MSI MAG 274QPF 2K 8.300

Msi monitörleri kronik sorunlu demiyorum ki, qd modelinde çok kısa sürede çizgi sorunu yaşadım. Kaldı ki qpf-qd şuanki monitörümü görüntü anlamında yıkar, severek kullanıyordum. Bu sorunu aoc monitörümde yaşamıştım ama bu 3 sene içinde falandı,çıkıp da aoc xxxxx monitörde çizgi sorunu oluyor demedim, çünkü belirli bir ömrü var sonuçta. Qpf ve qd modelinde forumlarda veya farklı yerlerde hatırı sayılır derecede çok gördüm bu çizgi muhabbetini. Gigabyte hakkında bilgim yok onla da karşılaştırma yapmadım zaten yorumumda.
AOC monitörde de oluyor aynısı. Hem de 2 günde 2 haftada 2 ayda.

Dediğim gibi, sınırlı bilginize dayanarak çok yorum yapıyorsunuz. Serviste anormal bir tamir/değişim oranı olmadıkça sorun değil. Örneğin 24G4X için anormal bir servis oranı var. Artık önermiyoruz.

Son düzenleme:
Dediği durum monitör geldiğinde olmuyor ki? Kısa sürede bu sorun başlıyor. Aynı monitör ben de kullandım 9ay sonra 60,120,144hzlerde çizgi çıkmaya başladı. 60fps sabit oyunları oynayamıyordum.
MAG serilerinde olmuyor senin dediklerin düz modellerinde yaşanıyormuş

MAG serilerinde olmuyor senin dediklerin düz modellerinde yaşanıyormuş
Doğru olduğunu sanmıyorum bunun. MAG olup kötü olan modeller de çok. En yakın örnek bknz. 275QF.

Ben de merak ediyorum. Zira düzgün bir incelemesi yok.

Şurada bir incelemesi var ama Philips ile kıyaslayacak kadar değil. Buradaki incelemeye göre SDR'da Philips'ten 100 nit daha parlak ama kontrast da 1000:1'in altında. Philips'in 1250:1 olduğunu ve dinamik kontrast ile 1300-1400 civarına cıkarilabildiği düşünülürse MSI'ın eksisi büyük burada. Düzgün bir ghosting testi yapılmamış ama çok hızlı gözükmüyor MSI. Satın alan birisi varsa bunu test edebiliriz gerçi.

Philips daha ucuz + daha detaylı incelemesi var ve bir tık Philips daha önde duruyor. Dolayısıyla onu öneriyorum.
Hocam sanırım bu işlerden anlıyorsun. Bu model ile philips arasında hangisini tercih ederdin ? Nedeni nedir ?

• Beğen
Reaksiyonlar: umix
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,246
Üyeler
184,285
Son üye
Harun06
Geri