronik olduğu bilinen bir şey yok ortada.

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,962
İsim
yusuf ecer
Bende MSI MAG 274QRF QD E2 aldım ve kullanıyorum. Bahsettiğin şeylerin hiçbiri yok çok güzel monitör ve internette ben bu modeli çok araştırdım neredeyse hiç şikayeti yok herkes beğenmişti aldım kullandım her şey çok güzel 2-3 gün önce 1 tane ölü piksel ve 1 tane sıkışmış piksel olduğunu farkettim. Normal her monitörde olabilicek bir şey ve bende amazondan aldığım için iade yapıp yenisini alacağım, yani senin bahsettiğin gibi bir şey yok.
Dediği durum monitör geldiğinde olmuyor ki? Kısa sürede bu sorun başlıyor. Aynı monitör ben de kullandım 9ay sonra 60,120,144hzlerde çizgi çıkmaya başladı. 60fps sabit oyunları oynayamıyordum.

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dediği durum monitör geldiğinde olmuyor ki? Kısa sürede bu sorun başlıyor. Aynı monitör ben de kullandım 9ay sonra 60,120,144hzlerde çizgi çıkmaya başladı. 60fps sabit oyunları oynayamıyordum.
Ve?

Arkadaşlar söylediklerim yeterince açık. Yeni monitörlerin pek çoğunda bu sorun olabiliyor. Önemli olan oranın ne olduğu, kronik olup olmadığı. Size bütün MSI monitörler kronik sorunlu cümlesi ne kadar mantıklı geliyor? Öyle olsaydı tek fark eden siz olmazdınız değil mi?

24G4X örneğine bakalım mesela. Alan çoğunlukta çıkmaya başladı. Servise gittim baktım bu monitör dolu. Öyle 3-5 kişinin söylemesiyle anlaşilacak bir şey değil bu.

Ve dediğim gibi konudaki karşısındaki Gigabyte daha düşük kalite kontrole sahip.

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,962
İsim
yusuf ecer
Ve?

Arkadaşlar söylediklerim yeterince açık. Yeni monitörlerin pek çoğunda bu sorun olabiliyor. Önemli olan oranın ne olduğu, kronik olup olmadığı. Size bütün MSI monitörler kronik sorunlu cümlesi ne kadar mantıklı geliyor? Öyle olsaydı tek fark eden siz olmazdınız değil mi?

24G4X örneğine bakalım mesela. Alan çoğunlukta çıkmaya başladı. Servise gittim baktım bu monitör dolu. Öyle 3-5 kişinin söylemesiyle anlaşilacak bir şey değil bu.

Ve dediğim gibi konudaki karşısındaki Gigabyte daha düşük kalite kontrole sahip.
Msi monitörleri kronik sorunlu demiyorum ki, qd modelinde çok kısa sürede çizgi sorunu yaşadım. Kaldı ki qpf-qd şuanki monitörümü görüntü anlamında yıkar, severek kullanıyordum. Bu sorunu aoc monitörümde yaşamıştım ama bu 3 sene içinde falandı,çıkıp da aoc xxxxx monitörde çizgi sorunu oluyor demedim, çünkü belirli bir ömrü var sonuçta. Qpf ve qd modelinde forumlarda veya farklı yerlerde hatırı sayılır derecede çok gördüm bu çizgi muhabbetini. Gigabyte hakkında bilgim yok onla da karşılaştırma yapmadım zaten yorumumda.

Top Bottom